Μια Σφαίρα στην Καρδιά(1966)
(Une Balle au Coeur) | Πρώτη προβολή: 10-09-2020

43 Βαθμολόγιο
με βάση 15 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Ο ξεπεσμένος αριστοκράτης Φραντσέσκο Μοντελέπρε συναντά τον μαφιόζο Ριτσάρντι διεκδικώντας την περιουσία του που έχει υπεξαιρεθεί από τον γκάνγκστερ. Ο αρχιμαφιόζος απειλεί την ζωή του Μοντελέπρε κι ο τελευταίος διαφεύγει στην Ελλάδα όπου γνωρίζει μια τραγουδίστρια σε ένα καμπαρέ της Τρούμπας. Ο Ριτσάρντι δίνει εντολή δολοφονίας του Μοντελέπρε και η καταδίωξη ξεκινά. Σε πλήρη ψηφιακή αποκατάσταση (2Κ) από το Γαλλικό Κέντρο Κινηματογράφου.

Είδος:Θρίλερ
Χώρα:Γαλλία, Ελλάδα
Σκηνοθέτης:Ζαν-Ντανιέλ Πολέ
Πρωταγωνιστούν:Σάμι Φρέι, Τζένη Καρέζη, Φρανσουάζ Αρντί, Βασίλης Διαμαντόπουλος
Διάρκεια:81
80
Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος
2020-09-20
...ο Πολέ, με τη Σφαίρα στην Καρδιά, επιβεβαιώνει πως ήταν ένας ανένταχτος δημιουργός: ψήγματα της νεωτερικής nouvelle vague και ο κορμός του ακαδημαϊκού γαλλικού σινεμά συγκατοικούν σε ένα ελεύθερο νουάρ, σκληρό και γοητευτικά περιπατητικό, εντελώς διαφορετικό σε ύφος και βλέμμα από οποιαδήποτε μυθοπλασία είχε ή έμελλε να γυριστεί στο ελληνικό τοπίο.
60
Τάσος Μελεμενίδης
2020-09-18
Περισσότερο από «χαμένη ταινία της Τζένη Καρέζη», μια ιδιάζουσα περίπτωση στην ούτως ή άλλως αταξινόμητη φιλμογραφία ενός πολύ ιδιαίτερου δημιουργού, ένα στυλιζαρισμένο υπαρξιακό δράμα με φόντο το greek summer των '60s.
50
Ζουμπουλάκης Γιάννης
2020-09-16
Σίγουρα στην τεκμηρίωση το βλέμμα του ήταν πολύ πιο σίγουρο και άμεσο απ' όσο στη μυθοπλασία, την οποία πάντως υπηρετεί με πίστη ακολουθώντας το μοντέλο του γαλλικού νουάρ και ανιχνεύοντας με ενδιαφέρον περιοχές όπως η Τούμπα, το Πέραμα, οι Δελφοί αλλά και Αχλαδόκαμπος (έχουν γίνει γυρίσματα και στην Ιταλία).
50
Χάρης Αναγνωστάκης
2020-09-14
Μετά από 55 χρόνια η ταινία δεν διεκδικεί δάφνες, αλλά βλέπεται ευχάριστα και παρότι, όπως έλεγε ο Πολέ, «δεν έκανε ένα τουριστικό φυλλάδιο», οι ωραίες έγχρωμες εικόνες του θα δημιουργήσουν μία νοσταλγική διάθεση, για μια Ελλάδα που δεν υπάρχει πια.
50
Θοδωρής Δημητρόπουλος
2020-09-12
Όμορφη ταινία από τον τότε ανερχόμενο σκηνοθέτη της Νουβέλ Βαγκ Ζαν-Ντανιέλ Πολέ με μια έμφαση στις συναισθηματικές διακυμάνσεις και μια ενδιαφέρουσα εμπλοκή φολκλορικών στοιχείων στην ανάπτυξη της πλοκής, όχι ακριβώς μακριά από το κλισέ αλλά όχι ακριβώς και καρτποσταλικά.
40
Χρήστος Μήτσης
2020-09-10
«Χαμένη» για χρόνια ταινία του ακατάτακτου, sui generis Γάλλου σκηνοθέτη Ζαν-Ντανιέλ Πολέ με έντονο ελληνικό στοιχείο.
40
Λήδα Γαλανού
2020-09-08
Το «Μια Σφαίρα στην Καρδιά» είναι ένα κινηματογραφικό «μπουκάλι στη θάλασσα», που βρίσκει παραλήπτη κοντά έξι δεκαετίες μετά την αφετηρία του, για να το δούμε και να το «διαβάσουμε» και να χαμογελάσουμε νοσταλγικά με τις πολλές, γοητευτικές αδυναμίες του.
30
Νίκος Παλάτος
2020-09-06
Η ψηφιακή αποκατάσταση είναι εξαιρετική, η Technicolor ομορφιά της Τζένης Καρέζη και της Φρανουάζ Αρντί αδιαπραγμάτευτη, ως σύνολο όμως η ταινία πάσχει σημαντικά σε πολλούς τομείς. Για τους φυσιοδίφες του κινηματογράφου Ελλάδας – Γαλλίας του καιρού εκείνου και μόνον.
30
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
2020-09-04
Αν και μέτριο με αρκετές υπερβολές στο σενάριο το φιλμ του Ζαν – Ντανιέλ Πολέ, του «βενιαμίν» της νουβέλ βαγκ έχει ενδιαφέρον όχι μόνο λόγω της παρουσίας της Καρέζη (η μοναδική εμφάνιση της σε διεθνή παραγωγή) αλλά και άλλων ακόμη γνωστών ελλήνων ηθοποιών...
0
Δημήτρης Δανίκας
2020-09-02
Παλιά, πικραμένη ιστορία Γαλλο-ελληνικής συμπαραγωγής του 1966 με Τζένη Καρέζη να τραγουδάει και τον Βασίλη Διαμαντόπουλο ν αλλάζει μπουρνούζια—Μακριά!
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση