tick, tick...BOOM!(2021)
Πρώτη προβολή: 19-11-2021

73 Βαθμολόγιο
με βάση 24 κριτικές
7.0 με βάση 3 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Λίγο προτού κλείσει τα 30, ένας πολλά υποσχόμενος νεαρός θεατρικός συνθέτης βιώνει τον έρωτα, τη φιλία και την πίεση να δημιουργήσει κάτι μεγάλο πριν να είναι αργά.

Είδος:Δράμα, Μιούζικαλ
Χώρα:ΗΠΑ
Σκηνοθέτης:Λιν-Μάνουελ Μιράντα
Πρωταγωνιστούν:Άντριου Γκάρφιλντ, Αλεξάντρα Σιπ, Βανέσα Χάτζενς, Ρόμπιν ντε Χεσούς
Διάρκεια:115
80
Κωστής Δ. Μπίτσιος
apotis4stis5.com
2021-11-20
Σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής συνεργάζονται άψογα. Ο Miranda αντιλαμβάνεται την αγωνία του καλλιτέχνη να πετύχει, αλλά και πόσο αυτό μπορεί να τον καταστήσει απάνθρωπο. Φανερώνει με τις λήψεις του μία εμμονή στη λεπτομέρεια και δίνει την ευκαιρία στον Garfield να αναδείξει ταλέντα του, μέχρι τώρα αφανέρωτα.
80
Ναταλία Πετρίτη
Avopolis Music Network
2021-11-18
Το Tick, tick...Boom! μοιάζει σαν ένα ευφάνταστο draft λίγο πριν από τη δημιουργία του Rent, με πολλά στοιχεία του δεύτερου ήδη να διαφαίνονται στην ταινία και να προετοιμάζουν το έδαφος για ένα από τα ιστορικότερα μιούζικαλ όλων των εποχών. Απρόσμενα απολαυστικό, θα σας κρατήσει χωρίς αμφιβολία το ενδιαφέρον στις δύο περίπου ώρες που αυτό διαρκεί.
80
Νίκος Δρίβας
Cineramen
2021-11-16
Μια από τις πιο υπέροχες ταινίες της χρονιάς. Χωρίς να το καταλάβεις περνάει πάρα πολλά μηνύματα, είναι πάνω απ' όλα αυθεντική και χωρίς να θέλει να παραπλανήσει τον θεατή, ενώ σε παρασύρει με το σαρωτικό δεύτερο μέρος της.
80
Μανώλης Κρανάκης
FLIX
2021-11-14
Ο Λιν-Μανουέλ Μιράντα μεταφέρει στο σινεμά το αυτοβιογραφικό μιούζικαλ του Τζόναθαν Λάρσον με το σεβασμό και τον ενθουσιασμό που αρμόζει σε έναν μεγάλο καλλιτέχνη που έφυγε νωρίς, χωρίς να δει όχι μόνο τη διεθνή αναγνώρισή του αλλά και τον Αντριου Γκάρφιλντ να τον υποδύεται σε μια once in a lifetime ερμηνεία.
80
Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος
LiFO
2021-11-12
O Λιν Μανουέλ Μιράντα, απελευθερωμένος από τη σύμβαση της πιστής διασκευής ενός εμβληματικού και προκαθορισμένου θεατρικού, δημιουργεί κι αυτός με τη σειρά του ένα πρωτότυπο έργο, αναλύοντας με προσοχή και φαντασία το πνεύμα και τη μουσική του πρόωρα χαμένου, αλλά ενθουσιώδους σε ό,τι πρόλαβε να αφήσει ως παρακαταθήκη Λάρσον.
80
Έλλη Παπακωνσταντίνου
The Director’s Cut
2021-11-10
O Lin Manuel Miranda έχει σκηνοθετήσει ίσως το καλύτερο μιούζικαλ του 2021 (μοναδικός ανταγωνισμός το West Side Story), ένα πανέμορφο οπτικά και μουσικά κράμα θεατρικού και κινηματογραφικής ταινίας.
78
Σοφία Γιαννοπούλου
IGN Greece
2021-11-08
Ένας ύμνος στο θέατρο και τα μιούζικαλ, το "tick, tick...BOOM!" θα αφήσει το στίγμα του με την εξαιρετική ερμηνεία του Andrew Garfield, την γεμάτη ζωντάνια και γρήγορούς ρυθμούς σκηνοθεσία του Lin-Manuel Miranda και φυσικά την μουσική και τα τραγούδια του Jonathan Larson.
70
Άννα Μαρία Χατζηστυλιανού
MOVE IT
2021-11-06
Το εγχείρημα του Tick Tick...Boom είναι επιτυχημένο. Η ταινία καταφέρνει να βάλει από την αρχή τον θεατή στο κλίμα και να τον ξεναγήσει στην πορεία ενός καλλιτέχνη – που δυστυχώς εν αγνοία του – έγραψε ιστορία και άλλαξε το τοπίο των μιούζικαλ.
70
Αντώνης Παυλίδης
Unboxholics.com
2021-11-04
Η αφηγηματική ελευθερία που δίνεται στους δημιουργούς, αλλά και το αίσθημα απόδρασης από τους χαρακτήρες που ξεσπούν με τραγούδια και χορό για να εκφράσουν τα συναισθήματα τους, μπορούν να μας χαρίσουν έντονες στιγμές συγκίνησης και ένα rollercoaster συναισθημάτων. Μία αληθινή κινηματογραφική εμπειρία δηλαδή. Και αυτό ακριβώς πέτυχε ο Miranda με το Tick, Tick... BOOM!.
50
Dimitris Dx
Letterboxd
2021-11-02
Ο Lin-Manuel Miranda δεν έχει κανένα μα κανένα έλεγχο του υλικού, όμως η άναρχη τραχύτητα της πρώτης ύλης κερδίζει (κυρίως) την καρδιά (και όχι τόσο το μυαλό) μέχρι το τέλος.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση