Όσο Κρατά ο Πόλεμος(2019)
(Mientras Dure la Guerra / While at War) | Πρώτη προβολή: 05-11-2019

50 Βαθμολόγιο
με βάση 5 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Ισπανία. Καλοκαίρι 1936. Ο φημισμένος συγγραφέας Μιγκέλ ντε Ουναμούνο αποφασίζει να στηρίξει δημόσια την στρατιωτική επέμβαση του Φράνκο που υπόσχεται να φέρει τάξη στη χαοτική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα. Οι συγκρούσεις γίνονται αιματηρές και καθώς ο Ουναμούνο βλέπει συναδέλφους του να φυλακίζονται, αρχίζει να αμφισβητεί την ορθότητα της απόφασής του και την αποκηρύττει δημόσια σε μια συγκλονιστική ομιλία στο πανεπιστήμιο της Σαλαμάνκα, παρουσία της συζύγου του δικτάτορα.

Είδος:Δράμα
Χώρα:Ισπανία
Σκηνοθέτης:Αλεχάντρο Αμεναμπάρ
Πρωταγωνιστούν:Κάρα Ελεχάλντε, Εδουάρδ Φερνάντεζ, Σάντι Πρέγκο, Πατρίσια Λόπεζ Αρνάιζ
Διάρκεια:107
60
Νίκος Δρίβας
2020-11-10
Η ταινία While At War αποτελεί μια ακόμα ενδιαφέρουσα Ισπανική προσπάθεια που σε κάποια σημεία καθηλώνει τον θεατή και δεδομένα του προσφέρει αν μη τι άλλο μια διαφορετική εμπειρία, η οποία με λίγη βελτίωση θα έκανε ακόμα πιο αισθητή την παρουσία της.
60
Αλέξανδρος Κυριαζής
2020-11-08
Η τεχνική αρτιότητα και φυσικά το πολύ σημαντικό και επίκαιρο μήνυμά του, κάνουν το Mientras Dure la Guerra μια αξιόλογη ταινία, η οποία όμως πάσχει από έλλειψη πυκνότερης πλοκής, ιστορικού βάθους και δραματικότητας, που το εμποδίζουν να κάνει το βήμα παραπάνω.
60
Πάρις Μνηματίδης
2020-11-06
Ακόμη κι αν το «μακροβούτι» που επιχειρείται εδώ στον βυθό του ισπανικής κοπής φασισμού δεν έχει το αλληγορικό βάθος ενός «Λαβύρινθου του Πάνα», για παράδειγμα, σίγουρα αποτελεί μια σημαντική προσθήκη στον ιστορικό διάλογο που έχει αναπτυχθεί γύρω από το συγκεκριμένο αντικείμενο μέσω της έβδομης τέχνης.
40
Ηλίας Δημόπουλος
2020-11-04
Η ευκατάστατη παραγωγή του Αμενάμπαρ εξαντλείται στον σκηνογραφικό πλούτο και την «έτοιμη για Γκόγια» λογική της σκηνοθεσίας που τεντώνεται ανάμεσα στην ιδεολογική και την σημειολογική απλούστευση και το βασικό πρόβλημα που ελλοχεύει σε μια δραματουργία που εξαρχής υποσκάπτει τον κεντρικό της χαρακτήρα.
30
Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος
2020-11-02
Αδυνατώντας να ισορροπήσει το εμπορικό με το ποιοτικό, την πολιτική θέση με την παγιωμένη δημαγωγία, το καλό γούστο με το αρεστό, μπερδεύεται και μας μπερδεύει.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση