Wolfman Radio(2023)
Πρώτη προβολή: 11-04-2024

33 Βαθμολόγιο
με βάση 6 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Η σουρεαλιστική εικόνα του Τόμυ, να κατηφορίζει το μοναχικό μονοπάτι του έκπτωτου αναζητητή. Το κοστούμι του φτιαγμένο «Μπι Σπόουκ», κατά παραγγελία. Ένα τυφλό κορίτσι στο μονοπάτι δίπλα από την όχθη. Μια περιδίνηση στους κόσμους της χωριστικότητας, πέρα από τα όνειρα και την πραγματικότητα. Σημειώνονται μια σειρά́ από περιστατικά που εκτυλίσσονται με τη λογική́ των ονείρων, που μπορεί́ να ερμηνευτεί́ χωρίς όμως να εξηγηθεί.

Είδος:Σινεφίλ
Χώρα:Ελλάδα
Σκηνοθέτης:Γιώργος Παντελεάκης
Πρωταγωνιστούν:Ελένη Τσόκα, Γιώργος Παντελεάκης, Τζιμ Γούντκοκ, Τσάκσουι Ταουλίρ
Διάρκεια:71
60
Στράτος Κερσανίδης
kersanidis.wordpress.com
2024-04-12
Υπέροχες εικόνες, σκοτεινοί φωτισμοί που παραπέμπουν σε εξπρεσιονισμό, ένα εικαστικό όνειρο μοναδικής καλλιτεχνικής ομορφιάς. Και εκεί βρίσκεται η δύναμη της ταινίας, Στην υπερβατικότητα της εικόνας η οποία σχεδόν εξαναγκάζει το θεατή να βουτήξει μέσα της και να αφεθεί.
60
Άγγελος Πολύδωρος
myFILM.gr
2024-04-10
Μια ενδιαφέρουσα αλληγορία, για το πώς θέλουμε τη ζωή μας: σαν ένα κοστούμι έτοιμο όπως μας το πλασάρουν στα ράφια, φέρνοντάς το στα μέτρα μας (sûre measure, όπως λένε οι Γάλλοι) ή χειροποίητο (bespoke όπως το λένε οι ράφτες του Savile Row στο Λονδίνο).
30
Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος
ertnews.gr
2024-04-08
Ρεαλισμός και υποκειμενικότητα σε ένα σύμπαν κατακερματισμένο που δεν υποβοηθά την ήδη μερικώς εστιασμένη αφήγηση. Ενδιαφέρουσα κινηματογράφηση που αδυνατεί να πει μια σαφή -ή έστω μια από επιλογής χαοτική- ιστορία.
30
Μανώλης Κρανάκης
FLIX
2024-04-06
Με ελάχιστα μέσα που προδίδουν τις προθέσεις του και με νοηματικούς και αλληγορικούς άξονες που δεν καταλήγουν πουθενά, παραμένοντας ακατανόητοι στο μεγαλύτερο τους μέρος, ο Παντελεάκης μετατρέπει το «Wolfman Radio» σε ένα one man show που αν λειτουργεί, είναι μόνο επειδή ο ρυθμός του φιλμ είναι πετυχημένος στο να προσομοιάσει μια διαδρομή μέσα στις σκέψεις ενός σύγχρονου ανθρώπου.
20
Κώστας Ζαλίγκας
Ελεύθερος Τύπος
2024-04-04
Άσκηση πειραματισμού, ιδίως από σεναριακής και ερμηνευτικής άποψης, που γρήγορα αντιλαμβάνεσαι ότι μάλλον πρόκειται περί φάρσας.
0
Χρήστος Μήτσης
αθηνόραμα
2024-04-02
Ασυνάρτητη αλληγορία, η οποία προσπαθεί άτσαλα να συνταιριάξει στοιχεία θρίλερ, ντοκιμαντέρ, σουρεαλιστικής σάτιρας και φιλοσοφικού στοχασμού.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση