69 Βαθμολόγιο
με βάση 12 κριτικές
7.0 με βάση 1 χρήστη
Βαθμολόγησε
Seasons/Κύκλοι:1, 2, 3, 4, 5

Περίληψη

H πρώτη ταινία της τηλεοπτικής ανθολογίας του Στιβ ΜακΚουίν, αφηγείται την αληθινή ιστορία των «Mangrove Nine», της ομάδας Βρετανών μαύρων ακτιβιστών που δικάστηκαν για υποκίνηση εξέγερσης σε διαδήλωση κατά της αστυνομικής βίας το 1970.

Είδος:Δράμα
Χώρα:Ην. Βασίλειο
Δημιουργός:Στιβ ΜακΚουίν
Πρωταγωνιστούν:Σον Παρκς, Λετίσια Ράιτ, Μαλάχι Κέρμπι, Ροτσίντα Σαντάλ
Διάρκεια:124
Κατάσταση:Ολοκληρώθηκε
80
athinorama.gr
2020-11-20
Με δυνατό καστ, γοητευτική και προσεγμένη απεικόνιση της εποχής αλλά και υπέροχη μουσική, ο ΜακΚουίν παραδίδει ένα καθαρό δείγμα πολιτικού σινεμά με απόλυτα ζωντανή και παθιασμένη αφήγηση, φωτίζοντας μια σκοτεινή σελίδα της βρετανικής Ιστορίας, που δυστυχώς παραμένει επίκαιρη.
80
Αλεξάνδρα Σκαράκη
2020-11-18
Για ακόμα μια φορά, ο ΜακΚουίν γίνεται μια από τις πιο δυνατές και σημαντικές φωνές της σύγχρονης ιστορίας του κινηματογράφου.
80
Χρυσοστομάκης Λακταρίδης
2020-11-16
Αποτυπώνει με εκπληκτικό τρόπο την εποχή, τον πολύπλοκο συσχετισμό των επιμέρους δυνάμεων και εξουσιών, τις προκαταλήψεις και τις κοινωνικές ανισότητες με τις οποίες ερχόντουσαν αντιμέτωποι οι εκ των 'Δυτικών Ινδιών' έγχρωμοι κάτοικοι της Μεγάλης Βρετανίας.
80
Γιώργος Κρασσακόπουλος
2020-11-14
Γεμάτο ένταση και πάθος, το φιλμ του ΜακΚουίν μπορεί να αφηγείται μια ιστορία από το παρελθόν, όμως μοιάζει απόλυτα επίκαιρο, σημαντικό και χρήσιμο σε μια εποχή που ακόμη και σήμερα, πολλές δεκαετίες μετά, υπάρχουν άνθρωποι που εξακολουθούν να παλεύουν για την αυτονόητη αλήθεια πως black lives matter.
70
Απόστολος Κίτσος
2020-11-12
Συναρπαστικό δείγμα πολιτικοποιημένου σινεμά, με επιμονή στις λεπτομέρειες για την ακριβέστερη αναπαράσταση της εποχής και των συμβάντων, λήψεις στα όρια του ντοκιμαντερίστικου, γεμάτες παλμό και ένταση, παθιασμένες ερμηνείες γεμάτες χαρά και πόνο, θυμό και οργισμένη μάχη σε έναν δικαστικό αγώνα που έμοιαζε χαμένος από χέρι.
70
Θοδωρής Δημητρόπουλος
2020-11-10
Η υπομονετική καταγραφή του περιστατικού από τον McQueen δεν στέκεται απλώς στην αναπαραγωγή των γεγονότων (πόσο μάλλον με τον θριαμβευτικό τόνο ενός παραμυθένια feelgood αντιστοίχου, όπως η 'Δίκη των 7 του Σικάγου' του Aaron Sorkin που πραγματεύεται μια αντίστοιχη περίπτωση) αλλά καταφέρνει να υπογραμμίσει την ιδέα του πώς το κοινωνικό, το πολιτικό και το προσωπικό έρχονται σε σύγκρουση και γίνονται, αναγκαία, ένα.
70
Μάρα Θεοδωροπούλου
2020-11-08
Το "Mangrove" είναι εκείνο που κοιτάζει κατάματα την απειλή της αστυνομίας στις μαύρες μειονότητες και συνδέεται άμεσα με την επικαιρότητα, ως δραματοποίηση της αληθινής ιστορίας της δίκης όχι των Chicago 7 αλλά των Mangrove Nine.
70
Νικόλας Καφαράκης
2020-11-06
Συνολικά έχουμε μια καλογυρισμένη και καλά ερμηνευμένη ενδιαφέρουσα ιστορία από ένα λιγότερο προβεβλημένο (τουλάχιστον στην Ελλάδα) κομμάτι του μαύρου κινήματος.
50
Ανδρέας Κύρκος
2020-11-04
Ένα στρωτό, αξιοπρεπές δικαστικό δράμα που όμως δεν φτάνει τα επίπεδα του The Trial of the Chicago 7 που είδαμε φέτος.
50
Νεκτάριος Σάκκας
2020-11-02
Στο «Mangrove», το συναίσθημα παίζει καθοριστικό ρόλο και χτίζεται έτσι ώστε να νιώθεις τη γεύση της αδικίας στο στόμα, σε κάθε σκηνή.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση