Η Ζωή, Ένα Ταξίδι(2002)
(Morvern Callar) | Πρώτη προβολή: 01-10-2003

68 Βαθμολόγιο
με βάση 4 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Η υπάλληλος σουπερμάρκετ Μόρβερν Κάλαρ ξυπνάει το πρωί των Χριστουγέννων βρίσκοντας δίπλα της τον φίλο της νεκρό. Αφού κρατά κρυφή την αυτοκτονία του, οικειοποιείται το μυθιστόρημα, του οποίου τη συγγραφή μόλις είχε τελειώσει εκείνος, θέλοντας να ξεφύγει από τη μίζερη ρουτίνα της ζωής της. Αφήνει την Σκωτία για να καταλήξει στην Ίμπιζα μαζί με τη φίλη της Λάνα, όπου εισπράττει μια προκαταβολή για το χειρόγραφο και ζει έντονα τις μέρες και τις νύχτες της σε σκοτεινά κλαμπ και σε πάρτι...

Είδος:Δράμα
Χώρα:Ην. Βασίλειο, Καναδάς
Σκηνοθέτης:Λιν Ράμσεϊ
Πρωταγωνιστούν:Σαμάνθα Μόρτον, Κάθλιν ΜακΝτέρμοτ, Λίντα Μαγκουάιρ
Διάρκεια:97
100
Dimitris Dx
2018-05-08
Δεν έχω λόγια πραγματικά. Ο Antonioni θα ήταν περήφανος.
80
Τάσος Χατζηευφραιμίδης
2018-05-06
Αυτό που ενδιαφέρει την Ράμσεϊ είναι η καταγραφή της πορείας της χωρίς συναισθηματική εμπλοκή και ηθικές κρίσεις για τις πράξεις της. Κινηματογραφεί τους νεκρούς χρόνους και τα λιγοστά της λόγια και προσεγγίζει με μια αντονιονική αποστασιοποίηση την αποξένωσή της όχι μόνο από τους άλλους, μεταξύ των οποίων την καλύτερή της φίλη, αλλά και από τον ίδιο της τον εαυτό.
50
Χριστόδουλος Πριμηκύρης
2018-05-04
Η ταινία έχει εσωτερικό ρυθμό, καθώς όμως στο μεγαλύτερο μέρος του έργου παρακολουθούμε τη Morvern να περιφέρεται από μέρος σε μέρος σαν χαμένη και υπνωτισμένη -χωρίς μάλιστα να υπάρχουν και πολλοί διάλογοι- είναι αλήθεια ότι αν δεν μπεί κάποιος στη φιλοσοφία και το κλίμα της ταινίας, μπορεί να βαρεθεί.
40
Γιώργος Καλαποθαράκος
2018-05-02
Μια μίζερη Αγγλίδα, στη μίζερη Αγγλία, ζει μια μίζερη κατάσταση. Παίρνει την τολμηρή απόφαση να βγει από τη μιζέρια της. Δεν με κέρδισε ποτέ ο χαρακτήρας της, ποτέ δεν τη συμπάθησα, παρότι η Σαμάνθα Μόρτον είναι εξαιρετική στο ρόλο της.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση