77 Βαθμολόγιο
με βάση 6 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Με φόντο τις φτωχογειτονιές της Νάπολης, η σειρά ξετυλίγει την ιστορία της Έλενα και της Λίλα, ξεκινώντας από την παιδική τους ηλικία τη δεκαετία του '50 και συνεχίζοντας για αρκετές δεκαετίες μετά.

Είδος:Δράμα
Χώρα:Ιταλία
Δημιουργός:Έλενα Φεράντε, Σαβέριο Κοστάντσο
Πρωταγωνιστούν:Ελίζα ντελ Τζένιο, Λουντοβίκα Νάστι, Μαργκερίτα Ματσούκο
Διάρκεια:60
90
Θοδωρής Κανελλόπουλος
2018-11-12
Το My Brilliant Friend ήταν ένας καινούργιος κόσμος για μένα για τον οποίο δεν είχα την παραμικρή προσδοκία. Αλλά μιλάμε για κάτι ισχυρό, υποβλητικό και επιβλητικό με συναισθηματική δύναμη έτοιμη να σε συντρίψει.
90
Κική Μουστακίδου
2018-11-10
Σειρά που θα σε κάνει να δακρύσεις μετά από καιρό.
80
Μιχάλης Σταύρου
2018-11-08
Μακριά από μάχες και ειδικά εφέ και με διαλόγους που μοιάζουν αυθεντικοί, εν τέλει το "My brilliant friend" κερδίζει τις εντυπώσεις όχι για το μεγάλο της budget, αλλά γιατί καταφέρνει να κλείσει ειρωνικά το μάτι σε όσους θεωρούν πως οι αλάνες και τα παλιά σπίτια ήταν μια ρομαντική εποχή. Όχι. Ήταν μεταπολεμική, αλλιώτικη, δύσκολη.
70
Πάνο Γκένα
2018-11-06
Ένας ύμνος για τις φιλίες που μας καθορίζουν, ακόμα κι αν οι δεσμοί τους δεν παραμείνουν άρρηκτοι με τα χρόνια, τη ζήλεια και τη λατρεία που τροφοδοτεί την άμιλλα, η «Υπέροχη Φίλη μου» ξεδιπλώνει την ιστορία μιας φιλίας, μιας γειτονιάς κι εντέλει ενός έθνους που βιώνει κοσμοϊστορικές αλλαγές με το πέρασμα των δεκαετιών. Γήινο και τρυφερό, μία αναλογία του μικρόκοσμου που παρατηρούμε ως παιδιά και μας προετοιμάζει ως ενήλικες, η τηλεοπτική «Υπέροχη Φίλη μου» ξεκινά παράλληλα με πολλές υποσχέσεις.
70
Μάρα Θεoδωροπούλου
2018-11-04
Η τηλεοπτική σειρά (τουλάχιστον κρίνοντας από τα 2 πρώτα επεισόδια που είδαμε) επίσης βρίσκει τη σωστή ισορροπία στην τραμπάλα της σχέσης των δύο κεντρικών ηρωίδων, χωρίς να αποφεύγει και κάποια αυτογκόλ.
60
Λήδα Γαλανού
2018-11-02
Σε μια σειρά που φαίνεται όμορφη αλλά, στην αρχή της τουλάχιστον, υπερβολικά στημένη, ή και επίπεδη, εκείνο που κερδίζει τις εντυπώσεις, όπως και στο βιβλίο άλλωστε, είναι η Νάπολη, με τα μπαλκόνια της και το σκοτεινό, ευέξαπτο, γοητευτικό ταμπεραμπέντο της.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση