Shirley(2020)
Πρώτη προβολή: 05-06-2020

64 Βαθμολόγιο
με βάση 5 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

1964. Ο Φρεντ και η Ρόουζ μετακομίζουν σε μια μικρή κολεγιακή πόλη του Βέρμοντ, κυνηγώντας μια δουλειά για τον Φρεντ ως βοηθός καθηγητή λογοτεχνίας. Το νεαρό ζευγάρι δέχεται προσφορά για δωρεάν στέγαση και διατροφή από τον καθηγητή Στάνλεϊ Χάιμαν, με τη συμφωνία ότι η Ρόουζ θα του καθαρίζει το σπίτι και θα φροντίζει τη σύζυγό του, η οποία και τυχαίνει να είναι η αναγνωρισμένη συγγραφέας έργων τρόμου Σίρλεϊ Τζάκσον. 

Είδος:Δράμα
Χώρα:ΗΠΑ
Σκηνοθέτης:Τζόζεφιν Ντέκερ
Πρωταγωνιστούν:Ελίζαμπεθ Μος, Μάικλ Στούλμπαργκ, Οντέσα Γιανγκ, Λόγκαν Λέρμαν
Διάρκεια:107
80
Χρυσαυγή Πατσάκη
MOVE IT
2020-06-10
Μια ταινία που έχει μεν στο επίκεντρό της μια εκκεντρική λογοτεχνική φιγούρα, αλλά πετάει με δεξιοτεχνία τα κλισέ που συνοδεύουν τις βιογραφικές απόπειρες στα σκουπίδια, για να αφηγηθεί μια συναρπαστική ιστορία με τέτοια τόλμη και πρωτοτυπία που πιθανότατα θα ευχαριστούσαν ακόμα και την ίδια την Τζάκσον!
70
Κωστής Θεοδοσόπουλος
cinemagazine.gr
2020-06-08
Η Τζόζεφιν Ντέκερ σε σκηνοθετικό ντελίριο υπογράφει την πιο προσβάσιμη ταινία της καριέρας της.
70
Σπύρος Δούκας
Filmy.gr
2020-06-06
Οι αντιθέσεις πολλές, τα κίνητρα των χαρακτήρων κρυφά και η δημιουργική φαντασία αστείρευτη σε ένα έργο που ξεκινάς να παρακολουθείς με απλό ενδιαφέρον, στην πορεία σε τρώει η περιέργεια για το πού θα πάει, και η κατάληξη σε αφήνει με ανοιχτό το στόμα.
60
Νίκος Δρίβας
Cineramen
2020-06-04
H ταινία Shirley είναι για ένα συγκεκριμένο κοινό, προετοιμαστείτε για μια πολύ αργή αλλά ιδιαίτερη ταινία, που θα κάνει τους θεατές να θέλουν να την συζητήσουν, με τα ελαττώματα της να την αδικούν σε μερικά κομμάτια της, αλλά αν την σκεφτείτε... αλλιώς, κάτι έχει να προσφέρει.
40
vandimir
Ταινίες που βλέπω
2020-06-02
Βαρύ, καταθλιπτικό, αγγίζει μερικές φορές τα όρια της διαστροφής και αξίζει κυρίως για την εξαιρετική ερμηνεία της Ελίζαμπεθ Μος στο ρόλο της ασταθούς Τζάκσον. Κατά τα άλλα δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσίασε αυτό το σχεδόν κλειστοφοβικό δράμα, με τη συνεχή επίδειξη αρρωστημένου ψυχισμού από τους ήρωες.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση