Η Γυναίκα των Δακρύων(2019)
(La Llorona) | Πρώτη προβολή: 23-02-2021

70 Βαθμολόγιο
με βάση 16 κριτικές
8.0 με βάση 1 χρήστη
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Ο Ενρίκε Μοντεβέρδε, στρατηγός εν αποστρατεία, κρίνεται ένοχος για τα εγκλήματα που είχε διαπράξει στη διάρκεια της χούντας στη Γουατεμάλα τη δεκαετία του '80, ωστόσο η απόφαση ακυρώνεται για δικονομικούς λόγους, πυροδοτώντας τη λαϊκή κατακραυγή. Η οικογένεια Μοντεβέρδε αναγκάζεται να οχυρωθεί στην πολυτελή της βίλα, καθώς ο κλοιός σφίγγει απειλητικά γύρω από τον πρώην στρατηγό. Το πνεύμα της Llorona –της γυναίκας που θρηνεί, κατά την λατινοαμερικάνικη παράδοση– περιφέρεται μες στο σπίτι, αποζητώντας τη δικαιοσύνη που της αρνήθηκαν στον κόσμο των ζωντανών.

Είδος:Δράμα, Τρόμου
Χώρα:Γουατεμάλα, Γαλλία
Σκηνοθέτης:Χάιρο Μπουσταμάντε
Πρωταγωνιστούν:Μαρία Μερσέντες Κορόι, Σαμπρίνα Ντε Λα Oζ, Μαργκαρίτα Κενέφικ, Χούλιο Ντίαζ
Διάρκεια:97
80
Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος
2021-02-20
Είναι βασικά μια δραματική ταινία με σαφώς πολιτικό προσανατολισμό, που ενσωματώνει το μεταφυσικό για να τονίσει τη φρίκη διά της υποβολής, όχι για να την εκβιάσει μέσω αχρείαστης, κουραστικής υπερβολής.
80
Παύλος Γκουγιάννος
2021-02-18
Ατμοσφαιρικό, καλοσκηνοθετημένο με εντυπωσιακή γνώση χειρισμού του χώρου και του χρόνου, με εύστοχα καδραρίσματα, ενδιαφέρουσα φωτογραφία και πολύ καλογραμμένο σενάριο που βασίζεται τόσο στην ύφανση των υπολανθανόντων ζητημάτων όσο και στους διαλόγους μεταξύ των ηρώων.
75
Σωκράτης ο Τανυσίπτερος
2021-02-16
Η ταινία αναμειγνύει ορισμένα ιστορικά γεγονότα με μυθοπλασία και έχει αρκετά στοιχεία τρόμου. Η εθνοκάθαρση των περασμένων δεκαετιών έχει αφήσει το στίγμα της στην κοινωνία της Γουατεμάλας, όμως πλέον είναι η ώρα για τη μεγάλη αλλαγή.
70
Δημήτρης Μπάμπας
2021-02-14
Αυτή η ιδιότυπη ατμοσφαιρική ταινία φαντασμάτων από τη Γουατεμάλα που στη διάρκεια του αφηγηματικού χρόνου μεταβάλλεται σε ταινία εκδίκησης, διαθέτει μια σημαντική πολιτική διάσταση που σιγά-σιγά γίνεται φανερή.
70
Νεκτάριος Σάκκας
2021-02-12
Ένα γοητευτικά αλαφροΐσκιωτο φιλμ το οποίο, πίσω από το παραβάν του φιλμ τρόμου, προσκαλεί τον θεατή να έρθει σε επαφή με το σκοτεινό παρελθόν της χώρας καταγωγής ενός από τους πλέον ανερχόμενους σκηνοθέτες της Λατινικής Αμερικής.
70
Χρυσοστομάκης Λακταρίδης
2021-02-10
Πολύ μακριά από το ύφος μιας 'κανονικής' ταινίας τρόμου, ο σκηνοθέτης δημιουργεί μια αλλόκοτη ατμόσφαιρα και ανεβάζει μόνο λίγο πριν το τέλος την ένταση, για να επιφέρει την κάθαρση σε μια μυθολογία με έντονα τα στοιχεία αρχαίας ελληνικής τραγωδίας.
70
nikos fekkas
2021-02-08
Μπορεί να μην είναι για το mainstream κοινό του τρόμου, όμως είναι μια καλά εκτελεσμένη ενδιαφέρουσα ιδέα που αξίζει μια ματιά για τον τρόπο που προσεγγίζει πραγματικά και φανταστικά στοιχεία!
70
Δημήτρης Δημητρακόπουλος
2021-02-06
Εξακολουθώντας να εστιάζει στον κοινό τόπο μυθολογικής παράδοσης και σύγχρονης πραγματικότητας, ο Χάιρο Μπουσταμάντε αφηγείται μια ιστορία πολιτικού τρόμου ικανή να στοιχειώσει πολύ περισσότερο από τους απειλητικούς λυγμούς ενός φαντάσματος.
60
Σοφία Γουργουλιάνη
2021-02-04
Πρόκειται, βέβαια, για μια γενναία ταινία που κοιτάει στα μάτια την σύγχρονη λερναία ύδρα του φασισμού χωρίς περιστροφές, μισόλογα και αφηγηματικές υπεκφυγές
60
Παναγιώτης Τιμογιαννάκης
2021-02-02
Η ταινία κερδίζει στον τελικό ως σύνολο, χάνει όμως κάποιες στιγμές, στα επιμέρους: Στη συνύφανση των στοιχείων που συνθέτουν αυτόν τον μαγικό ρεαλισμό. Και το χάνει ενίοτε επειδή καθοδόν δίνει υποσχέσεις ότι θα τα συμπεριλάβει με αποτέλεσμα κάποιοι θεατές και δικαίως, περιμένουν να δουν μια εξέλιξη αλά ταινία τρόμου.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση