Κατάποση(2019)
(Swallow) | Πρώτη προβολή: 06-03-2020

59 Βαθμολόγιο
με βάση 8 κριτικές
7.0 με βάση 1 χρήστη
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Η Χάντερ, πρόσφατα έγκυος, νοικοκυρά, νοιώθει όλο και περισσότερο την ανάγκη να καταπίνει επικίνδυνα αντικείμενα. Καθώς ο σύζυγός της και η οικογένειά του σφίγγουν τον έλεγχο της ζωής της, πρέπει να αντιμετωπίσει το σκοτεινό μυστικό πίσω από τη νέα εμμονή της.

Είδος:Δράμα, Μυστηρίου
Χώρα:Γαλλία, ΗΠΑ
Σκηνοθέτης:Κάρλο Μιραμπέλα-Ντέιβις
Πρωταγωνιστούν:Χάλεϊ Μπένετ, Όστιν Στάουελ, Ελίζαμπεθ Μάρβελ, Ντέιβιντ Ράστσε
Διάρκεια:94
80
Όσο οδυνηρό και δυσκολοχώνευτο κι αν είναι να βλέπεις την Χάντερ να καταπίνει κάθε είδους μεταλλικά αντικείμενα στο λαιμό της, η αιχμηρή γραφή του Ντέιβις επικεντρώνεται περισσότερο στην καθαρτική απελευθέρωση που της δίνει αυτή η ψυχαναγκαστική παρέκκλιση.
70
Γιώργος Δήμογλου
2020-03-14
Εκ πρώτης όψεως, το Swallow είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ και στα όρια που θέτει το είδος παραμένει μέχρι και τους τίτλους τέλους. Παρά ταύτα, η ταινία χαρακτηρίζεται από έναν ιδιαίτερα αργό και σταθερό ρυθμό, ο οποίος δημιουργεί περισσότερο μία ατμόσφαιρα δραματική με στοιχεία κωμωδίας, παρά suspense και δράσης.
70
nikos fekkas
2020-03-12
Όποιος θέλει να δει μια ταινία τρόμου λοιπόν ας μείνει μακριά γιατί σίγουρα θα απογοητευτεί ωστόσο ως ψυχολογικό δράμα αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή!
60
Πόλυ Λυκούργου
2020-03-10
Αν κάποιος μπορεί να καταπιεί το πρώτο μισό της ταινίας περιμένοντας με υπομονή, το δεύτερο μέρος θα τον επιβραβεύσει.
60
Dimitris Dx
2020-03-08
Ισχυρή σκηνοθετική ματιά ωστόσο και με πολύ καλή αίσθηση της ατμόσφαιρας και του mood. Consider me intrigued.
50
Νίκος Δρίβας
2020-03-06
Εντέλει είναι μια ταινία που είναι μεν ικανοποιητική, ωστόσο υπάρχουν και αρκετές σκηνές που θα μπορούσαν να αποφευχθούν, αδικεί κάπως τον εαυτό της, καθώς ενώ προσπαθεί να είναι ανώτερη από τον μέσο όρο του είδους, δεν καταφέρνει να ανταμείψει πλήρως τον (υπομονετικό είναι η αλήθεια) θεατή.
50
Ηλίας Φραγκούλης
2020-03-04
Το φιλμ καταλήγει να προσανατολίζεται προς μία κατεύθυνση εκλογικευμένης ερμηνείας της μεταστροφής της ηρωίδας, κάτι όχι ακριβώς απαραίτητο, αφού έτσι σχεδόν ακυρώνει τη μεταφορική σημασία του κυνικού ταξικού σχολιασμού και της όλης μεταφοράς ενός κόσμου ισχύος που μπορεί να σε μετατρέψει σε απόκτημά του, έως και να σε... καταπιεί ακόμη.
30
Δημήτρης Αλέτρας
2020-03-02
Ενώ λοιπόν η ταινία καταπιάνεται μ' ένα ζήτημα μεγάλης σημασίας, την καταπίεση των γυναικών από την πατριαρχία, εντούτοις αποτυγχάνει στο να δώσει το βάθος που όφειλε ως κινηματογραφικό έργο. Αυτό συμβαίνει για δύο λόγους, αφ'ενός η προσέγγιση του θέματος γίνεται σ' έναν εξ' ολοκλήρου επιφανειακό βαθμό, κι αφετέρου υπάρχει μεγάλη ανισορροπία μεταξύ του περιεχομένου και της κινηματογραφικής φόρμας.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση