Αντίπαλος(2023)
(Motståndaren / Opponent)  Πρώτη προβολή: 26-10-2023

58 Βαθμολόγιο
με βάση 19 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Ένας πάλαι ποτέ πρωταθλητής της πάλης δραπετεύει με την οικογένειά του από το Ιράν για να αποφύγει τις συνέπειες μιας επώδυνης φήμης εις βάρους του. Ζώντας πλέον καθημερινά με την αγωνία της απέλασης, σε ένα ξενοδοχείο που φιλοξενεί πρόσφυγες στον παγωμένο σουηδικό βορρά, ο Ιμάν αποφασίζει να ξαναγυρίσει επαγγελματικά στην παλαίστρα. 

Είδος:Δράμα
Χώρα:Σουηδία
Σκηνοθέτης:Μιλάντ Αλάμι
Πρωταγωνιστούν:Παϊμάν Μααντί, Μπιόρν Έλγκερντ, Αχμέντ Αμπντουλαχί
Διάρκεια:119
70
Νίνος Φένεκ Μικελιδης
Enetpress
2023-10-20
Εικόνες που τονίζουν το δράμα, τον πόνο, μαζί και την οργή, του Ιμάν, που δεν μα έτσι μόνο με τον αντίπαλο (την κοινωνία) απέναντι του, αλλά και με τον αντίπαλο μέσα του, έναν αντίπαλο που αγωνίζεται για να βγει στο φως και την ελευθερία!
60
Δημήτρης Δανίκας
Πρώτο Θέμα
2023-10-18
Αξίζει τα λεφτά του.
60
Γιάννης Ζουμπουλάκης
Το Βήμα
2023-10-16
Ο Μιλάντ Αλαμί στήνει ένα παζλ καταστάσεων, χαρακτήρων, ιδιοσυγκρασιών και μυστηρίου που κατορθώνει να σε βάλει βαθιά μέσα στην «μολυσμένη» (;) ψυχή του κεντρικού του ήρωα και να κρατήσει σε αναμμένα κάρβουνα με τις κεραίες σου διαρκώς τεντωμένες.
60
Πάρις Μνηματίδης
Filmy.gr
2023-10-14
Θα ικανοποιηθούν και αυτοί που ψάχνουν έναν επίκαιρο και οξυδερκή κοινωνικοπολιτικό σχολιασμό, αλλά και αυτοί που εκτιμούν ένα ουσιώδες ψυχογράφημα.
60
Πόλυ Λυκούργου
FLIX
2023-10-12
Με ένα σενάριο θαυμαστής οικονομίας, σκηνοθεσία που ψιθυρίζει τις αλήθειες της, αλλά πάνω από όλα με τον Πέιμαν Μαάντι («Ένας Χωρισμός») σε μία νοκ-άουτ ερμηνεία, Μιλάντ Αλαμί κατασκευάζει μία κινηματογραφική μεταφορά για την πάλη με την καταπίεση - καθεστωτική ή προσωπική.
50
Γιάννης Καντέα-Παπαδόπουλος
αθηνόραμα
2023-10-10
Κοινωνικό θρίλερ με ειλικρινείς, ανθρώπινες προθέσεις που δεν εκμεταλλεύεται στο έπακρο τις ενδιαφέρουσες πτυχές του και εξαντλεί την καταγγελία του σε επιφανειακές προσεγγίσεις των θεματικών του.
50
Γιάννης Βασιλείου
cinemagazine.gr
2023-10-08
Η δομή ταινίας μυστηρίου βοηθά να συντηρηθεί το ενδιαφέρον, ταυτόχρονα, όμως, το σενάριο αφήνει εκτός κάδρου τον ...εξωτερικό αντίπαλο , ο οποίος συστήνεται, ουσιαστικά, στην κατακλείδα, αφήνοντας την αίσθηση μιας ημιτελούς προσπάθειας.
50
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
Monopoli.gr
2023-10-06
Σε κάποια σημεία, ο λυρισμός υπογραμμίζει επιδέξια την αγωνία του ήρωα όσον αφορά το θέμα της ταυτότητας αλλά σε κάποια άλλα οι λύσεις έρχονται μάλλον εύκολα. Ακόμη κι έτσι όμως το φιλμ δεν περνά απαρατήρητο, διατηρώντας μια ακατανίκητη διάσταση ανθρωπιάς ακόμη και στις πιο προβλέψιμες διαδρομές του.
50
Άκης Καπράνος
naftemporiki.gr
2023-10-04
Ο σταθερά εξαιρετικός Παϊμάν Μααντί (ο πρωταγωνιστής του «Ένας χωρισμός») σηκώνει την ταινία στις πλάτες του όντας στο επίκεντρο μιας καλογυρισμένης ιστορίας που όμως έχουμε ξαναδεί καλύτερα στο παρελθόν
30
Νίκος Παλάτος
FreeCinema
2023-10-02
Ένα «Διαβατήριο» χωρίς... τόση γοητεία είναι ο «Αντίπαλος». Άτσαλη σκηνοθετική απόπειρα για τον Μιλάντ Αλαμί, ο οποίος από τη δεύτερη κιόλας δουλειά του βρίσκεται σε θέση να αντιγράφει εαυτόν (και δυστυχώς όχι τόσο καλά)!
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση