75 Βαθμολόγιο
με βάση 8 κριτικές
8.0 με βάση 1 χρήστη
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Δραματική μίνι σειρά που βασίζεται στην ομώνυμη σειρά βιβλίων, με αυτοβιογραφικά στοιχεία, του βραβευμένου με Booker, Έντουαρντ Σεντ Όμπιν. Στα 5 επεισόδια της σειράς παρακολουθούμε τη ζωή ενός αριστοκράτη playboy, ο οποίος μέσα από την αυτοκαταστροφική του συμπεριφορά, προσπαθεί να ξεπεράσει τα τραύματα της παιδικής του ηλικίας, που προκλήθηκαν από τον βίαιο πατέρα και την ανεκτική μητέρα του.

Είδος:Δράμα
Χώρα:Ην. Βασίλειο
Δημιουργός:David Nicholls
Πρωταγωνιστούν:Benedict Cumberbatch, Jennifer Jason Leigh, Sebastian Maltz, Jessica Raine
Διάρκεια:60
Κατάσταση:Ολοκληρώθηκε
90
Κική Μουστακίδου
2018-07-16
Διαρθρωμένο μόλις σε 5 επεισόδια, καθένα από αυτά και ένα διαφορετικό κεφάλαιο της ζωής του πρωταγωνιστή, είναι από τις πλέον καθηλωτικές παραγωγές για όσους επιλέγουν να επενδύουν τον ελεύθερο χρόνο τους στο να ανακαλύπτουν και να παρακολουθούν σειρές – διαμάντια.
80
Δημήτρης Πολιτάκης
2018-07-14
Είναι ένα άψογα στυλιζαρισμένο κομμάτι «εποχής» (από τα '60s στα '80s στα '90s και πάλι μπρος πίσω) χωρίς νοσταλγική επιχρωμίωση.
80
Αλέξανδρος Παπαγεωργίου
2018-07-12
Στο Patrick Melrose έχουμε μια ενδιαφέρουσα συναστρία. Πέρα από τον ίδιο τον Κάμπερμπατς, υπάρχουν επίσης μια σειρά από δημιουργικές δυνάμεις μεγάλης έντασης και έντονων υποσχέσεων που περιμένουν υπομονετικά για να εκδηλωθούν μεγαλοπρεπώς κατά τη σύντομη συνολική διάρκεια των 5 επεισοδίων της μίνι-σειράς.
80
LorneMalvo
2018-07-10
Εν τέλει, η σειρά καταφέρνει να ισορροπήσει ανάμεσα στις δραματικές στιγμές, τις οποίες χειρίζεται με πολύ λεπτό τρόπο, αλλά και στο χιούμορ, είτε σε μορφή αυτοσαρκασμού, είτε σατιρίζοντας αρκετά συχνά τη βρετανική ελίτ. Λαμβάνοντας υπόψη και το υψηλό επίπεδο των ερμηνειών και της φωτογραφίας, η σειρά αποτελεί μια από τις καλύτερες φετινές τηλεοπτικές προτάσεις.
70
Κατερίνα Σιδηροπούλου
2018-07-08
Παιδική κακοποίηση, χρόνιος εθισμός στα σκληρά ναρκωτικά, αλκοολισμός και ένα αβάσταχτο φορτίο από ψυχολογικά τραύματα και συναισθηματικές φρίκες είναι αυτά με τα οποία θα έρθει αντιμέτωπος ο θεατής όταν παρακολουθήσει την σειρά αυτή. Χωρίς να είναι χάσιμο χρόνου, το «Patrick Melrose» είναι από τις σειρές που αξίζει να παρακολουθήσει κανείς για τις σημαντικές ερμηνείες των ηθοποιών και την σκληρή θεματολογία.
70
Σπύρος Νικολούζος
2018-07-06
Μπορεί μια σειρά να διασωθεί μόνο χάρη στην ερμηνεία ενός πρωταγωνιστή; Η απάντηση είναι πως «παλαιότερα σίγουρα ναι. Σήμερα, κάπως χλωμό». Και να που πέσαμε στο χλωμό. Αυτό οφείλεται στον εξαιρετικό Μπένεντικτ Κάμπερμπατς και στην εκπληκτική και πολύπλευρη ερμηνεία του ως Πάτρικ Μέλροουζ στην ομότιτλη σειρά του αμερικανικού καλωδιακού δικτύου Showtime και του βρετανικού καναλιού Sky Atlantic.
70
Παύλος Γκουγιάννος
2018-07-04
Σίγουρα αξίζει την προσοχή σας, αλλά και την υπομονή καθώς βασίζεται κυρίως στις ερμηνείες των ηθοποιών (παίζουν και οι εξαιρετικοί Jennifer Jason Leigh και Hugo Weaving ως γονείς) και στους διαλόγους, με αποτέλεσμα να γίνεται ανά στιγμές πιο αργό.
60
Λήδα Γαλανού
2018-07-02
Χωρίς να είναι δυσάρεστο, χωρίς να είναι χάσιμο χρόνου, το «Patrick Melrose» απλώς παρασύρεται τόσο από την αισθητική και τον εντυπωσιασμό, από τα τσιτάτα και τις εξυπνάδες, φραστικές κι εικαστικές, που κάνει τα αισθήματα που κατακλύζουν την ιστορία να μοιάζουν απλώς με μια ελαφρώς κουραστική μανιέρα.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση