Η Διπλή Ζωή της Ασάκο(2018)
(Netemo Sametemo / Asako I&II)  Πρώτη προβολή: 12-01-2021

64 Βαθμολόγιο
με βάση 9 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Η Ασάκο είναι μια νεαρή γυναίκα που γνωρίζει και ερωτεύεται τρελά τον μονίμως και άσκοπα περιφερόμενο Μπάκου, μέχρι που μια μέρα εκείνος εξαφανίζεται από τη ζωή της όσο απρόσμενα είχε εμφανιστεί. Δύο χρόνια μετά, δουλεύοντας στο Τόκιο, η Ασάκο βλέπει τον Μπάκου ξανά ή έτσι νομίζει. Είναι ο νεαρός επιχειρηματίας Ριοχέι που είναι φτυστός ο παλιός έρωτάς της. Οι δυο τους αρχίζουν να χτίζουν μια ευτυχισμένη ζωή μαζί, μέχρι που το παρελθόν της Ασάκο αρχίζει να έρχεται ξανά στην επιφάνεια.

Είδος:Δράμα
Χώρα:Ιαπωνία
Σκηνοθέτης:Ριούσουκε Χαμαγκούτσι
Πρωταγωνιστούν:Έρικα Καράτα, Μασαχίρο Χιγκασίντε, Ρίο Γιαμασίτα, Σαΐρι Ίτο
Διάρκεια:119
70
Χρήστος Μήτσης
αθηνόραμα
2021-02-18
Ο χιτσκοκικός «Δεσμώτης του Ιλίγγου», ο οποίος διαπραγματεύεται τα ίδια ακριβώς ερωτήματα, ρίχνει τη σκιά του σ' αυτό το ανάλαφρο, μα βαθύ γιαπωνέζικο δράμα, με τον Χαμαγκούτσι να μην υποκύπτει στο δέλεαρ των σινεφίλ αναφορών, αλλά να μένει μέχρι - του αναμενομένου - τέλους πιστός στο γοητευτικό, νηφάλιο και απόλυτα ελεγχόμενο αφηγηματικό ύφος του.
70
Οδυσσέας Αλάμπρας
Documento
2021-02-16
Ο ανερχόμενος Ιάπωνας Ριουσούκε Χαμαγκούτσι κατασκευάζει ένα ατμοσφαιρικό κι αινιγματικό φιλμ όπου ο έρωτας και το τυχαίο αλληλοσυμπληρώνονται με τρόπο που όχι απλώς δεν φαίνεται περιττός αλλά μάλλον κρατά πρωταγωνιστικό ρόλο στην εξέλιξη της πλοκής.
70
Λήδα Γαλανού
efsyn.gr
2021-02-14
Ένα φιλμ για τις λάθος επιλογές και τις δεύτερες ευκαιρίες, μια ρομαντική κομεντί με πνευματική υπεραξία, ένας έρωτας απολαυστικός και μεγάλος, σαν... «το ποτάμι που φουσκώνει, όμως είναι όμορφο».
70
Μανώλης Κρανάκης
FLIX
2021-02-12
Από τη μια αναπάντεχη στιγμή στην άλλη, η ιστορία της γίνεται αυτή κάθε ερωτευμένου ανθρώπου που αναρωτιέται για το πέρασμα του χρόνου και προσπαθεί να βρει τη συναισθηματική της ηρεμία μέσα σε ένα ταραγμένο σύμπαν όπως αυτό των ανθρώπινων σχέσεων.
70
Τάσος Ντερτιλής
GRAND Magazine
2021-02-10
Σε αυτό το μυστηριώδες και ατμοσφαιρικό κομψοτέχνημα, η φύση, η τύχη, η επιλογή και οι συνέπειές της, όλα συναντιούνται τελικά σε ένα φοβερό βουβό φινάλε που θα μείνει χαραγμένο για καιρό στη μνήμη.
70
Στράτος Κερσανίδης
kersanidis.wordpress.com
2021-02-08
Ο σκηνοθέτης ισορροπεί μεταξύ δράματος και ερωτικής κομεντί, χωρίς να γίνεται μελοδραματικός ούτε να διακωμωδεί καταστάσεις. Αντίθετα παίρνει τον έρωτα πολύ σοβαρά αλλά ταυτόχρονα του προσθέτει και μία αλαφράδα, ένα παιχνίδισμα.
70
Θοδωρής Δημητρόπουλος
Oneman.gr
2021-02-06
Ένα καταπληκτικά ποπ δημιούργημα, φιλμικά παιχνιδιάρικο όσο και συναισθηματικά βαρύ.
60
Παύλος Γκουγιάννος
MOVE IT
2021-02-04
Η ταινία πάνω από όλα διαπραγματεύεται τον έρωτα. Το μυστήριο γύρω από την ταυτότητα των δύο νεαρών είναι απλώς επίφαση. Δεν προσπαθεί να πει κάτι πιο ψυχαναλυτικό και φιλοσοφικό. Προσπαθεί να προσεγγίσει τον έρωτα με έναν πιο βαθύ, εσωτερικό και συμβολικό τρόπο.
30
Κώστας Ζαλίγκας
Ελεύθερος Τύπος
2021-02-02
Πέρα από την αρχική ιδέα που θα μπορούσε να έχει για κάποιους ένα ενδιαφέρον, η ταινία του Hamaguchi δεν έχει κάτι ιδιαίτερο να πει.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση