Λουνάνα, Ένα Γιακ Μέσα στην Τάξη(2019)
(Lunana: A Yak in the Classroom)  Πρώτη προβολή: 27-04-2023

56 Βαθμολόγιο
με βάση 19 κριτικές
6.5 με βάση 2 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Ένας νεαρός δάσκαλος στο σύγχρονο Μπουτάν, ο Ούγκιεν, παραμελεί τα καθήκοντά του, αφού ετοιμάζεται να φύγει στην Αυστραλία για να γίνει τραγουδιστής. Οι προϊστάμενοί του, υπό μορφή τιμωρίας, τον στέλνουν να ολοκληρώσει την υπηρεσία του στο πιο απομακρυσμένο σχολείο του κόσμου, στο χωριό Λουνάνα. 

Είδος:Δράμα
Χώρα:Μπουτάν
Σκηνοθέτης:Πάου Τσόινινγκ Ντόρχι
Πρωταγωνιστούν:Σέραμπ Ντόρχι, Ούγκιεν Νόρμπου Λέντουπ, Κέλντεν Λάμο Γκουρούνγκ, Πεμ Ζαμ
Διάρκεια:110
70
Κώστας Γ. Καρδερίνης
Κέντρο Μελετών & Ερευνών για το Σινεμά
2023-04-20
Αν και προβλέψιμη ταινία, παραμένει γοητευτική πρώτα χάρη στα ανοιχτά της τοπία και ύστερα γιατί η ευγένεια και η καλοσύνη σπάνε το περίβλημα του κυνισμού. Και τελικά γιατί μας θυμίζει πολύ εύστοχα ότι ένας καλός δάσκαλος μπορεί να αγγίξει το μέλλον των μαθητών του.
70
Μάνος Θηραίος
CINEMANO
2023-04-18
Με καθαρότητα στο βλέμμα και μια αντίληψη που αγγίζει και αυτήν του ντοκυμανταίρ, καθώς ερασιτέχνες αυτόχθονες της Λουνάνα κρατούν αρκετούς από τους ρόλους, κι ένα τραγούδι που μένει ανεξίτηλο στη μνήμη και παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην αφήγηση, η ταινία ακροβατεί ανάμεσα στο τρυφερό παραμύθι και στον αβάσταχτο ρεαλισμό, με ένα φινάλε υψηλής συγκινησιακής φόρτισης, αλλά την ίδια στιγμή απόλυτα αποστασιοποιημένο από οποιαδήποτε μελό παγίδα.
60
Παυλίνα Αγαλιανού
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
2023-04-16
Μας μεταφέρει στις εκπληκτικής ομορφιάς οροσειρές των Ιμαλαΐων, μας μυεί στις πατρογονικές παραδόσεις των κατοίκων τους, που βρίσκονται σε απόλυτη αρμονία με τη φύση και, παρά τις πολύ δύσκολες συνθήκες διαβίωσης, όχι μόνο δεν χάνουν την αισιοδοξία τους αλλά διδάσκουν απλότητα, ανθρωπιά και αγάπη
60
Χάρης Αναγνωστάκης
ΑΠΕ-ΜΠΕ
2023-04-14
Ένα φιλμ, που σε κερδίζει με την ανεπιτήδευτη ματιά του, την ψυχωμένη σκηνοθεσία του, στα χνάρια ενός σπουδαίου ασιατικού κινηματογράφου, με τεράστιο παρελθόν, εκκινώντας από τον Σατιατζίτ Ράι. Ένα σωστό ταρακούνημα αφύπνισης για τον λάθος δρόμο που έχουμε πάρει και την πολυτιμότητα αυτών που μπορεί να ενώσουν την ανθρωπότητα.
60
Λήδα Γαλανού
efsyn.gr
2023-04-12
Γλυκύτατη ταινία από το Μπουτάν, υποψήφια για Οσκαρ Διεθνούς Ταινίας και με συμμετοχή στο Φεστιβάλ Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους.
60
Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος
ertnews.gr
2023-04-10
Φρέσκια ματιά, ανθρώπινα αισθήματα που ξεχειλίζουν, πρωτότυπη αφήγηση.
50
Χρυσοστομάκης Λακταρίδης
DOC TV
2023-04-08
Σε προβλέψιμα ορεινά μονοπάτια σκαρφαλώνει η ταινία του Πάου Τσόινινγκ Ντόρχι που μοιάζει να απευθύνεται κυρίως στο δυτικό κοινό, έχει όμως λυρική δύναμη και ένα ανοιχτό σε ερμηνείες φινάλε που την δικαιώνει.
50
Σταύρος Γανωτής
Filmy.gr
2023-04-06
Μπορεί να αγαπηθεί από ηλικίες 0 έως 100, και επίσης μπορεί να σας υποδείξει με ασφάλεια αν το παιδί σας είναι αληθινά ξεχωριστό, απλά βλέποντάς το να αγαπάει όσα θα δει εδώ μέσα!
50
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
Monopoli.gr
2023-04-04
Σινεμά ιδιαίτερο αλλά και διαχρονικής αξίας γύρω από το νόημα της ζωής και τις μικρές ή μεγάλες «ήττες» που συντελούν τα μάλα στην πορεία προς την ενηλικίωση και την αυτογνωσία.
40
Αγγελική Καρυστινού
BOVARY
2023-04-02
Με καλές προθέσεις, χωρίς όμως να αποφεύγει τις παγίδες του εύκολου διδακτισμού, ο Ντόρχι φτιάχνει ανάλαφρη κομεντί με συγκινητικές στιγμές, κοινωνιολογικό ενδιαφέρον και καλόγουστο χιούμορ, που με μια αφοπλιστική απλότητα μιλάει τελικά για το πώς επηρεάζει αυτό που είμαστε η καταγωγή μας.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση