89 Βαθμολόγιο
με βάση 5 κριτικές
10.0 με βάση 1 χρήστη
Βαθμολόγησε
Seasons/Κύκλοι:1, 2

Περίληψη

Ο David είχε διαγνωσθεί με σχιζοφρένεια ως παιδί και μπαινοβγαίνει σε ψυχιατρικές κλινικές όλη του τη ζωή. Τώρα, στα 30 του και έχοντας μπει σε ίδρυμα για μια ακόμα φορά, ο David χάνει τον εαυτό του στη ρουτίνα της δομημένης καθημερινότητας της ζωής στο νοσοκομείο: πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό, συνεδρίες, φάρμακα, ύπνος.

Είδος:Δράμα, Επιστ. Φαντασίας
Χώρα:ΗΠΑ
Δημιουργός:Noah Hawley
Πρωταγωνιστούν:Dan Stevens, Rachel Keller, Amber Midthunder, Aubrey Plaza
Διάρκεια:60
100
Μαρία Μαρκουλή
2018-08-10
Το Legion (που ως γνωστόν βασίζεται σε κόμικ της Marvel) δεν το βλέπεις σαν θεατής, το Legion σε θέλει μαζί του. Θα μπορούσε να ήταν το πιο αλλοπρόσαλλο *πάντα όμως εμπνευσμένο* τηλεοπτικό προϊόν, αλλά καλύπτεται πιο σωστά με τον χαρακτηρισμό «αριστούργημα».
90
Δημήτρης Πολιτάκης
2018-08-08
Το οπτικοακουστικό παραλήρημα συνεχίζεται ακάθεκτο και στον δεύτερο κύκλο και μάλιστα με την προσθήκη κεφαλαίων με τίτλους όπως «Η τρέλα του πλήθους» ή «Ψευδαισθήσεις» και τη φωνή του από μηχανής Θεού (δηλαδή του Τζον Χαμ, του πρωταγωνιστή του Mad Men) να εξηγεί τα ανεξήγητα που διαδραματίζονται μπροστά στα έκθαμβα μάτια μας.
90
Αλέξανδρος Παπαγεωργίου
2018-08-06
Στην δεύτερη σεζόν το Legion τα καταφέρνει ακόμα καλύτερα. Από την μία πλευρά, η αφήγηση γίνεται πιο σφιχτή και η πλοκή καθίσταται λιγότερο χαοτική. Από την άλλη, η αισθητική πανδαισία ξεπερνάει τον ήδη υψηλό πήχη της πρώτης σεζόν, με αποτέλεσμα συχνά να έρχεσαι σε θέση να δυσκολεύεσαι να πιστέψεις αυτό που βλέπεις μπροστά σου. Ενώ τα βασικά μοτίβα της σειράς συνεχίζουν να κινούνται σε sci-fi και horror μονοπάτια, οι αισθητικές επιλογές γίνονται όλο και πιο απρόβλεπτες, όλο και πιο εκλεκτικιστικές.
90
LorneMalvo
2018-08-04
Η δεύτερη σεζόν, δίχως αμφιβολία, είναι μια εμπειρία που αξίζει να βιώσετε. Χωρίς να θυσιάζει τις ιδιαιτερότητες της σειράς ή να εξαντλείται στο υπερβολικό στυλιζάρισμα, αναπτύσσει τους χαρακτήρες της και παίζει με τα κλισέ του είδους με τρόπο που οι αντίστοιχες κινηματογραφικές παραγωγές δεν μπορούν ούτε καν να διανοηθούν!
75
Χρυσαυγή Πατσάκη
2018-08-02
Μπορεί να μην έχει πια το wow factor της πρώτης σεζόν, αλλά ευτυχώς το Legion κατάφερε να μην ολισθήσει σε σοβαρά τηλεοπτικά αμαρτήματα και να μας δώσει έναν δεύτερο κύκλο που μπορούν να απολαύσουν εξίσου οι Marvel-ικοί και οι θεατές που το αγάπησαν λόγω της ξεχωριστής αισθητικής και της αντισυμβατικής προσέγγισής του.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση