Τσε: Ο Επαναστάτης(2008)
(Che: Part Two) | Πρώτη προβολή: 13-09-2018

57 Βαθμολόγιο
με βάση 13 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Αμέσως μετά την Κουβανική Επανάσταση, ο Τσε είναι πιο διάσημος και πιο ισχυρός από ποτέ. Ξαφνικά τα ίχνη του χάνονται μέχρι που εμφανίζεται στην Βολιβία. Εκεί θα οργανώσει μια μικρή ομάδα από Κουβανούς συντρόφους και Βολιβιανούς νεοσύλλεκτους με σκοπό να ξεκινήσουν τη μεγάλη επανάσταση της Λατινικής Αμερικής. Η Βολιβιανή επιχείρηση είναι μια ιστορία θυσίας και ιδεαλισμού. Ενας ανταρτοπόλεμος που καταλήγει σε αποτυχία και οδηγεί τον Τσε στον θάνατο.

Είδος:Βιογραφία
Χώρα:Γαλλία, Ισπανία, ΗΠΑ
Σκηνοθέτης:Steven Soderbergh
Πρωταγωνιστούν:Benicio Del Toro, Franka Potente, Rodrigo Santoro, Demián Bichir
Διάρκεια:135
80
Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος
2018-09-20
Οι λεπτομέρειες για τη ζωή του σπανίζουν στο Che και υπερισχύουν η προσήλωση και η πειθαρχία. Ο τρόπος του Σόντερμπεργκ να τη μεταδώσει είναι να μας κάνει να πιστέψουμε πως είμαστε κι εμείς εκεί, να φοβηθούμε, να διστάσουμε, να κουραστούμε.
70
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
2018-09-18
Η ταινία, εκτός από μια ιστορία θυσίας και ιδεαλισμού είναι κι ένα αυθεντικό πολιτικό θρίλερ βασισμένο τόσο στις πληροφορίες από τη συνεργασία των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ και του Βολιβιανού καθεστώτος όσο και στα ημερολόγια του Γκεβάρα.
60
Γιάννης Ζουμπουλάκης
2018-09-16
Η ταινία φλυαρεί και επαναλαμβάνεται εξαντλημένη, σαν να μην έχει τίποτε παραπάνω να πει πέραν των όσων ήδη είπε στο πρώτο μέρος.
60
Νίνος Φένεκ Μικελιδης
2018-09-14
Χρησιμοποιώντας, όπως και στο πρώτο μέρος, μια κάμερα σε συνεχή κίνηση, που περιφέρεται άλλοτε ανάμεσα στους αγωνιστές είτε σε μάχη είτε σε ανάπαυλα, και άλλοτε προσπαθώντας να ερευνήσει το πρόσωπο του Τσε αλλά και να βυθιστεί στα μύχια της ψυχής του (η φωτογραφία είναι του ίδιου του Σόντερμπεργκ, που παρουσιάζεται με το ψευδώνυμο Πίτερ Άντριους), για να φτιάξει αυτή την εξαίρετη ταινία, στοχασμό πάνω στην αναγκαιότητα της επανάστασης.
60
Πάρης Μνηματίδης
2018-09-12
Εντέλει, ακόμη κι αν η πρώτη ταινία του δίπτυχου είναι πιο δυνατή και αξιομνημόνευτη, ίσως η δεύτερη να είναι μια ακριβέστερη αναπαράσταση της επαναστατικής διεργασίας, αποτυπώνοντας καλύτερα τις επίπονες και δυσάρεστες πτυχές της.
60
Πόλυ Λυκούργου
2018-09-10
Ο Σόντερμπεργκ δείχνει μεγαλύτερη ωριμότητα στο δεύτερο μέρος αυτής της 262λεπτης βιογραφίας. Αν η πρώτη ταινία δεν μπορεί να αποφύγει την εξιδανίκευση, ή ακόμα και την αγιοποίηση μίας τέτοιας θρυλικής ιστορικής φιγούρας, η δεύτερη αλλάζει ύφος, αγριεύει, σκοτεινιάζει, μελαγχολεί.
50
Χρήστος Μήτσης
2018-09-08
Η φαινομενολογική προσέγγιση του Σόντερμπεργκ διαθέτει νεύρο, αλλά μικρό δραματουργικό βάθος, εξαντλώντας νωρίς την ιδεολογική και κινηματογραφική δυναμική της.
50
Ηλίας Δημόπουλος
2018-09-06
Το δεύτερο μέρος μιας ενιαίας ταινίας, ευτυχεί βέβαια ξανά σε μια μεγάλη πρωταγωνιστική ερμηνεία, δίνει μια συμπαγέστερη αίσθηση καθώς τα περιγραφόμενα είναι πλέον εστιασμένα περισσότερο και εξακολουθεί να είναι ένα προπαγανδιστικό φιλμικό κείμενο, ελάχιστης πολιτικής αξίας.
50
Βικτωρία Μιχαήλ
2018-09-04
Ο Περισσός και το fan club τού θρύλου κάνουν γιουρούσι, οι κουλτουριάρηδες δε θα ζωστούν τα φυσεκλίκια εναντίον του αιθουσάρχη, οι multiplex-άδες θα το βρουν παλιόπραμα. Μεροδούλι-μεροφάι η... παραλλαγή αυτή τη φορά, μόνο σε ξεβαμμένο χρώμα και με νταουνιάρα την κορύφωση, αλλά άχαστο για τους θεατές τού προ δύο εβδομάδων primer capítulo.
40
Αλέξανδρος Κυριαζής
2018-09-02
Στο Part 2, τα γεγονότα είναι εξαιρετικά λιγότερα, και ακολουθώντας το ίδιο αποσπασματικό μοτίβο, η ταινία όχι μόνο και πάλι δεν καταφέρνει να παρουσιάσει ολοκληρωμένα την ιστορία αλλά είναι και τρομερά, μα τρομερά βαρετή.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση