Άγραφος Νόμος(2023)
(In the Land of Saints and Sinners)  Πρώτη προβολή: 28-12-2023

45 Βαθμολόγιο
με βάση 23 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Ιρλανδία, δεκαετία του 1970. Σε ένα απομακρυσμένο ιρλανδικό χωριό, ο κατεστραμμένος από τις πολιτικές αναταραχές Φίνμπαρ Μέρφι αναγκάζεται να πολεμήσει ξανά, αυτή τη φορά για λύτρωση μετά από μια ζωή αμαρτιών. Αλλά ποιο τίμημα είναι διατεθειμένος να πληρώσει; Στη χώρα των αγίων και των αμαρτωλών, μερικές αμαρτίες δεν μπορούν να ταφούν.

Είδος:Περιπέτεια
Χώρα:Ιρλανδία
Σκηνοθέτης:Ρόμπερτ Λόρενζ
Πρωταγωνιστούν:Λίαμ Νίσον, Κέρι Κόντον, Κιάραν Χάιντς, Ντέσμοντ Ίστγουντ
Διάρκεια:106
60
Γιάννης Ζουμπουλάκης
Το Βήμα
2023-12-20
Αξιοποιώντας δημιουργικά τα υπέροχα τοπία της γαλήνιας ιρλανδέζικης φύσης που θα γίνουν η αρένα του μίσους μιας μαχήτριας του IRA Κέρι Κόντον η οποία αναζητεί τον Φίνμπαρ για να πάρει την εκδίκησή της, ο Λόρενς μέσω των δύο αυτών αντίθετων πόλων δημιουργεί μια ευπρόσδεκτη υπόγεια ένταση διατηρώντας σε ένα πολύ καλό επίπεδο τη νουάρ αποχρώσεων «μικρή» ταινία του.
60
Γιάννης Βασιλείου
cinemagazine.gr
2023-12-18
Ιρλανδικό γουέστερν αναθεωρητικών διαθέσεων και ιστγουντικών αποχρώσεων, τουλάχιστον ως προς την action περσόνα του πρωταγωνιστή Λίαμ Νίσον, ο οποίος μετά από καιρό βρίσκει πρωταγωνιστικό όχημα της προκοπής.
50
Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος
LiFO
2023-12-16
Όλα οδηγούν σε μια αναμέτρηση που θα κρίνει τα πάντα, και το σενάριο απλά δεν σηκώνει το βάρος τόσων σημαντικών, και τόσων πολλών μονομάχων.
40
Γιάννης Καντέα-Παπαδόπουλος
αθηνόραμα
2023-12-14
Ιρλανδικά στερεότυπα ανακυκλώνονται άνοστα σε ένα τετριμμένο ηθογράφημα πάνω στο τίμημα της βίας και της αυτοδικίας.
40
Χρήστος Μπακατσέλος
FLIX
2023-12-12
Ο «Αγραφος Νόμος» μπορεί να μην είναι τελείως κακή, έχει μια υπέροχη φωτογραφία και πλαισιώνεται από ένα ωραίο μελωδικό soundtrack, αλλά είναι ακόμα μια από εκείνες τις χλιαρές και χιλιοειδωμένες ταινίες με πρωταγωνιστή τον Νίσον η οποία θα έχει ξεχαστεί ήδη με την έξοδό σας από την αίθουσα.
40
Νίκος Παλάτος
FreeCinema
2023-12-10
Περίπου μία από τα (πολλά) ίδια για τον Λίαμ Νίσον, με τούτο να ξεχωρίζει ελαφρώς λόγω της ιρλανδικής εντοπιότητας. Όσοι παρακολουθούν σταθερά τον γερόλυκο ηθοποιό, ξέρουν ακριβώς τι θα δουν στον «Άγραφο Νόμο». Το κοινό που σποραδικά παρακολουθεί τις ταινίες του, μπορεί και να ξαφνιαστεί ευχάριστα.
40
Παύλος Γκουγιάννος
MOVE IT
2023-12-08
Ο Neeson έχει βρεθεί στην τάξη ηθοποιών του Bruce Willis που οι καλές ταινίες ανήκουν μόνο στο παρελθόν της φιλμογραφίας τους, αν και ο Willis έχει δυστυχώς μια σοβαρή ιατρική εξήγηση για όλο αυτό.
30
Αγγελική Καρυστινού
BOVARY
2023-12-06
Μια παράδοξη επιλογή την οποία στηρίζει ο Νίσον, σε έναν ρόλο, που αν και σε σημεία μας θυμίζει τις υποκριτικές του δυνατότητες, τελικά εξαντλείται στο κομμάτι της δράσης ενός ακόμη bad-ass ήρωα, που τα βάζει με το κακό.
30
Πάρις Μνηματίδης
Filmy.gr
2023-12-04
Τα πανέμορφα τοπία της Ιρλανδίας δεν φέρνουν την πολυπόθητη άνοιξη, σ' ένα θρίλερ δράσης που δείχνει να θέλει να διαφοροποιηθεί από τα άσχημα κλισέ που συνοδεύουν πλέον τον χαρακτηρισμό «ταινία με τον Liam Neeson να εκδικείται» αλλά ταυτόχρονα πάσχει σε αρκετά επίπεδα.
20
Δημήτρης Δανίκας
Πρώτο Θέμα
2023-12-02
Συνηθισμένη ιστορία τύπου Λίαμ Νίσον.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση