75 Βαθμολόγιο
με βάση 5 κριτικές
7.0 με βάση 1 χρήστη
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Το βραχιόλι που βρίσκει εντελώς απρόσμενα στα χέρια μιας ηλικιωμένης τσιγγάνας ο 45χρονος κοσμηματοπώλης Ιωσήφ Κοέν το 1962, γίνεται η αφορμή για μια καταβύθιση στο οικογενειακό παρελθόν και στην προσωπική του ιστορία στις αρχές του 20ου αιώνα στη Θεσσαλονίκη, όπου συνυπάρχουν άνθρωποι με διαφορετικές θρησκείες, ήθη και έθιμα.

Είδος:Δράμα
Χώρα:Ελλάδα
Δημιουργός:Νίκος Απειρανθίτης, Σοφία Σωτηρίου
Πρωταγωνιστούν:Νίκος Ψαρράς, Ελισάβετ Μουτάφη, Χρήστος Λούλης, Σπύρος Σταμούλης
Διάρκεια:50
Κατάσταση:Ολοκληρώθηκε
100
Άγγελος Πολύδωρος
myFILM.gr
2023-03-10
Μια ποιοτική σειρά, από αυτές που δεν πρέπει να χάνονται.
80
Χριστίνα Γαλανοπούλου
LiFO
2023-03-08
Για πρώτη φορά μετά από χρόνια μία εγχώρια τηλεοπτική παραγωγή καταπιάνεται με θάρρος, τόλμη και χωρίς συναισθηματικούς εκβιασμούς με το θέμα των Ελλήνων Εβραίων, ένα θέμα που πονάει διαχρονικά, διαγενεακά και χωρίς ποτέ κανείς να αποπειραθεί να το αγγίξει, χωρίς ταυτόχρονα να μην κινδυνεύει να κατηγορηθεί για υπενθύμιση «οικείων κακών» σε καιρό ειρήνης.
75
Nikos Vel
Lord of the Series
2023-03-08
Το Βραχιόλι της Φωτιάς είναι μία συγκλονιστική ιστορία που δεν μπορεί να αφήσει αδιάφορα κανέναν, όμως δεν αγγίζει το "ταβάνι" της.
70
Μάνος Θηραίος
CINEMANO
2023-03-04
Είναι συγκλονιστικό το "Βραχιόλι της Φωτιάς", παρά τις όποιες αδυναμίες του, καθώς η αξιοπρέπεια του παντρεύεται το ταλέντο των ηθοποιών του, με αποτέλεσμα που καταγράφεται στη μνήμη αλλά και στην τηλεοπτική μας ιστορία.
50
Βασιλική Γερονίκου
αθηνόραμα
2023-03-02
Οι ηθοποιοί ανταποκρίνονται πλήρως σε σκηνές έντονου συναισθηματισμού και αγωνίας των ηρώων, όμως, με εξαίρεση τα τρία τελευταία επεισόδια, δεν τους δίνεται ο χώρος για να αναπτυχθούν. Η σκηνοθεσία φαίνεται να αδυνατεί να τους ακολουθήσει, ενώ οι σκηνές δολοφονίας, βίαιων επιθέσεων και απαιτούμενης δράσης αποτυπώνονται με μια προχειρότητα που σχεδόν προδίδει την αφήγηση.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση