Αθηνά(2022)
(Athena) | Πρώτη προβολή: 23-09-2022

58 Βαθμολόγιο
με βάση 22 κριτικές
8.0 με βάση 1 χρήστη
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Λίγες ώρες μετά τον τραγικό θάνατο του μικρού τους αδερφού κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, τρία αδέρφια βλέπουν τη ζωή τους να βυθίζεται στο χάος.

Είδος:Δράμα, Θρίλερ
Χώρα:Γαλλία
Σκηνοθέτης:Ρομέν Γαβράς
Πρωταγωνιστούν:Ντάλι Μπένσαλαχ, Σάμι Σλιμάνι, Άντονι Μπαχόν, Ουασίνι Εμπαρέκ
Διάρκεια:97
80
Ιωάννα Βαρδαλαχάκη
2022-09-20
Πρόκειται μια ταινία χάρμα οφθαλμών με τις αδυναμίες να παρατηρούνται στο δεύτερο μισό μέρος (με την αναμέτρηση των τριών αδελφών και την εντελώς αχρείαστη τελική σκηνή). Δεν παύει ωστόσο να είναι μία πολύ καλή ταινία που μας καλεί να είμαστε σε εγρήγορση, γιατί ζούμε στους κόλπους ενός συστήματος που τρέφει τις αδικίες και ο κύκλος της βίας στον οποίο καταλήγουμε συνήθως όχι μόνο είναι φαύλος αλλά και οδυνηρός.
80
Δημήτρης Δημητρακόπουλος
2022-09-18
Πιστός στην δύναμη της εικόνας και διατηρώντας την φόρα της ορμής και της οπτικής του ευρεσιτεχνίας, ο Ρομέν Γαρβάς του «Αθηνά» στήνει εντυπωσιακά μια σύγχρονη τραγωδία που δεν μειώνει στιγμή την έντασή και την ταχύτητά της.
80
Γεωργία Οικονόμου
2022-09-16
Μία σύγχρονη τραγωδία οικογενειακή, φυλετική, αλλά και εθνική, που αποδεικνύει πως το τραγικό ξεκινά από τους ίδιους μας τους εαυτούς και τον μικρόκοσμό μας, την οικογένεια. Μία τραγωδία που δίνει άλλες διαστάσεις και στην έννοια του εμφυλίου πολέμου.
70
Ανδρέας Συμιακάκης
2022-09-14
Αν έπρεπε να περιγράψω με μία λέξη την ταινία Athena, αυτή θα ήταν ΕΝΤΑΣΗ. Από την πρώτη μέχρι την τελευταία σκηνή, υπήρχε μία σχεδόν ασταμάτητη κίνηση της κάμερας. Διαρκεί 1 ώρα και 37 λεπτά.
70
Αντιγόνη Πάντα-Χαρβά
2022-09-12
Μιάμιση ώρα καταιγιστικών εικόνων και εξελίξεων που παρακολουθείς με κομμένη την ανάσα και ένα τέλος λίγων δευτερολέπτων που αφήνει το κοινό διχασμένο.
65
Κωστής Μπίτσιος
2022-09-10
Η κάμερα του Romain Gavras καταφέρνει να αποδώσει τη μετατροπή της συνοικίας σε εμπόλεμη ζώνη και της γειτονιάς σε απαγορευμένη περιοχή.
60
John Burgundy
2022-09-08
Φωτισμένη υπέροχα, με ελάχιστη αίσθηση κινδύνου (οι εξεγερμένοι πετούν πυροτεχνήματα προς τα ΜΑΤ), ένα... παρκούρ έντασης που δεν καταγγέλει ουσιαστικά τη βία, απλά την κινηματογραφεί ως κάτι αυτονόητο. Οχι ασχημο, αλλά πανέμορφο στο μάτι. Δεν είναι η πρώτη, ούτε η τελευταία φορά.
50
Γιάννης Καντέα-Παπαδόπουλος
2022-09-06
Όπως όμως και μια ομάδα ποδοσφαίρου μπαίνει με όλη της τη δύναμη στο πρώτο ημίχρονο για να σκοράρει, αλλά στη συνέχεια κρατά δυνάμεις αμυνόμενη, έτσι και η σκηνοθεσία του Γαβρά αναγκάζεται να ξαποστάσει μετά την πρώτη πράξη και εκεί ξεκινούν τα προβλήματα της ταινίας.
50
Στέφανος Κ. Αρταβάνης
2022-09-04
Το Athena είναι απλούστατα μια αυτό-εκπληρούμενη προφητεία. Ο Romain Gavras φτάνει μια κορυφή σκηνοθετικής τέχνης που πολλοί λίγοι άγγιξαν αλλά στην πρώτη του ευκαιρία να κάνει πολιτική τέχνη πέφτει στην παγίδα του κυρίαρχου αφηγήματος όπου θα έπεφταν οι περισσότεροι.
50
Ηλίας Φραγκούλης
2022-09-02
Μια ταινία που σου πετάει κανονική βόμβα molotov κατακέφαλα για περίπου 89 λεπτά, μέχρι να φτάσει σ' ένα φινάλε που μπορεί να σε καθησυχάσει ή να σε κάνει... «ρουκέτα» από τα νεύρα!
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση