Ο Καπετάν Μιχάλης(2023)
Πρώτη προβολή: 21-12-2023

35 Βαθμολόγιο
με βάση 22 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Κρήτη 1889, η χρονιά της επανάστασης. Κεντρικός ήρωας είναι ο Καπετάν Μιχάλης, ένας ασυμβίβαστος Κρητικός, μαυροντυμένος και αξύριστος, ωσότου ελευθερωθεί η Κρήτη. Την στιγμή όμως που συναντά την Εμινέ, γυναίκα του αδελφοποιητού του, Νουρήμπεη, τον κυριεύει ένας δαίμονας. Ο πειρασμός δεν τον αφήνει σε ησυχία και τον αποσπά από αυτό που θεωρεί ιερό καθήκον, την απελευθέρωση της Κρήτης από τους Τούρκους.

Είδος:Δράμα
Χώρα:Ελλάδα
Σκηνοθέτης:Κώστας Χαραλάμπους
Πρωταγωνιστούν:Αιμίλιος Χειλάκης, Αλέκος Συσσοβίτης, Λουκία Μιχαλοπούλου, Τζένη Καζάκου
Διάρκεια:110
60
Γιάννης Ζουμπουλάκης
Το Βήμα
2023-12-20
Δεν είναι τυχαίο που το μόνο που θυμάσαι μετά το τέλος της ταινίας είναι τις σκηνές του Χειλάκη και όχι που ναι μεν είναι ένα μεγάλο στοίχημα αυτής της παραγωγής αλλά συγχρόνως είναι και η μεγαλύτερη αδυναμία της.
40
Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος
LiFO
2023-12-18
Μια ταινία που αυτοπεριορίζεται σε κλίμακα, μακρηγορεί στους διαλόγους, δείχνει να μην απορροφά τις διαφορετικές της υφές και ελάχιστα αποδίδει την επική διάσταση και το δραματικό σασπένς που περιγράφουν τα γεγονότα.
30
Γιάννης Καντέα-Παπαδόπουλος
αθηνόραμα
2023-12-16
Αταίριαστα πομπώδης, φλύαρη και αφηγηματικά κατακερματισμένη διασκευή, η οποία ακουμπά μόνο την επιφάνεια των πολύπλοκων θεματικών που ενέπνευσαν τον Καζαντζάκη.
30
Ανδρέας Κύρκος
Η ΑΥΓΗ
2023-12-14
Ένα φιλμ που αποφεύγει την αμφισημία και στοχεύει μόνο στην τέρψη μέσω του πατριωτικού ηρωισμού, σε ένα επίπεδο πλαίσιο διάθεσης (πολλές σκηνές είναι δραματουργικά κατώτερες από επεισόδια του τηλεοπτικού «Σασμού»), χωρίς τη μία αλησμόνητη, επική σκηνή που ο θεατής θα ήθελε να πάρει μαζί του μετά το τέλος της προβολής.
30
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
Monopoli.gr
2023-12-12
Ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος μένει πιστός στο ύφος και το πνεύμα του Καζαντζάκη – αναγκαίες αλλαγές γίνονται για σεναριακούς λόγους- και προσφέρει τα βασικά εχέγγυα για να παρακολουθήσει κάποιος με σχετικό ενδιαφέρον την ιστορία.
30
Θοδωρής Δημητρόπουλος
news247.gr
2023-12-10
Το ότι όμως η ταινία του Κώστα Χαραλάμπους δεν καταφέρνει να κοιτάξει την ιστορία ως κάτι πέρα από κομμάτι της εποχής της, είναι το μικρότερο από τα προβλήματα του φιλμ.
20
Δημήτρης Δανίκας
Πρώτο Θέμα
2023-12-08
Θα τρίζουν τα κόκκαλα του Νίκου Καζαντζάκη. Όλα και όλοι σχηματοποιημένοι, γραφικοί, αφυδατωμένοι.
20
Λήδα Γαλανού
FLIX
2023-12-06
Χαμένη ευκαιρία αυτός ο κινηματογραφικός «Καπετάν Μιχάλης», μια σίγουρα φιλότιμη προσπάθεια που ούτε λίγο δεν ανταποκρίνεται στην πρόκληση που ανέλαβε.
10
Ορέστης Μαλτέζος
Filmy.gr
2023-12-04
Σε αυτή τη νέα περίοδο του ελληνικού κινηματογράφου όπου οι παραγωγές εποχής χαρακτηρίζονται από μια τεχνική όσο και εικαστική ποιότητα, ο "Καπετάν Μιχάλης" του Νίκου Καζαντζάκη άξιζε κάτι καλύτερο από αυτή την ταινία που τα μεγαλεπήβολα σχέδιά της έμειναν μόνο στα χαρτιά και στο μυαλό του ιθύνοντος νου.
10
Ηλίας Φραγκούλης
FreeCinema
2023-12-02
Θα μπορούσα να παραθέτω αμέτρητες λεπτομέρειες λαθών, κακοτοπιών ή διαλόγων που προκάλεσαν ουκ ολίγα γέλια στην δημοσιογραφική προβολή του φιλμ, όμως, το πιο σκληρό που αντιμετώπισα παρακολουθώντας τον «Καπετάν Μιχάλη» ήταν η διάρκειά του (152 λεπτά!). Ούτε τα βασανιστήρια από Τούρκους εκείνης της εποχής δεν πρέπει να ήταν τόσο επίπονα!
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση