22 Ιουλίου(2018)
(22 July) | Πρώτη προβολή: 10-10-2018

36 Βαθμολόγιο
με βάση 5 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Στις 22 Ιουλίου του 2011, 77 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν ένας ακροδεξιός εξτρεμιστής αφού πρώτα ανατίναξε για αντιπερισπασμό ένα αυτοκίνητο στο Όσλο, άνοιξε πυρ σε μια κατασκήνωση για εφήβους. Η ταινία επιχειρεί μέσα από τη ματιά ενός επιζώντα να αφηγηθεί την πορεία μιας ολόκληρης χώρας προς την επούλωση των τραυμάτων της.

Είδος:Δράμα, Εγκλήματος
Χώρα:Νορβηγία, Ισλανδία, ΗΠΑ
Σκηνοθέτης:Πολ Γκρίνγκρας
Πρωταγωνιστούν:Άντερς Ντάνιελσεν Λι, Τζον Όιγκαρντεν, Γιούνας Στραντ Γκράβλι, Μαρία Μποκ
Διάρκεια:143
60
Βασιλική Γερονίκου
2018-10-10
Ο Γκρίνγκρας τολμά να ακουμπήσει την ακόμη νωπή πληγή της επίθεσης στη Νορβηγία και ξυπνά την «ενοχλητική πραγματικότητα», τονίζοντας ότι το φάντασμα του ναζισμού που πλανάται πάνω από την τραυματισμένη Ευρώπη είναι καταδικασμένο να χάσει από τις αξίες της δημοκρατίας και της ελευθερίας. Μακάρι να έχει δίκιο...
60
Νίκος Δρίβας
2018-10-08
H ταινία 22 July είναι δυνατή, προσφέρει μια πολύ δυνατή και ιδιαίτερη εμπειρία που έχει μεγάλο ενδιαφέρον, με καλές ερμηνείες και γενικά η ταινία είναι καλύτερη από τον μέσο όρο του είδους, αν και ήθελε το κάτι παραπάνω σε μερικά κομμάτια της.
20
Aπόστολος Κίτσος
2018-10-04
Η σεναριακή προσαρμογή των αληθινών γεγονότων είναι εξαιρετικά άτολμη, οι περισσότερες ερμηνείες κάτω του μετρίου και στην καλύτερη περίπτωση μπορούν να χαρακτηριστούν αοστασιοποιημένες, συνολικά ο Γκρίνγκρας σε κάνει να απορείς γιατί μπήκε στην διαδικασία να γυρίσει αυτή την ταινία, προσφέροντας ένα άνευρο και εντελώς συμβατικό κατασκεύασμα που βασίζεται σε μια συνταρακτική ιστορία, την οποία αδικεί κατάφωρα.
10
Λήδα Γαλανού
2018-10-02
Στο «22 Ιουλίου», οι κινηματογραφικοί ήρωες είναι δύο: το αγόρι που έπαιξε με τον θάνατο κι ο ακροδεξιός δολοφόνος κι έχουν κι οι δυο ισόποση μεταχείριση. Κι αν το πρόβλημα με το νέο, αυτό, δράμα του Πολ Γκρίνγκρας, δεν είναι ιδεολογικό, είναι απλώς επειδή ολόκληρη η ταινία είναι τόσο κενή από δύναμη, που δεν αξιώνει ικανό ενδιαφέρον.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση