Ο Πόλεμος των Άστρων: Επεισόδιο 5 - Η Αυτοκρατορία Αντεπιτίθεται(1980)
(Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back)  Πρώτη προβολή: 19-12-1980

92 Βαθμολόγιο
με βάση 6 κριτικές
9.3 με βάση 3 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Τρία χρόνια μετά την καταστροφή τού Άστρου του Θανάτου, η Επαναστατική Συμμαχία αντιμετώπισε αρκετές ήττες. Η Πριγκίπισσα Λέια τώρα ηγείται ενός στρατιωτικού τμήματος που περιλαμβάνει τον Χαν Σόλο και τον Λουκ Σκαϊγουόκερ σε μια κρυμμένη βάση σ' έναν παγωμένο πλανήτη του συστήματος Χοθ. Ένα ρομπότ ανιχνευτής, από τα πολλά που έστειλε ο Νταρθ Βέιντερ έχοντας εμμονή να βρει τον Λουκ, προσγειώνεται στον Χοθ.

Είδος:Περιπέτεια, Φαντασίας
Χώρα:ΗΠΑ
Σκηνοθέτης:Ίρβιν Κέρσνερ
Πρωταγωνιστούν:Μαρκ Χάμιλ, Χάρισον Φορντ, Κάρι Φίσερ, Μπίλι Ντι Γουίλιαμς
Διάρκεια:124
100
Νίκος Ρέντζος
Δες και πες!
2020-03-14
Με έναν ικανότατο σκηνοθέτη να καθοδηγεί το συνεργείο, με ένα πολύ δυνατό σενάριο και με ειδικά εφέ χρόνια μπροστά, το Η Αυτοκρατορία Αντεπιτίθεται κάθεται εδώ και χρόνια στον θρόνο των ταινιών του Πολέμου των Άστρων. Σφιχτοδεμένο μοντάζ, γρήγορος ρυθμός, χαρακτήρες με ουσία και μια από τις πιο απρόσμενες αποκαλύψεις που έζησαν οι κινηματογραφόφιλοι της εποχής.
100
Δημοσθένης Καραγιαννόπουλος
Cine.gr
2020-03-12
Στον τεχνικό τομέα έχει συντελεστεί μεγάλη πρόοδος στα τρία χρόνια που πέρασαν από την πρώτη ταινία, αν κι αυτή την φορά το σενάριο είναι τόσο ανθρωποκεντρικό που σε καμία περίπτωση δεν είναι τα ειδικά εφέ εκείνα που «κλέβουν» την παράσταση.
100
Γιάννης Μόσχος
clickatlife
2020-03-10
Ένα αξεπέραστο αριστούργημα που υπερβαίνει τα όρια της ανθρώπινης φαντασίας.
90
Ψηλέας Ψογκ
Cineχώς εδώ!
2020-03-06
Τα εφέ παραμένουν πρωτοποριακά, αλλά και μεγαλώνει κατά πολύ ο αριθμός τους, χωρίς ποτέ το έργο να σε «μπουκώνει» ως εφετζίδικο. Το σενάριο έχει πλοκή -ίσως ακόμα πιο ενδιαφέρουσα απ' αυτή του προηγούμενου φιλμ-, αλλά είναι και βασικά επικεντρωμένο στους χαρακτήρες του. Αυτοί είναι πολύ πολύπλοκοι για ταινία που εκτυλίσσεται σε φανταστικούς κόσμους και οι σχέσεις μεταξύ τους σκιαγραφούνται σε βάθος. Υπάρχουν άφθονες ατάκες και αρκετό χιούμορ, ενώ γενικότερα οι διάλογοι είναι πιο ψαγμένοι από πριν.
90
Σταύρος Γανωτής
Filmy.gr
2020-03-04
Δεν έχουμε μονάχα το σκοτεινότερο από τα έξι μέρη του Πολέμου των Άστρων, αλλά και το καλύτερο όλων.
70
Μάνος Θηραίος
CINEMANO
2020-03-02
Το Επεισόδιο V δεν έχει ουσιαστικά φινάλε, αφού τα πάντα στο τέλος μένουν επί ξύλου κρεμάμενα σε αναμονή της συνέχειας. Cliffhanger φινάλε με αναμονή τριετίας. Μόνο ο Λούκας.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση