92 Βαθμολόγιο
με βάση 12 κριτικές
10.0 με βάση 1 χρήστη
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Ζήσε ξανά το εντυπωσιακό αριστούργημα με το φημισμένο στiλ ζωγραφικής τέχνης Sumi-e ink σε εκπληκτική υψηλή ανάλυση. Παίρνεις το ρόλο της Amaterasu, της Ιαπωνικής θεάς του ήλιου υπό τη μορφή ενός θρυλικού λευκού λύκου, σε μια προσπάθεια να νικήσει τον Orochi, έναν δαίμονα τύραννο με οχτώ κεφάλια που θέλει να μετατρέψει τον κόσμο του Nippon σε μια απέραντη έρημο.

Είδος:Action, Adventure
Δημιουργός:Clover Studio, Hexadrive
Πλατφόρμα:PC, PS4, XboxOne
100
Χρήστος Χατζησάββας
2017-12-20
Αποτελεί ένα μοναδικό δημιούργημα που συνδυάζει τόσο την μοναδική αισθητική του με gameplay που παραμένει αγέραστο ανά τα χρόνια, τόσο όσο και ο καμβάς στον οποίο ζει η Amaterasu και οι φίλοι της.
100
Σάββας Καζαντζίδης
2017-12-18
Σε ορισμένα θέματα δεν υπάρχουν δικαιολογίες και γκρινιάξτε όσο θέλετε. Εδώ δε μιλάμε για κάτι που υποκειμενικά μπορεί να αρέσει ή να μην αρέσει. Εδώ μιλάμε για ένα αριστούργημα και πολύ απλά όποιος δεν το έχει παίξει είναι πιο φτωχός ως gamer και ίσως και ως άνθρωπος, γιατί σαν πολύ να έχουμε υποτιμήσει τα videogames, αυτά τα videogames που αγαπάμε.
95
Παντελής Δασκαλέλος
2017-12-16
Ένα ιδιαίτερο, πανέμορφο και διαχρονικό αριστούργημα που αναδεικνύει τη φαντασία και το μεράκι των δημιουργών του.
94
Βάσσια Βασιλαδιώτη
2017-12-14
Το Okami HD είναι μία πολύ όμορφη και ευχάριστη εμπειρία, καθώς ο τίτλος μας ταξιδεύει με μοναδικό τρόπο σε μία εποχή και σε μία χώρα τελείως ξένη προς το δυτικό κοινό. Προσφέρει περίπου 50-60 ώρες διασκεδαστικού gameplay, ενώ περνάει αβίαστα το πολύ σημαντικό μήνυμα περί σεβασμού της φύσης. Παίζεται άνετα ακόμα και σήμερα παρά την ηλικία του και σίγουρα αποτελεί τίτλο-στολίδι στη βιβλιοθήκη αυτών που θα το τιμήσουν.
90
Μάνος Βέζος
2017-12-12
Το Ōkami είναι τίτλος διαχρονικός και δείχνει πια ότι η αξία του δύσκολα μειώνεται. Τόσα χρόνια, τόσα καλά λόγια και το ευρύ κοινό εξακολουθεί να το αγνοεί εμπράκτως. Η παρηγοριά μας; Ότι η Capcom, μέσα σε διάφορα περίεργα που κάνει, μας δίνει πλέον μια έκδοση που, λίγο ή πολύ, θα παραμείνει συμβατή με επόμενα συστήματα. Ότι η επιβίωση του Ōkami είναι εξασφαλισμένη. Με ή χωρίς το ευρύ κοινό.
90
Πέτρος Κυπραίος
2017-12-10
Αναμφίβολα, το Okami HD είναι ένα κομμάτι της ιστορίας του gaming (στην πιο σύγχρονη εκδοχή του) που δεν πρέπει με τίποτα να λείπει από τη συλλογή σας και με απλούστερα λόγια... το αγοράζετε με κλειστά μάτια!
90
Αριστοτέλης Τσουραπάς
2017-12-08
Ένα πανέμορφο παιχνίδι εποχής PS2 που ακόμα και σήμερα διατηρεί τη γοητεία του. Παρ'όλα αυτά, δεν είναι για όλους.
90
Βάσω Κοζαδίνου
2017-12-06
Το remaster αυτό δεν κάνει φοβερά πράγματα σε σύγκριση με το προηγούμενο, είναι η αλήθεια. Όμως είναι η τελική και καλύτερη μορφή του παιχνιδιού αυτή τη στιγμή. Μάλιστα, θεωρώ πως είναι τόσο καλό παιχνίδι, που και η remastered μορφή του ακόμα, δίνει την αίσθηση ενός ολοκαίνουργιου indie παιχνιδιού. Φυσικά με τις αδυναμίες του και τα λαθάκια του, αλλά άνετα θα μπορούσε να κυκλοφορήσει σήμερα με αυτή τη μορφή για πρώτη φορά ως ένα indie παιχνίδι.
90
Βασίλης Τατσιόπουλος
2017-12-04
Όσοι έχουν ήδη παίξει το Okami σε κάποια προηγούμενη έκδοση -ιδιαίτερα σε εκείνη της προηγούμενης γενιάς- δε θα βρουν πολλά νέα πράγματα, όμως ένας τίτλος τέτοιου μεγέθους και αξίας δε γίνεται να λείπει από καμία συλλογή. Όσοι δε, έρχονται στον κόσμο του Okami για πρώτη φορά, ας ετοιμαστούν για ένα αξέχαστο ταξίδι.
85
Κώστας Καμινάρης
2017-12-02
Για όσους δεν το έχουν παίξει ακόμα, το συστήνουμε ανεπιφύλακτα. Ακόμα και αν το action adventure genre δεν είναι το είδος σας, το Okami ξεφεύγει από τα στοιχεία που συνθέτουν ένα generic action adventure και μας δίνει ένα πανέμορφο παραμύθι με ξεχωριστή εμφάνιση, με διαφορετικούς τρόπους χειρισμού, με πολλά unlockables, και με καινούργιες ιδιότητες και ικανότητες καθ'όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον μας.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση