Contagion(2011)
Πρώτη προβολή: 19-10-2011

59 Βαθμολόγιο
με βάση 9 κριτικές
8.0 με βάση 1 χρήστη
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Ένας θανατηφόρος ιός, που μπορεί να αφανίσει ολόκληρη την ανθρωπότητα, εξαπολύεται και η παγκόσμια φαρμακευτική κοινότητα κάνει αγώνα δρόμου για να βρει το σωστό εμβόλιο και να σταματήσει τον γενικό πανικό, που έχει κυριεύσει τον πλανήτη από άκρη σε άκρη. Ερευνητές ελέγχου επιδημιών, ο στρατός, η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας αλλά και απλοί πολίτες κινητοποιούνται και προσπαθούν να ανακαλύψουν την προέλευση του ιού και συνεπώς τη θεραπεία προτού να είναι πολύ αργά...

Είδος:Επιστ. Φαντασίας, Θρίλερ
Χώρα:ΗΠΑ
Σκηνοθέτης:Στίβεν Σόντερμπεργκ
Πρωταγωνιστούν:Μαριόν Κοτιγιάρ, Ματ Ντέιμον, Τζουντ Λο, Λόρενς Φίσμπερν
Διάρκεια:106
83
Λουκάς Τζούρος
2020-02-18
Ο σκηνοθέτης με μια μεγάλη πλειάδα μεγάλων ηθοποιών καταφέρνει να αποδώσει ένα εφιαλτικό σκηνικό ενός πλανήτη που μαστίζεται από έναν θανατηφόρο ιό. Οι συμβολισμοί και η σύγκριση με τη σημερινή εποχή αμέτρητοι ενώ εμπλέκονται τα συμφέροντα των φαρμακευτικών εταιριών, των κρατών και των Οργανισμών Υγείας καθώς ο κόσμος αργοπεθαίνει.
70
Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος
2020-02-16
Όποιος δεν διαγνώσει τις δυο βασικές δραματικές παραμέτρους της ταινίας (δηλαδή τον χρόνο και τον φόβο) έχει χάσει πάνω από τη μισή σημασία. Αυτό που μένει δεν είναι αμελητέο: ο τρόπος που οι άνθρωποι αντιδρούν σε μια κατάσταση ανάγκης, το σάστισμα ανάμεσα στην απώλεια και την επιβίωση, το ένστικτο και την αλληλεγγύη είναι μια πλατφόρμα που ο Σόντερμπεργκ χειρίζεται με άνεση και πληρότητα, έχοντας ικανότατους ηθοποιούς στη διάθεσή του, από τον Ματ Ντέιμον, μέχρι το πρώτο διάσημο θύμα της ταινίας, την Γκουίνεθ Πάλτροου σε ρόλο αστραπή, που καταλήγει σ' ένα headflap μέσα σ' ένα τέταρτο.
70
zerVo
2020-02-14
O mr Sex Lies And Videotapes, κινηματογραφεί το Contagion, μιξάροντας την ιδεολογία του ντοκιμαντέρ με την εμφανισιακή άποψη του 28 Days Later, απεικονίζοντας έναν κόσμο υποφωτισμένο και neon μουντό, γεμάτο κόκκο και βρωμίτσα στο καρέ, που ανταποκρίνεται πλήρως στην επιμέρους απάνθρωπη λογική του ο σώζων εαυτόν σωθήτο.
60
Αγγελική Στελλάκη
2020-02-12
Το Contagion σου δίνει την εντύπωση ότι ο σκηνοθέτης του δεν έχει αποφασίσει αν θέλει η ταινία να είναι ψευδό-ντοκιμαντέρ ή ταινία καταστροφής, ταινία χαρακτήρων ή περιπέτεια. Και αυτό είναι τελικά και το μεγαλύτερο ψεγάδι της.
60
Σταύρος Γανωτής
2020-02-10
Είναι αλήθεια πως η διαφορά ανάμεσα στην τηλεοπτική φόρμα κι αυτή του Soderbergh είναι ανεπαίσθητη. Αλλά υπάρχει κι αυτό κάνει το Contagion μια αληθινά καλή ταινία.
60
Θοδωρής Τσιάτσικας
2020-02-08
Ένα αποτελεσματικό θρίλερ που θα σας κάνει να σκέφτεστε καλά πριν αγγίξετε οτιδήποτε...
50
Αλέξανδρος Κυριαζής
2020-02-06
Το Contagion θα είχε πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον αν αποφάσιζε τι ήθελε να είναι.
40
Γιώργος Κρασσακόπουλος
2020-02-04
Μια γεμάτη διάσημους πρωταγωνιστές ταινία επιδημίας για τον σκεπτόμενο θεατή. Που όμως το σκέφτεται περισσότερο και σε τρομάζει (ή σε ενδιαφέρει) λιγότερο απ όσο θα έπρεπε...
40
Απόστολος Κίτσος
2020-02-02
Ξεκούρδιστο και βαριεστημένο.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση