Αποχαιρετισμός στα Όπλα(1932)
(A Farewell to Arms)  Πρώτη προβολή: 17-10-2014

68 Βαθμολόγιο
με βάση 5 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Κατά τη διάρκεια του A' Παγκοσμίου Πολέμου ένα αμερικανός στρατιώτης, που υπηρετεί στον ιταλικό στρατό, ερωτεύεται μια Βρετανίδα νοσοκόμα και κατά τη διάρκεια μιας γενικής υποχώρησης καταφεύγει μαζί της στην Ελβετία. H νοσοκόμα θα φέρει στον κόσμο το παιδί τους, όμως η μοίρα θα θελήσει η ευτυχία τους να είναι σύντομη...

Είδος:Δράμα
Χώρα:ΗΠΑ
Σκηνοθέτης:Frank Borzage
Πρωταγωνιστούν:Gary Cooper, Helen Hayes, Adolphe Menjou, Mary Philips
Διάρκεια:80
80
Νίνος Φένεκ Μικελιδης
Enetpress
2018-08-10
Μια όμορφη, συγκινητική, δοσμένη με λιτότητα και ευαισθησία ταινία.
80
Τάσος Ντερτιλής
GRAND Magazine
2018-08-08
Η πρώτη και καλύτερη μεταφορά στην οθόνη του αριστουργήματος του Χέμινγουεϊ από έναν σπουδαίο Χολιγουντιανό σκηνοθέτη του μεσοπολέμου.
60
Χρήστος Μήτσης
αθηνόραμα.gr
2018-08-06
Στιβαρή και χολιγουντιανά ορθή μεταφορά του διάσημου μυθιστορήματος του Έρνεστ Χέμινγουεϊ, η οποία τιμήθηκε με δύο Όσκαρ.
60
Στέλλα Παρασχά
Cine.gr
2018-08-04
Η σκηνοθεσία χειρίζεται σωστά το σενάριο και δίνει τόσο ανάλαφρες όσο και δραματικές στιγμές, σύμφωνα πάντα με το χολυγουντιανό πρότυπο. Που, ευτυχώς για μας, πολύ συχνά τα καταφέρνει άπταιστα να ξεφύγει τη μετριότητα μιας ακόμη τετριμμένης συνταγής.
60
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
monopoli.gr
2018-08-02
Οι ημι-αυτοβιογραφικές μνήμες του Χέμινγουεϊ από την τρέλα και τη ματαιότητα του πολέμου στον οποίο πήρε μέρος ο ίδιος ως εθελοντής, μετουσιώνονται σε μια άρτια και συγκινητική ερωτική ιστορία που παρότι δείχνει κάπως ξεπερασμένη σήμερα (λογικό είναι αυτό μετά από σχεδόν ένα αιώνα ζωής) προσφέρει όλο το ελκυστικό πακέτο μιας δυνατής, ψυχαγωγικής ταινίας που γνώρισε τεράστια επιτυχία στην εποχή της.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση