Η Τέχνη της Ενηλικίωσης(2020)
(The King of Staten Island)  Πρώτη προβολή: 03-09-2020

55 Βαθμολόγιο
με βάση 24 κριτικές
6.5 με βάση 2 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Ο Σκοτ δεν κατάφερε ποτέ να ξεπεράσει το θάνατο του πυροσβέστη πατέρα του. Στα 25 του ζει ακόμα με τη μητέρα του και περνάει τις ημέρες του καπνίζοντας χόρτο και κάνοντας όνειρα πως κάποτε θα γίνει καλλιτέχνης τατουάζ, ώσπου ένα γεγονός θα τον αναγκάσει να παλέψει με τη θλίψη του και να πάρει επιτέλους τη ζωή του στα σοβαρά.

Είδος:Κωμωδία
Χώρα:ΗΠΑ
Σκηνοθέτης:Τζαντ Άπαταου
Πρωταγωνιστούν:Πιτ Ντέιβιντσον, Μαρίσα Τομέι, Μπιλ Μπερ, Μοντ Άπατοου
Διάρκεια:136
80
Δημήτρης Αποστολόπουλος
IGN Greece
2020-09-20
Με έμπνευση και ανάλαφρο αλλά καυστικό ύφος, ο Judd Apatow ακολουθεί βήμα-βήμα την καθημερινότητα του νεαρού πρωταγωνιστή του, αποσκοπώντας στα βαθύτερα αίτια εκφυλισμού και παρακμής της νεολαίας του Staten Island, μέσα απ' τα (πληγωμένα) μάτια του κωμικού Pete Davidson.
70
Νίνος Φένεκ Μικελιδης
Enetpress
2020-09-18
Όπως και στις προηγούμενες ταινίες του, η δομή του «Βασιλιά του Στάτεν Άιλαντ» (όπως είναι ο πρωτότυπος τίτλος της ταινίας) δεν ακολουθεί τα παραδοσιακά πρότυπα της κωμωδίας. Πολλά στοιχεία μοιάζουν άσχετα με το υπόλοιπο στόρι, αν και ο Άπατοου καταφέρνει να τους δώσει μια μορφή κι ένα ρυθμό, με το γεμάτο φαντασία και «τρελή» θα έλεγα έμπνευση στήσιμο.
60
Ζουμπουλάκης Γιάννης
Το Βήμα
2020-09-16
,,,«ψαγμένη» δραματική κομεντί που χωρίς ποτέ ακριβώς να σε ελκύει, κατορθώνει να σε κρατά διαρκώς κοντά της.
60
Σταύρος Γανωτής
Filmy.gr
2020-09-14
Εντέλει πρόκειται για μια γλυκιά ταινία, που μιλάει για καλής πάστας και νορμάλ ανθρώπους, και θα βρει αντίκρισμα τόσο από το σινεφίλ κοινό, όσο κι αυτό που δεν αποζητά μόνο παραμύθια από τις θεάσεις του.
50
Χρήστος Μήτσης
αθηνόραμα
2020-09-12
Γλυκόπικρη και κυνική στην επιφάνεια, μα τρυφερή στην καρδιά ιστορία ενηλικίωσης ενός απόκληρου του (μοντέρνου) αμερικανικού ονείρου.
50
Γιώργος Κρασσακόπουλος
FLIX
2020-09-10
Μια ιστορία καθυστερημένης συναισθηματικής ενηλικίωσης που, όπως κι ο ήρωάς της, είναι συχνά γεμάτη προβλήματα και μόνο κατά στιγμές βρίσκει το ρυθμό, τη χάρη, το χιούμορ και το βάθος που θα περίμενες.
50
Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος
LiFO
2020-09-08
Η συμβολή του έμπειρου Τζαντ Άπατοου στον ρυθμό δεν είναι καίρια. Η πλοκή στη φάση της ενηλικίωσης, και ακόμα περισσότερο η προσπάθεια να εντάξει τον απροσάρμοστο Σκοτ σε μια κοινωνική και συναισθηματική λογική μοιάζει με απαραίτητη προσθήκη για την ανάπτυξη ενός μεγάλου, ιδιοσυγκρασιακού σκετς του Ντέιβιντσον.
40
Λήδα Γαλανού
efsyn.gr
2020-09-06
Ο εμπνευστής της νέας αμερικανικής κωμωδίας, Τζαντ Απαταου («Παρθένος ετών 40», «Με την πρώτη»), αφηγείται μια πραγματική ιστορία ενηλικίωσης, δίνοντας τα ερεθίσματα για μια ενδιαφέρουσα ταινία, που, όμως, δεν... ωριμάζουν ποτέ.
40
Βαρβάρα Κοντονή
FreeCinema
2020-09-04
Δεν θα σε συγκλονίσει, αλλά μάλλον θα περάσεις ευχάριστα. Ε, στη τελική, κρίμα δεν είναι τούτο το φιλμάκι να πάει Άπατο(ου). (Συγγνώμη, έπρεπε.)
40
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
Monopoli.gr
2020-09-02
Μην φανταστείτε πάντως κάποιο μελό αφού οι Aπατόου- Ντέιβιντσον βουτάνε με τόλμη στο ιδιότυπο αυτό χρονικό ενηλικίωσης με αυτοβιογραφικό χρώμα και κωμικές πινελιές που σχολιάζουν εύστοχα τα αδιέξοδα μιας γενιάς νέων ανθρώπων που ψάχνουν να βρουν το νόημα στην τελματωμένη ζωή τους.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση