Αγώνας για τη Δόξα(2024)
(Race for Glory: Audi vs Lancia / 2 Win)  Πρώτη προβολή: 28-03-2024

39 Βαθμολόγιο
με βάση 22 κριτικές
6.5 με βάση 2 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι του 1983 δεν θα είναι το ίδιο με όλα τα άλλα. Κι αυτό επειδή η ιταλική Lancia θέλει να αμφισβητήσει την κυριαρχία της γερμανικής Audi, ακόμα και με κίνηση μόνο σε δύο τροχούς, σε έναν απίθανο αγώνα ταχύτητας και αντοχής νεύρων που θυμίζει Δαυίδ και Γολιάθ.

Είδος:Περιπέτεια
Χώρα:Ιταλία, Ην. Βασίλειο
Σκηνοθέτης:Στέφανο Μορντίνι
Πρωταγωνιστούν:Ρικάρντο Σκαμάρτσιο, Φόλκερ Μπρουχ, Ντάνιελ Μπρουλ, Xέιλι Μπένετ
Διάρκεια:109
70
Ευρυδίκη Βαλή Σαράφογλου
IGN Greece
2024-03-20
Διασκεδαστικό και επαρκές σε μηχανοκίνητη δράση παρά τις αστοχίες και την κοινοτυπία του, το "Race for Glory: Audi vs. Lancia" μεταφέρει αξιοπρεπώς στη μεγάλη οθόνη την εμπνευσμένη μάχη Lancia ενάντια σε όλες τις προσδοκίες και τον ανταγωνισμό.
60
Παυλίνα Αγαλιανού
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
2024-03-18
Οι λάτρεις του αθλήματος θα την απολαύσουν, χάρη στην ιστορική πιστότητά της, τις εξαιρετικά δοσμένες από τον σκηνοθέτη προσωπικότητες που αλλάξαν την αυτοκίνηση όπως την ξέρουμε σήμερα, χάρη στη λιτή αλλά εντυπωσιακή σκηνοθεσία της, τα υπέροχα τοπία των διαδρομών, τις λεπτομέρειες των πρότυπων αυτοκινήτων και τις εξαιρετικές ερμηνείες των πρωταγωνιστών της.
50
Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος
LiFO
2024-03-16
Κι ενώ οι τρεις γλώσσες στην ταινία ισορροπούν σχετικά αρμονικά, η υφή είναι φροντισμένη και ο ρυθμός κλασικά αφηγηματικός, το δράμα βάλλεται από εκκρεμότητες και έλλειψη έντασης, ενώ η δράση υπολείπεται σε σύγκριση με παρόμοιες «auto» περιπέτειες αλλά και σε σχέση με τα δεδομένα που εκθέτει το σενάριο.
40
Γιάννης Βασιλείου
cinemagazine.gr
2024-03-14
Δίχως σενάριο της προκοπής και με έμφαση στο παρασκήνιο, το «Race for Glory» κάνει μια στάση από τα μέρη μας και καταφέρνει να φτάσει ως τη γραμμή τερματισμού χάρη στη γνώση της συνταγής μιας αθλητικής ταινίας και στον Ρικάνρντο Σκαμάρτσιο.
40
Χρυσοστομάκης Λακταρίδης
DOC TV
2024-03-12
Είναι καλογυρισμένη όμως αφορά κυρίως τους λάτρεις των αυτοκινήτων, των ράλι και της ιστορίας τους.
40
Σταύρος Γανωτής
Filmy.gr
2024-03-10
Ένα καλοφωτογραφισμένο άλμπουμ με υπέροχα τοπία, καλοστημένες κάμερες και ταιριαστά πρόσωπα ηθοποιών που βλέπουν μεν το δάσος, αλλά έχουν δε σπαταλήσει αρκετή ώρα στο απότιστο δέντρο...
40
Παύλος Γκουγιάννος
MOVE IT
2024-03-08
Ελλιπές χτίσιμο χαρακτήρων, για κανέναν ήρωα δεν μαθαίνεις κάτι παραπάνω από αυτό που βλέπεις επί της οθόνης, κανένας δεν έχει background και προσωπική ιστορία, όλοι οι ήρωες-που είναι πραγματικοί άνθρωποι-είναι απόλυτα συνυφασμένοι με την εν λόγω ιστορία και δεν υπάρχουν εκτός αυτής.
30
Αχιλλέας Βασιλείου
Cinepivates
2024-03-06
Θυμίζει ταινία β διαλογής, χωρίς κανένα θέαμα και χωρίς ίχνος σασπένς, το ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΔΟΞΑ όχι μόνο δεν γκαζώνει όπως θα έπρεπε, αλλά δείχνει να μην μπορεί να ανέβει ακόμα και την απλή ανηφόρα.
30
Κώστας Ντούμας
www.artscript.gr
2024-03-04
Τα Rush και Ford vs Ferrari τα τελευταία 14 χρόνια, έθεσαν υψηλά στάνταρ για ιστορίες μηχανοκίνητου αθλητισμού. Το Race for Glory δεν ανεβαίνει στο βάθρο, με το ζόρι τερματίζει.
20
Νίκος Παλάτος
FreeCinema
2024-03-02
«Αγώνας» ναι, «Δόξα» όχι και τόση.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση