Αδέσποτα Κορμιά(2024)
(Stray Bodies)  Πρώτη προβολή: 28-03-2024

60 Βαθμολόγιο
με βάση 21 κριτικές
6.5 με βάση 2 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Η Ρόμπιν είναι έγκυος αλλά δεν θέλει να γίνει μητέρα. Η Κατερίνα θέλει αλλά δεν μπορεί. H Κική θέλει απλώς να πεθάνει με αξιοπρέπεια. Όμως η άμβλωση, η εξωσωματική γονιμοποίηση και η ευθανασία αντίστοιχα δεν είναι νόμιμες στις χώρες τους. Τα Αδέσποτα Κορμιά εξερευνούν τη σωματική αυτονομία σε μια Ευρώπη όπου επιτρέπεται να ταξιδέψεις, να εργαστείς, να καταναλώσεις ελεύθερα, αλλά όχι απαραίτητα να ζήσεις ή να πεθάνεις όπως επιθυμείς.

Είδος:Ντοκιμαντέρ
Χώρα:Ελλάδα, Ελβετία, Ιταλία, Βουλγαρία
Σκηνοθέτης:Ελίνα Ψύκου
Διάρκεια:109
80
Λήδα Γαλανού
FLIX
2024-03-20
Μια ταινία καθολικού ανθρωπισμού, έστω κι αν προκάλεσε το μένος των ορθοδόξων φονταμενταλιστών. Ένα κινηματογραφικό κορμί που ανήκει σε μια ικανότατη δέσποινα.
70
Χρήστος Μήτσης
αθηνόραμα
2024-03-18
Μια θηλυκή σωματική οδύσσεια και ένα σκηνοθετημένο με ευθυκρισία, χιούμορ κι αφηγηματική ευστροφία σινε-οδοιπορικό στη σύγχρονη, εν πλήρη συγχύσει ευρωπαϊκή πραγματικότητα.
70
Θοδωρής Δημητρόπουλος
news247.gr
2024-03-16
Η ταινία είναι σαν συνεχώς να θέλει να μας φέρνει απέναντι στην σημασία των επιλογών και των πιστεύω μας. Σα να θέλει διαρκώς να υπογραμμίζει: τίποτα απολύτως σε όλο αυτό δεν είναι εύκολο, τίποτα απολύτως δεν είναι δεδομένο, τίποτα απολύτως δεν είναι άκοπο. Ναι, ακόμα.
60
Αγγελική Καρυστινού
BOVARY
2024-03-14
Μια «βέβηλη» κραυγή για το δικαίωμα της επιλογής σ' έναν κόσμο, που θέλει να θεωρείται δημοκρατικός και προασπιστής των ανθρώπινων αξιών, αλλά μάλλον πόρρω απέχει από αυτό.
60
Βαρβάρα Κοντονή
cinemagazine.gr
2024-03-12
Τα «Αδέσποτα Κορμιά» δεν αποτελούν μονάχα ένα φεμινιστικό πειστήριο της εποχής μας, αλλά και μια κινηματογραφική παρακαταθήκη της σκληρής αλήθειας και του αναφαίρετου δικαιώματος της γυναίκας – κάθε γυναίκας – να δρα και να ζει απεγκλωβισμένη από τα κοινωνικά, πολιτικά και θρησκευτικά στεγανά, αποφασίζοντας η ίδια για οτιδήποτε αφορά σ(το) σώμα της, είτε πρόκειται για τη ζωή, είτε για τον θάνατο.
60
Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος
LiFO
2024-03-10
Χωρίς να ξεχνά το background της στη μυθοπλασία, η Ελίνα Ψύκου δημιουργεί αφηγηματικές ανάσες εκεί όπου οι συνεντεύξεις το έχουν ανάγκη (Papa don't preach, ένα αναπάντεχο ένθετο!), δικαιολογεί το σκεπτικό των συχνών θρησκευτικών αναφορών σε επίπεδο εικόνας και περιεχομένου και αντιμετωπίζει τη διαθεματική της ανάλυση με δημοκρατικότητα, ψυχραιμία και τρυφερή ματιά.
60
Άκης Καπράνος
naftemporiki.gr
2024-03-08
H ταινία εξερευνά εξονυχιστικά (και με κινηματογραφική έμπνευση) τις περιπτώσεις τριών γυναικών στην Ευρώπη σήμερα, που αναζητούν αντίστοιχα, το δικαίωμα τους στην άμβλωση, την εξωσωματική γονιμοποίηση και την ευθανασία – δίνοντας φωνή σε όλους όσους έχουν κάτι να πουν, είτε μας αρέσει, είτε όχι.
50
Κώστας Ζαλίγκας
Ελεύθερος Τύπος
2024-03-06
Το ντοκιμαντέρ που προκάλεσε αντιδράσεις στην πρεμιέρα του στο πρόσφατο Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης έχει στο επίκεντρό του γυναίκες που θέλουν αλλά δεν μπορούν.
40
Γιάννης Ζουμπουλάκης
Το Βήμα
2024-03-04
Η κυρία Ψύκου δεν λέει πράγματα που δεν γνωρίζουμε ήδη αλλά το ενδιαφέρον εδώ είναι οι ίδιες οι περιπτώσεις, οι άνθρωποι που ζουν από πρώτο χέρι αυτές τις καταστάσεις και τις μοιράζονται μαζί μας.
20
Δημήτρης Δανίκας
Πρώτο Θέμα
2024-03-02
Μαχητικό πλην όμως βαρετό.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση