Ατλάντικ Σίτι(1980)
(Atlantic City) | Πρώτη προβολή: 04-08-2022

80 Βαθμολόγιο
με βάση 14 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Γερασμένος μικροαπατεώνας βρίσκει την ευκαιρία να κάνει πραγματικότητα τις ψευδαισθήσεις ενός ένδοξου παρελθόντος όταν ανακατεύεται σε κομπίνα κλεμμένων ναρκωτικών και ερωτεύεται μια νεότερή του γυναίκα. Σε επανέκδοση με νέες ψηφιακές κόπιες.

Είδος:Δράμα
Χώρα:Καναδάς, Γαλλία
Σκηνοθέτης:Λουί Μαλ
Πρωταγωνιστούν:Μπαρτ Λάνκαστερ, Σούζαν Σάραντον, Μισέλ Πικολί, Κέιτ Ριντ
Διάρκεια:104
100
Γιώργος Ξανθάκης
2022-08-20
Το φιλμικό σώμα διατρέχεται από άφατη αίσθηση μελαγχολίας, και ο μέγας ουμανιστής Malle δείχνει απεριόριστη συμπόνια για τους ηττημένους χαρακτήρες του. Σέβεται την αξιοπρέπειά τους, δεν τους επικρίνει, δεν τους λοιδορεί, αλλά τους δίνει λόγους να αισθάνονται, μέσα σε τόση καταστροφή, ότι μπορούν πραγματικά -έστω και για λίγο- να αγγίξουν τον ουρανό.
90
Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος
2022-08-18
Το «Atlantic City» είναι η ένατη ταινία του, η δεύτερη και μακράν η καλύτερη από τις επτά της 15ετούς αμερικανικής περιόδου του, ένα από τα αριστουργήματά του και σίγουρα από τις πιο μεστές αναθεωρήσεις του αμερικανικού ονείρου.
80
Χρήστος Μήτσης
2022-08-16
Χρυσό Λιοντάρι στο Φεστιβάλ Βενετίας και πέντε οσκαρικές υποψηφιότητες για μια τρυφερά πικρή ελεγεία πάνω στο τέλος μιας (αμερικανικής) εποχής.
80
Ζουμπουλάκης Γιάννης
2022-08-14
Με δάνεια από στοιχεία γκανγκστερικών ταινιών, μελοδραμάτων ακόμα και κωμωδιών, το «Αtlantic City» προσφεύγει στις σχεδόν σουρεαλιστικές παραδοξότητες της πόλης στην οποία τοποθετείται και μετατρέπεται σε ένα εκκεντρικό μα συγχρόνως γλυκόπικρο μήνυμα αγάπης, σε μια χώρα που στην εποχή της ταινίας, πίστευε ακόμα στις ευκαιρίες.
80
Θανάσης Πατσαβός
2022-08-12
Οι Μπαρτ Λάνκαστερ και Σούζαν Σαράντον παραδίδουν δύο από τις καλύτερες ερμηνείες τους, ως αταίριαστοι εραστές κυνηγημένοι από τη Μαφία, το παρελθόν και το όνειρο για ένα καλύτερο μέλλον, και ο Λουί Μαλ υπογράφει τη δική του αντισυμβατική εκδοχή ενός γκανγκστερικού φιλμ, σε ένα από τα καλύτερα κρυμμένα αριστουργήματα των '80s.
80
Νίνος Φένεκ Μικελιδης
2022-08-10
Ο Μαλ καταφέρνει να συνδυάζει το θρίλερ με την ερωτική ιστορία (που αγγίζει τα όρια του παραμυθιού), μέσα από ένα σενάριο (γραμμένο από τον θεατρικό συγγραφέα Τζον Γκουέαρ), για να μας δώσει την εικόνα μιας Αμερικής σε πολιτιστική παρακμή (που τονίζει μέσα από εικόνες μισό-ερειπωμένων, υπό κατεδάφιση, σπιτιών, σε μια πόλη όπου κυριαρχεί η φθορά.
80
Μανώλης Κρανάκης
2022-08-08
Ο Λουί Μαλ χαρτογραφεί τις ανθρώπινες διαδρομές σαν μια μελαγχολική, ερωτική, τρυφερή, βαθιά ανθρώπινη παρτίδα ανάμεσα στη ζωή και το θάνατο.
80
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
2022-08-06
Η αμερικανική περιπέτεια του Λουί Μαλ περνά αναγκαστικά μέσα από το ναό του τζόγου, του παλιομοδίτικου γκανγκστερισμού και της επίκλησης για ανθρώπινη επαφή και επικοινωνία. Τα συστατικά δηλαδή που επέλεξε ο Γάλλος σκηνοθέτης για να χτίσει τo μελαγχολικό love story του που γίνεται μια ωδή στο παιχνίδι της ζωής. Καλύτερο ζευγάρι δεν θα μπορούσε να επιλέξει ο Μαλ.
70
Ηλίας Φραγκούλης
2022-08-04
Σταθερή αξία το φιλμ, ο σκηνοθέτης και το δυναμικό των πρωταγωνιστών του. Περισσότερο θα μιλήσει σε ένα πιο adult κοινό, το οποίο θα αναγνωρίσει βαθύτερα τους κώδικες του genre αλλά και τις αλληγορίες του περιεχομένου του.
60
Λήδα Γαλανού
2022-08-02
Εμβληματική, όσο και ταυτισμένη με την εποχή της, ταινία του Λουί Μαλ που βραβεύτηκε με το Χρυσό Λιοντάρι στη Βενετία και ήταν υποψήφια για 5 Οσκαρ, αλλά μένει στη μνήμη περισσότερο για την ελλοχεύουσα παρουσία του Μπερτ Λάνκαστερ και την εναρκτήρια σκηνή της γυμνής Σούζαν Σαράντον που καθαρίζει το κορμί της με λεμόνι, για να βγάλει τη μυρωδιά της δουλειάς.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση