Η Κοιλάδα των Μελισσών(1968)
(Údolí Vcel / Valley of the Bees) | Πρώτη προβολή: 16-06-2022

83 Βαθμολόγιο
με βάση 4 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Ο νεαρός Οντρέι ενηλικιώνεται μέσα σε ένα αυστηρό θρησκευτικό τάγμα, όπου ένας βετεράνος σταυροφόρος τεύτονας ιππότης γίνεται μέντοράς του. Ο Οντρέι εγκαταλείπει αυτή τη ζωή, επιστρέφει στο πατρικό του κάστρο και παντρεύεται τη νεαρή χήρα του πατέρα του. Μα ο ανελέητος μέντοράς του είναι έτοιμος να τον καταδιώξει μέχρι την άκρη του κόσμου.

Είδος:Δράμα, Ιστορική
Χώρα:Τσεχοσλοβακία
Σκηνοθέτης:Φράντισεκ Βλάσιλ
Πρωταγωνιστούν:Γιαν Κάσερ, Βέρα Γκαλατίκοβα, Πετρ Τσέπεκ
Διάρκεια:97
100
Χρυσοστομάκης Λακταρίδης
2022-06-08
Αριστουργηματική ΄γοτθική' μεσαιωνική περιπέτεια που διαπραγματεύεται τον διχασμό του ανθρώπου ανάμεσα σε μια ελεύθερη ζωή στην 'αμαρτία' ή μια 'πειθαρχημένη' ζωή αφιερωμένη σε έναν 'υψηλό', θρησκευτικό ή άλλο σκοπό, με στοιχεία αρχαίας ελληνικής τραγωδίας.
80
Νίνος Φένεκ Μικελιδης
2022-06-06
Ο ποιητικός ρεαλισμός του Ταρκόφσκι συνδέεται με το μυστικισμό του Μπέργκμαν και το λιτό, αυστηρό στιλ ενός Μπρεσόν, αντιπαραθέτοντας την ομορφιά των γυμνών τοπίων (των αγρών, του δάσους, της θάλασσα και των κυμάτων πλάι στο μοναστήρι των Τευτόνων) με τον αυστηρό, αφαιρετικό, θα έλεγα απάνθρωπο, χώρο του μοναστηριού και των φανατικών ανθρώπων που το περιστοιχίζουν.
80
Στράτος Κερσανίδης
2022-06-04
Με σκηνοθεσία την οποία χαρακτηρίζει η ποιητική ελευθεριότητα και η οποία αφήνει κάποιες ανάσες στο θεατή, με ένα καλοδουλεμένο σενάριο το οποίο αναδεικνύεται ακόμη περισσότερο χάρις στη σκηνοθεσία και το μοντάζ, ο Φραντίσεκ Βλάτσιλ κληροδοτεί το παγκόσμιο σινεμά με ένα χαμηλών τόνων φιλμ το οποίο συμπυκνώνει το σινεμά πολλών σημαντικών δημιουργών.
70
Χρήστος Μήτσης
2022-06-02
Αντισυμβατικό ιστορικό δράμα του δημιουργού της «Μαρκέτα Λαζάροβα», φτιαγμένο από ταρκοφσκικές εικόνες και μπεργκμανικές εμμονές.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση