Bad Education(2019)
Πρώτη προβολή: 26-04-2020

63 Βαθμολόγιο
με βάση 7 κριτικές
7.0 με βάση 2 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Η ταινία βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα και αφορά ένα τεράστιο σκάνδαλο υπεξαίρεσης που αποκαλύφτηκε το 2004 σε ένα λύκειο της Νέας Υόρκης. Ο διευθυντής του λυκείου, μαζί με μερικούς συναδέλφους του, μαγειρεύουν τους εξαιρετικά υψηλούς βαθμούς των μαθητών τους, ώστε το σχολείο να επιχορηγείται με υψηλά ποσά από το κράτος και ακολούθως να τα ξοδεύουν σε ταξίδια αναψυχής στο Λας Βέγκας, ακριβές αγορές και τζόγο.

Είδος:Δράμα, Κωμωδία
Χώρα:ΗΠΑ
Σκηνοθέτης:Κόρι Φίνλεϊ
Πρωταγωνιστούν:Χιου Τζάκμαν, Άλισον Τζάνεϊ, Τζεραλντίν Βισβάναθαν, Ρέι Ροµάνο
Διάρκεια:103
94
Στέφανος Κυριαζίδης
MAXMAG
2020-05-14
Είναι από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις αυτής της κινηματογραφικής χρονιάς. Είναι μια ταινία με suspense, μυστήριο, πολύ ενδιαφέρουσα σκηνοθεσία και ίσως την καλύτερη ερμηνεία της χρονιάς, έως τώρα.
70
Νίκος Δρίβας
Cineramen
2020-05-12
Από την αρχή η ταινία είναι καθηλωτική με πολύ καλή σκηνοθεσία, εξαιρετική ερμηνεία από τον Hugh Jackman και η ένταση ολοένα και κλιμακώνεται όταν φτάνουμε στα μισά της και οδηγούμαστε προς το φινάλε, με την ταινία να χτυπάει κόκκινα.
60
Άντα Δαλιάκα
Έθνος
2020-05-10
Υιοθετώντας τον τόνο της μαύρης κωμωδίας και την ένταση ενός θρίλερ έρευνας, ο σκηνοθέτης Κόρι Φίνλεϊ πατάει πάνω στο σενάριο του Μάικ Μακόβσκι, πρώην μαθητή του Roslyn, για να δώσει μια ταινία γύρω από τη θεματολογία της απληστίας και της διαφθοράς που βρίσκουν πεδίο εξέλιξης όπου τα τρωτά σημεία των αμερικανικών θεσμών το επιτρέπουν.
60
Γιώργος Μανίκας
astoixeiotos.wordpress.com
2020-05-08
Η ταινία παρακολουθείται με ενδιαφέρον, χωρίς να αποτελεί κάτι εξαιρετικό από κινηματογραφικής άποψης, πράγμα λογικό για μια τηλεταινία, όπου το σενάριο και οι ερμηνείες έχουν τον πρώτο λόγο, ενώ η σκηνοθεσία μένει σε δεύτερη μοίρα.
60
Παύλος Γκουγιάννος
MOVE IT
2020-05-06
Μπορεί να μην έχει καμία σχέση με την ομώνυμη ταινία του Πέδρο Αλμοδόβαρ, πέραν του το ότι φέρνει στο προσκήνιο μια άλλη πλευρά της εκπαίδευσης, όμως εντάσσει τον θεατή στο πνεύμα της και παρότι δεν πρωτοτυπεί, είναι μια αξιοπρεπής ανασύσταση μιας αληθινής ιστορίας.
60
Μάρα Θεοδωροπούλου
POPAGANDA
2020-05-04
Ένα αληθινό σχολικό σκάνδαλο δίνει την ευκαιρία στον αυστραλό σούπερ σταρ να προσφέρει ένα masterclass στη μηχανορραφία σε μια μαύρη σάτιρα του αμερικάνικου εκπαιδευτικού συστήματος.
40
Dimitris Dx
Letterboxd
2020-05-02
Σώζεται εν πολλοίς από το καλό καστ και από την ικανότητα των Αμερικανών σεναριογράφων να κάνουν την τρίχα τριχιά.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση