American Fiction(2023)
Πρώτη προβολή: 06-02-2024

75 Βαθμολόγιο
με βάση 10 κριτικές
8.0 με βάση 1 χρήστη
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Εξοργισμένος από τον τρόπο που το κατεστημένο εκμεταλλεύεται τα στερεότυπα της μαύρης λογοτεχνίας, ένας απογοητευμένος συγγραφέας αποφασίζει να γράψει ένα εκκεντρικό μυθιστόρημα «αφροαμερικανικής αφύπνισης», με σκοπό να αποκαλύψει την υποκρισία του συστήματος των εκδόσεων. Μόνο που αυτό τον οδηγεί ακριβώς στην καρδιά της υποκρισίας που κατακρίνει.

Είδος:Δραματική Κωμωδία
Χώρα:ΗΠΑ
Σκηνοθέτης:Κορντ Τζέφερσον
Πρωταγωνιστούν:Τζέφρι Ράιτ, Τρέισι Έλις Ρος, Ίσα Ρέι, Στέρλινγκ Κ. Μπράουν
Διάρκεια:118
90
Σταύρος Γανωτής
Filmy.gr
2024-02-20
Η ταινία του Jefferson δεν είναι τελικά ούτε μαύρη, ούτε μαρτυράει στον καθένα ατραπούς για έναν καλύτερο βίο. Απλά τοποθετεί τον εκρηκτικό της μηχανισμό εν είδει ενός τεράστιου ξυπνητηριού, και αφήνει εμάς υπεύθυνους για το αν πιάσουμε το απώτερο μήνυμα.
80
Κυριάκος Αθανασιάδης
Athens Voice
2024-02-18
Δεν βρήκαμε, όπως άλλοι, πού και πώς το έργο μιλά για την πολιτική ορθότητα και τη woke κουλτούρα, αλλά δεν πειράζει. Απολαύσαμε κάθε στιγμή αυτής της απίθανης σάτιρας. Ωραίο έργο.
80
Ναταλία Πετρίτη
Avopolis Music Network
2024-02-16
Ένα απολαυστικό jazz score (με την ιθύνουσα Laura Karpman επίσης υποψήφια για Oscar), σε ένα fun και πολύ σύγχρονο comedy drama που θα θέλαμε να είχαμε δει στη μεγάλη οθόνη και στα μέρη μας.
80
Λήδα Γαλανού
FLIX
2024-02-14
Κομψότατη και πανέξυπνη σάτιρα της ρηχής κοινωνικής συνείδησης και των woke στερεοτύπων, υποψήφια για 5 Όσκαρ,
80
Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος
LiFO
2024-02-10
5 υποψηφιότητες για Όσκαρ, ανάμεσα σε αυτές και για καλύτερη ταινία, σε μια απολαυστική αλληγορία με θέμα τις προκαταλήψεις στις οποίες απερίσκεπτα ενδίδουμε.
80
Παναγιώτης Τιμογιαννάκης
pantimo.gr
2024-02-10
Εδώ υπάρχει το πλήρες σενάριο που είναι γραμμένο από σκηνοθέτη, ή έστω για να σκηνοθετηθεί από τον ίδιο και βλέπεις τη χιουμοριστική ματιά απέναντι σε όλα τα δραματικά δρώμενα, και πως αυτό το κράμα έχει διαποτίσει και τις ερμηνείες, είναι καταπληκτικός ο ερμηνευτικός συντονισμός, το πως παίζουν όλοι στην ίδια κλίμακα, μέχρι που φτάνουν το δραματικό, που το υπονομεύουν, που το μεταβάλουν σε ιλαρότητα.
70
Ανδρέας Κύρκος
Η ΑΥΓΗ
2024-02-08
Το «American fiction» είναι πικρόχολα αστείο, δομικά θυμωμένο, δαιμόνια εύστοχο ως προς τις κοινωνικές του παρατηρήσεις και πανέξυπνο στη διαχείριση των περίπλοκων και ευαίσθητων ιδεών που πραγματεύεται.
70
Νίκος Δρίβας
Cineramen
2024-02-06
Μια ακόμα ενδιαφέρουσα και συνάμα δυνατή προσπάθεια που δεδομένα προσφέρει στους θεατές μια ωραία εμπειρία, η οποία έχει τις δικές της ξεχωριστές στιγμές που μένουν.
70
Χρυσαυγή Πατσάκη
MOVE IT
2024-02-04
Ο Τζέφερσον κρατά πολύ καλά την ισορροπία ανάμεσα στο κωμικό και το τραγικό στοιχεία της ιστορίας του Μονκ, καταθέτοντας έτσι μια ταινία που ρουφιέται απνευστί και αντανακλά αρκετά ικανοποιητικά την υποκρισία που φαίνεται να έχει εδραιωθεί για τα καλά στο παγκόσμιο πολιτισμικό τοπίο των τελευταίων ετών.
50
Βαγγέλης Βίτσικας
The Director’s Cut
2024-02-02
Το American Fiction δεν είναι μια ταινία που συζητήθηκε χωρίς λόγο, καθώς πραγματεύεται επίκαιρα ζητήματα με τρόπο χιουμοριστικό και καυστικό. Ωστόσο, είναι μια δημιουργία άνιση και κάπως επιφανειακή, που δεν καταφέρνει να εμβαθύνει αληθινά σε όσα θέματα την απασχολούν.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση