Αιγαίο SOS(2018)
Πρώτη προβολή: 15-11-2018

22 Βαθμολόγιο
με βάση 18 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Καλοκαίρι 2018. Ελληνικές και τουρκικές φρεγάτες οργώνουν το Αιγαίο. Ένας μεγάλος σεισμός όμως φέρνει στην επιφάνεια μια βραχονησίδα σε διεθνή χωρικά ύδατα. Έλληνες και Τούρκοι στέλνουν άμεσα στρατεύματα για να καταλάβουν το νησί. H κάθε διμοιρία καταλαμβάνει περίπου... από μισό. Τα αστεία αλλά και σοβαρά περιστατικά μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων δεν αργούν να πάρουν διαστάσεις τσουνάμι.

Χώρα:Ελλάδα
Σκηνοθέτης:Πιέρρος Ανδρακάκος
Πρωταγωνιστούν:Θοδωρής Αθερίδης, Πάνος Βλάχος, Ευαγγελία Συριοπούλου, Μιχάλης Λεβεντογιάννης
Διάρκεια:95
40
Γιάννης Ζουμπουλάκης
Το Βήμα
2018-11-20
O Θοδωρής Αθερίδης είναι, όπως πάντα, συμπαθής παίζοντας τον έλληνα επικεφαλής της διμοιρίας ο οποίος είναι αποσυντονισμένος γιατί τον έχει απατήσει η γυναίκα του και ο Πάνος Βλάχος είναι ακόμη καλύτερος στον ρόλο του βλάχου φαντάρου που είναι αδύνατον να καταλάβεις χωρίς υποτίτλους (και δεν έχει υποτίτλους).
40
Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος
LiFO
2018-11-18
Το «Αιγαίο SOS» είναι ανώδυνο, εύθυμο, ευχάριστο, εν γένει καλοφτιαγμένο, που αυτοπεριορίζεται − και στερείται επιλόγου.
30
Χρήστος Μήτσης
αθηνόραμα
2018-11-16
Η λειψή δραματική υπόσταση των χαρακτήρων καταντά εκνευριστικά προβληματική, ενώ σενάριο και σκηνοθέτης κορυφώνουν άτσαλα την «αγωνιώδη» ελληνοτουρκική αντιπαράθεση. Το αποτέλεσμά της; Να βυθιστούν όλα ξανά σε μια τρύπα στο νερό...
30
Τατιάνα Καποδίστρια
toSpirto.net
2018-11-14
Η ανάδυση σεισμογενούς βραχονησίδας στην άκρη του Αιγαίου κινητοποιεί ελληνικά και τουρκικά στρατά, σε αυτή την απλοϊκή, τελειωμένα τηλεοπτική κωμωδία, όπου τίποτα δεν συμβαίνει –εκτός από μετριότατο καλαμπούρι...
20
Ηλίας Δημόπουλος
CINEMAGAZINE
2018-11-12
Ως ταινία μεγάλου μήκους θα πρέπει να αναπτύξει ένα βασικό θέμα, κάτι να πει, αν είσαι τυχερός θα έχει και καμιά υποπλοκή, αν είσαι υπέρμετρα ευνοημένος θα βρεις και κάποιο μοτίβο, κάτι που θα εντοπιστεί κάτω από την πλοκή και θα της δώσει βάρος, βάθος και βαρύτητα άλλης καλλιτεχνίας. Ψιλά γράμματα.
20
Αγγελική Στελλάκη
Cinepivates
2018-11-10
Αυτό τελικά που μένει είναι η ιδέα και μερικές αναφορές στην σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα (κάποιες εύστοχες, κάποιες άστοχες). Σίγουρα δεν αρκεί, αλλά ας το παραδεχθούμε: το Αιγαίο SOS απευθύνεται σε ένα συγκεκριμένο κοινό και ενδεχομένως θα καταφέρει να κόψει τα εισιτήρια που του αναλογούν.
10
Μανώλης Κρανάκης
FLIX
2018-11-08
Φτηνό, αντιδραστικό, φυσικά με εθνικιστικές, ομοφοβικές και σεξιστικές κορώνες, περισσότερο κι από αυτά καθόλου αστείο και βαρετό, ακόμη ένα «εμπορικό» φιλμ που νομίζει ότι σατιρίζει, αλλά στην πραγματικότητα αποθεώνει τη χειρότερη πλευρά μιας χώρας, των ανθρώπων της και του σινεμά της.
10
Νίκος Παλάτος
FreeCinema
2018-11-06
Στο φινάλε του φιλμ, τραγουδά και χορεύει η Ελένη Φουρέιρα (για μια «Καραμέλα»). Εάν ήθελαν αληθινά σουρεαλιστικό χιούμορ, όπως βαυκαλίζονται πως φτιάχνουν εδώ, ας την έβαζαν να πει το «SOS» των ΑBBA με φόντο το καλοκαιρινό Αιγαίο. Θα φεύγαμε με χαρούμενη διάθεση (έστω).
0
Λήδα Γαλανού
efsyn.gr
2018-11-04
Κακογραμμένη κωμωδία με θεματική τόσο προβλέψιμη όσο οι πατριωτικού ύφους ειδήσεις, βουτά σε ένα-ένα όλα τα κλισέ του στρατού, της ελληνοτουρκικής έχθρας/φιλίας, της αντρίλας, με τρόπο που είναι, μεν, βαρετός, αλλά όχι προσβλητικός.
0
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
monopoli.gr
2018-11-02
Κάκιστη ελληνική φαρσοκωμωδία με θέμα τις «ευαίσθητες» ελληνοτουρκικές σχέσεις και γνωστούς ηθοποιούς στο καστ που απευθύνεται προφανώς στο μαζικό κοινό.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση