Το Θαύμα(2022)
(The Wonder) | Πρώτη προβολή: 16-11-2022

69 Βαθμολόγιο
με βάση 8 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Στοιχειωμένη από το παρελθόν, μια νοσοκόμα ταξιδεύει από την Αγγλία σ' ένα χωριό της Ιρλανδίας το 1862 για να ερευνήσει το θαύμα ενός κοριτσιού που ζει χωρίς να τρέφεται.

Είδος:Δράμα, Μυστηρίου
Χώρα:Ιρλανδία, Ην. Βασίλειο, ΗΠΑ
Σκηνοθέτης:Σεμπαστιάν Λέλιο
Πρωταγωνιστούν:Φλόρενς Πιου, Τομ Μπερκ, Κίλα Λορντ Κάσιντι, Νιβ Άλγκαρ
Διάρκεια:109
80
Δημήτρης Πολιτάκης
2022-11-16
Το «Θαύμα» δεν είναι του ίδιου ακριβώς επιπέδου με την οσκαρική «Εξουσία του Σκύλου», είναι όμως σίγουρα από τις καλύτερες ταινίες που έχει χρηματοδοτήσει η πλατφόρμα.
80
Παύλος Γκουγιάννος
2022-11-14
Ένας πίνακας που αποτυπώνεται η θρησκοληψία και η θέση της γυναίκας στην ιρλανδική -και όχι μόνο- κοινωνία της εποχής, η ανάγκη για θαύματα και η επιπόλαιη εξήγηση των πάντων.
80
Αντώνιος Παυλίδης
2022-11-12
Σε μία εποχή όπου ο άκαμπτος διδακτισμός στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση έχει κουράσει, αλλά και αποξενώσει τους θεατές, ταινίες όπως το The Wonder, που δείχνουν απόλυτη αφοσίωση, φροντίδα και αγάπη στην ιστορία και στους χαρακτήρες της, χωρίς να αισθάνονται την ανάγκη να υπερτονίσουν το μήνυμα που επικοινωνούν, θα πρέπει να έχουν μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας.
70
Ευδαίμων Ράνια
2022-11-10
Από αυτό το απλοϊκό δίπολο της σίτισης, που μετουσιώνεται σε πείνα του να λάβεις ελπίδα και πείνα του να δώσεις ελπίδα, ξεκινά και σταθερά μεγεθύνεται όλη η συζήτηση που τοποθετεί το versus μεταξύ θρησκείας και επιστήμης. Ο τρόπος του πολύ αγαπητού Sebastián Lelio (Gloria, A fantastic woman, Disobedience) ο γνωστός: σαφέστατος, σύμφορος, θεματικά τολμηρός, βρίσκεται και πάλι στην ομορφιά της οικειότητας.
70
Dimitris Dx
2022-11-08
Χαλάλι ο όποιος χαλαρός ρυθμός, η αφετηρία αλλά και η κατάληξη της ιστορίας είναι δυναμίτης.
65
Κωστής Μπίτσιος
2022-11-06
Η Pugh αποτελεί το πρόσωπο με το οποίο ταυτίζεται ο σύγχρονος θεατής. Ως ηθοποιός έχει αποδειχθεί ότι κινείται άνετα και σε κοστούμι εποχής και σε ταινίες δράσης.
60
Νίκος Δρίβας
2022-11-04
H ταινία The Wonder είναι δυνατή, προσφέρει μια ιδιαίτερη εμπειρία που έχει μεγάλο ενδιαφέρον, με καλές ερμηνείες και γενικά είναι καλύτερη από τον μέσο όρο του είδους, αν και ήθελε το κάτι παραπάνω σε μερικά κομμάτια της.
50
Ευρυδίκη Βαλή Σαράφογλου
2022-11-02
Το "The Wonder" αδυνατεί να ανταποκριθεί στις προσδοκίες που αρχικά μας θέτει, με μια αδύναμη πλοκή που δεν καταφέρνει να μεταδώσει με επιτυχία τα διαχρονικά μηνύματα της λόγω της κοινοτυπίας της.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση