Η Γη της Επαγγελίας(2023)
(Bastarden / The Promised Land)  Πρώτη προβολή: 02-11-2023

69 Βαθμολόγιο
με βάση 32 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Στη Δανία του 1755, ο Λούντβιχ Κάλεν, ένας μοναχικός λοχαγός ταπεινής καταγωγής, ζητά την άδεια του Βασιλιά ώστε να καλλιεργήσει τον αφιλόξενο χερσότοπο της Γιουτλάνδης, με αντάλλαγμα να του δοθεί ένας τίτλος ευγενείας. Αλλά θα βρει πολλά εμπόδια στον δρόμο του, με κυριότερο τον ημιπαράφρονα και σαδιστή γαιοκτήμονα Φρέντερικ ντε Σίνκελ, τον πανίσχυρο άνδρα της περιοχής, που βλέπει την εξουσία του να απειλείται.

Είδος:Δράμα
Χώρα:Δανία, Σουηδία, Νορβηγία, Γερμανία
Σκηνοθέτης:Νικολάι Αρσέλ
Πρωταγωνιστούν:Μαντς Μίκελσεν, Aμάντα Κολίν, Σάιμον Μπένεμπιεργκ, Γκούσταβ Λιντ
Διάρκεια:127
90
Ορέστης Μαλτέζος
Filmy.gr
2023-11-20
Ένα επικό αριστούργημα ευρείας οπτικής εμβέλειας, που επάξια φέρνει στον νου την πλούσια και προσεγμένη εικονογραφία του "Μπάρι Λίντον" και τις ταινίες του David Lean.
90
Ηλίας Φραγκούλης
FreeCinema
2023-11-18
Μιλάμε για φιλμ mainstream και μαζικού ενδιαφέροντος, ένα joyride συναισθημάτων που εγγυάται ψυχαγωγία σπάνια. Και... παλαιομοδίτικη. Με την καλή έννοια.
80
Νίνος Φένεκ Μικελιδης
Enetpress
2023-11-16
Ο Αρσέλ βρίσκει την ευκαιρία να δείξει και τη συνεχή ταξική σύγκρουση σε μια φεουδαρχική (και όχι μόνο) κοινωνία: από τη μια οι αριστοκράτες, οι εκπρόσωποι του νόμου και της τάξης, και από την άλλη, οι σκλάβοι/υπηρέτες του γαιοκτήμονα, ο εξαθλιωμένος λοχαγός, οι φτωχοί και «ληστές» της περιοχής, μαζί και οι μετανάστες, που προσπαθούν με κάθε τρόπο να επιβιώσουν.
78
Αγγελική Αντωνίου
Cinefesto
2023-11-14
Εμβαθύνει με επιτυχία στην πολυπλοκότητα της ταξικής σύγκρουσης και της ανθρώπινης επιμονής
70
Γιώργος Ρούσσος
groussos.net
2023-11-12
Ο Νικολάι Αρσέλ παρουσιάζει ένα καθηλωτικό κινηματογραφικό έπος εποχής, το οποίο πραγματεύεται πανανθρώπινες και διαχρονικές αξίες.
70
Μίλτος Τόσκας
OLAFAQ
2023-11-10
Ο Αρσέλ είναι αποφασισμένος να μη δώσει εύκολες απαντήσεις και μέσα από διαδοχικές ανατροπές απογειώνει τη δράση, εντάσσει στοιχεία νέο-γουεστέρν και θρίλερ και φτάνει σε μία κορύφωση που ως επιμύθιό της μένουν οι ανθρώπινες σχέσεις απέναντι σε ένα ποτάμι που θέλει να τις διαβρώσει και να έχει τους ανθρώπους σε διαρκή συνθήκη σύγκρουσης.
60
Γιάννης Ζουμπουλάκης
Το Βήμα
2023-11-08
Μια μεγαλόπνοη ταινία εποχής (19ος αιώνας), με άρτια φωτογραφία (Ράσμους Βίντεμπεκ) που έχει κάτι από γουέστερν και με έναν αγέλαστο Μίκελσεν πραγματικό πυλώνα αυτής της δυσάρεστης αλλά όχι καταθλιπτικής ιστορίας που στηρίζεται στο εξαιρετικά επιτυχημένο μυθιστόρημα στη Σκανδιναβία της Ιντα Τζέσεν.
60
Δημήτρης Δημητρακόπουλος
FLIX
2023-11-06
Αγωνιώδες, βίαιο, σκληρό αλλά και με μια ερμηνεία από τον Μαντς Μίκελσεν ικανή να λάμψει μέσα στο σκοτάδι, το «Η Γη της Επαγγελίας» αποδεικνύει πως το καλό ευρωπαϊκό, mainstream σινεμά δηλώνει ακόμα δυναμικά το «παρών».
50
Χρήστος Μήτσης
αθηνόραμα
2023-11-04
Μνήμες από κλασικά γουέστερν εμπλουτίζουν ένα στέρεο ιστορικό δράμα. Ατμοσφαιρικές εικόνες, πειστικές ερμηνείες, γνωστά λίγο-πολύ συμπεράσματα.
50
Λουκάς Κατσίκας
cinemagazine.gr
2023-11-02
Ολόκληρη η ταινία, και ό,τι σημαντικότερο σε αυτήν, ανήκει στον Μαντς Μίκελσεν.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση