Μαγγελάνος(2025)
(Magalhães / Magellan)  Πρώτη προβολή: 09-04-2026

59 Βαθμολόγιο
με βάση 25 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

16ος αιώνας. Ο Μαγγελάνος ηγείται μιας επικίνδυνης αποστολής με στόχο να χαρτογραφήσει άγνωστα νερά και να αποδείξει ότι ο κόσμος είναι πολύ μεγαλύτερος απ’ όσο πίστευε η κοινωνία της εποχής. Το ταξίδι αποδεικνύεται πολύ πιο εξαντλητικό απ’ ό,τι αναμενόταν και όταν φτάνουν στα νησιά του Μαλαισιανού Αρχιπελάγους, η σκέψη του Μαγγελάνου αλλάζει. Γίνεται εμμονικός με την κατάκτηση και τον προσηλυτισμό, κάτι που πυροδοτεί βίαιες εξεγέρσεις πέρα από τον έλεγχό του.
Είδος:Ιστορική, Σινεφίλ
Χώρα:Φιλιππίνες, Ισπανία, Πορτογαλία, Γαλλία, Ταϊβάν
Σκηνοθέτης:Λαβ Ντίαζ
Πρωταγωνιστούν:Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ, Άντζελα Αζεβέδο, Αμάδο Άρτζεϊ Μπάμπον, Ντάριο Γιασμπέκ Μπερνάλ
Διάρκεια:160
80
Βασίλης Κεχαγιάς
ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ
2026-04-20
Ο Φιλιππινέζος δημιουργός ξαναγράφει την ιστορία με μια ψύχραιμη -σχεδόν ψυχρή- κινηματογραφική πένα.
80
Άκης Καπράνος
naftemporiki.gr
2026-04-18
Ο Ντίαζ έχει έναν μοναδικό τρόπο να αναπαριστά την καθημερινότητα, και έναν ακόμα πιο μοναδικό τρόπο να αναδεικνύει την ανθρωπιά της, κι εδώ, στο πλαίσιο μιας ταινίας εποχής, κάνει θαύματα. Αλλά πρέπει να είστε προετοιμασμένοι.
70
Δημήτρης Παναγόπουλος
efsyn.gr
2026-04-16
Η ταινία του Ντίαζ καταφέρνει να σε μαγνητίσει, να σε υπνωτίσει, αλλά, δυστυχώς, και να σε κουράσει ταυτόχρονα. Η αποστασιοποίηση που χτίζει ίσως να μη φανεί σε όλους τους θεατές κάτι ευχάριστο.
68
Ιωσηφίνα Γριβέα
Oneman.gr
2026-04-14
Ο Μαγγελάνος είναι μία ισχυρή και προκλητική στη δομή της βιογραφία, πολλά στοιχεία του όμως συγκρατούν κάτι πίσω.
60
Χρήστος Μήτσης
αθηνόραμα
2026-04-12
Αργό και στιλιζαρισμένο ιστορικό έπος, το οποίο περιφρονεί την ακαδημαϊκή πλοκή και υποβάλλει με τη μυστικιστική ατμόσφαιρα και την εικαστική ομορφιά του τις αντιαποικιοκρατικές ιδέες του.    
60
Δημήτρης Δανίκας
Πρώτο Θέμα
2026-04-10
Εξαιρετική φωτογραφία, αγνώριστος ο Γκαέλ, αργοί ρυθμοί.
50
Αχιλλέας Βασιλείου
Cinepivates
2026-04-08
Μία άσκηση κινηματογραφικού θάρρους, τόσο από την πλευρά της δημιουργίας όσο και από την πλευρά του θεατή.
50
Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος
LiFO
2026-04-06
Ο Ντίαζ βουτάει έναν ναυτικό με όραμα στα σέπια χρώματα μιας εικαστικής κινηματογράφησης και τον πνίγει, αργά και βασανιστικά, στην ψευδαίσθηση της αποικιοκρατίας.
50
Παύλος Γκουγιάννος
MOVE IT
2026-04-04
Ένα άναρχο ποίημα πάνω στην ανθρώπινη φύση, στην ανάγκη για εξουσία και στην δυτική μάτια πάνω στην άλογη, απολίτιστη, άγρια Ασία, όπως την έβλεπε η ευρωπαϊκή οριενταλιστική πολιτική, κοινωνία, τέχνη των προηγούμενων αιώνων.
20
Κώστας Κωνσταντινίδης
FreeCinema
2026-04-02
Στα 160 λεπτά του «Μαγγελάνου», αυτό που μένει είναι μια άδεια διαδρομή η οποία απαιτεί περισσότερα από όσα αξίζει.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση