Παγίδα στο Διαδίκτυο(2020)
(V síti / Caught in the Net) | Πρώτη προβολή: 13-04-2021

51 Βαθμολόγιο
με βάση 8 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Τρεις ενήλικες ηθοποιοί που όμως μοιάζουν πολύ νεαρές καλούνται να προσποιηθούν τις δωδεκάχρονες σε ψεύτικα προφίλ μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Σε στούντιο πιστά-αντίγραφα παιδικών δωματίων, συνομιλούν μέσω τσατ και Skype με άντρες όλων των ηλικιών που τις έχουν αναζητήσει κι έχουν επικοινωνήσει μαζί τους διαδικτυακά. Η συντριπτική πλειοψηφία των αντρών αυτών απαιτούν από τα κορίτσια σεξουαλικά βίντεο και τις στέλνουν φωτογραφίες με τα πέη τους ή συνδέσμους με πορνογραφικό υλικό. Κάποιοι επιχειρούν ακόμη και να τις εκβιάσουν.

Είδος:Ντοκιμαντέρ
Χώρα:Τσεχία
Σκηνοθέτης:Μπάρμπορα Τσαλούποβα, Βιτ Κλουσάκ
Πρωταγωνιστούν:Σαμπίνα Ντλούχα, Ανέζκα Πιτχάρτοβα, Τερέζα Τέζκα
Διάρκεια:100
100
Άγγελος Πολύδωρος
2021-04-16
Ένα must see ντοκιμαντέρ.
70
Στράτος Κερσανίδης
2021-04-14
Συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ από την Τσεχία. Η παρακολούθησή του απαιτεί γερά νεύρα, καθώς αποκαλύπτεται σε όλη του την έκταση το μεγάλο πρόβλημα της σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης παιδιών μέσω του ίντερνετ.
60
Μίλτος Τόσκας
2021-04-12
Κινηματογραφικά μπορεί να μην μιλάμε εκ προοιμίου για αριστούργημα, οι ταινίες τεκμηρίωσης όμως έχουν το χαρακτηριστικό να κραυγάζουν, να προειδοποιούν και να γνωστοποιούν ένα μείζον πρόβλημα σε ολόκληρη την κοινότητα. Κι εδώ έρχεται η ζωή και συναντά την τέχνη, όπως η μυθοπλασία το ντοκιμαντέρ. Επιβάλλεται να παρουσιαστεί και να συζητηθεί.
60
Γιάννης Φραγκούλης
2021-04-10
Η απόδοση των ρόλων είναι αληθοφανής, πολύ καλή για ερασιτέχνες ηθοποιούς. Το μοντάζ δίνει χρόνο στη δόμηση των χαρακτήρων και συντομεύει σε ότι είναι προφανές, για να έχουμε αφηγηματικά αποτελεσματικό ρυθμό. Η δραματουργία συνυπάρχει αρμονικά με την καταγραφή της πραγματικότητας.
50
Ανδρομάχη Σδούκου
2021-04-08
Σε κάθε περίπτωση, το "Caught in the Net" θίγει ένα πολύ σημαντικό ζήτημα του σύγχρονου κόσμου και των εγκλημάτων που εγκολπώνει. Και αν και η «διδακτική» του τάση στάθηκε εμπόδιο στον κινηματογραφικό του αντίκτυπο, πέτυχε το εξής πολύτιμο: το υλικό που συλλέχθηκε στη διάρκεια των γυρισμάτων παραδόθηκε στις αρχές κινητοποιώντας την έρευνα για εγκληματική δράση.
40
Μανώλης Κρανάκης
2021-04-06
Ο διάλογος που ανοίγει το «Παγίδα στο Διαδίκτυο» είναι σημαντικός.
30
Χρυσοστομάκης Λακταρίδης
2021-04-04
Στην πραγματικότητα έχουμε να κάνουμε με μία ταινία τεκμηρίωσης που έχει περισσότερο 'εκπαιδευτική' παρά κινηματογραφική αξία.
0
Γιάννης Καντέα-Παπαδόπουλος
2021-04-02
Το μόνο που επιδιώκει η «Παγίδα στο Διαδίκτυο» είναι η δημιουργία μιας ατμόσφαιρας ηθικού πανικού, χωρίς κανένα αντιπρόταγμα απέναντι σε άντρες που επιδίδονται σε σεξουαλική βία και καμία διάθεση να βρεθούν οι δίοδοι που θα οδηγήσουν επιτέλους στην εξάλειψη αυτών των επαίσχυντων φαινομένων.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση