83 Βαθμολόγιο
με βάση 11 κριτικές
8.0 με βάση 6 χρήστες
Βαθμολόγησε
Seasons/Κύκλοι:1, 2, 3, 4

Περίληψη

Τη δεκαετία του 1980, η Ελισάβετ συγκρούεται με την πρωθυπουργό Μάργκαρετ Θάτσερ, ενώ ο πρίγκιπας Κάρολος μπαίνει σ' έναν θυελλώδη γάμο με τη λαίδη Νταϊάνα Σπένσερ.

Είδος:Δράμα, Ιστορικό
Χώρα:Ην. Βασίλειο, ΗΠΑ
Δημιουργός:Πίτερ Μόργκαν
Πρωταγωνιστούν:Ολίβια Κόλμαν, Έμα Κόριν, Έλενα Μπόναμ Κάρτερ, Τζίλιαν Άντερσον
Διάρκεια:55
100
Άγγελος Πολύδωρος
2020-12-20
Η καλύτερη σεζόν από όσες έχουμε δει μέχρι τώρα. Μια πλούσια παραγωγή με ενδιαφέρουσες επιμέρους ιστορίες και πολλά ατού στον τομέα των ερμηνειών. Το cast είναι αξιοθαύμαστο.
93
Chris
2020-12-18
Ο ερχομός της Πριγκίπισσας Νταϊάνα σηματοδοτεί την καλύτερη Season του The Crown. Το σενάριο σε συνδυασμό με τις τεχνικές λεπτομέρειες της σειράς προσφέρουν ίσως το καλύτερο ιστορικό δράμα της χρονιάς.
90
Απόστολος Κίτσος
2020-12-16
Το εθιστικό με την σειρά του Μόργκαν, είναι ότι παρουσιάζει μια βασιλική οικογένεια «αληθινή», «πραγματική» και οικεία, καθόλου απόμακρη και αψεγάδιαστη, με πάθη, σφάλματα, προβλήματα, αλλά και έντονο αίσθημα αυτοπροστασίας, όπως συμβαίνει σε κάθε οικογένεια δηλαδή.
90
Ζωή Δημητρίου
2020-12-14
Αυτή είναι η τηλεόραση που θέλεις να σου κρατά συντροφιά όταν ο έξω κόσμος σκοτεινιάζει επικίνδυνα. Και σε τρομάζει. Γιατί ακόμη και η Βασίλισσα άκουσε τον άνεργο που έκανε διάρρηξη στο Παλάτι για να της πει τον πόνο του.
80
Αγγελική Καρυστινού
2020-12-12
Κυρίως όμως αυτή η τέταρτη σεζόν είναι πιο πολιτική από ποτέ -μεταφερόμαστε άλλωστε στη νευραλγική για το Ηνωμένο Βασίλειο δεκαετία του ΄80- και τολμάει να τραβήξει το χαλί κάτω από τα πόδια της μοναρχίας, αποκαλύπτοντας όχι μόνο την αναλγησία των πρωτόκολλων αλλά και τον πραγματικό ρόλο ενός θεσμού που η συντήρησή του κοστίζει εκατομμύρια.
80
Θοδωρής Δημητρόπουλος
2020-12-10
Ακόμα κι αν σε στιγμές δεν καταφέρνει να κρύψει συμπαθειες ή αντιπάθειες (όπως και η ίδια η Bασίλισσα, όπως βλέπουμε ιδιαίτερα σε αυτή τη σεζόν!) το «The Crown» παραμένει μια εντυπωσιακή άσκηση ισορροπίας φτιαγμένη με μια εντυπωσιακή επίδειξη τεχνικής, και δομικού και κατασκευαστικού ελέγχου πάνω στο μέσο.
80
Γεράκου Γιώτα, Στελίνα Θεοδοσοπούλου 
2020-12-08
Έχει δράματα παραμυθένια και καταραμένα, αίμα, πόνο, ψυχολογικά και οικογενειακά βάρη που σε καθηλώνουν, χαρακτήρες αληθινούς.
80
Λίνα Ρόκου
2020-12-06
Στην τέταρτη σεζόν είναι οι σιωπές, που λένε τα πιο ουσιαστικά πράγματα για τις τύχες των ηρώων...
80
Γιώργος Αρχόντας
2020-12-04
Τη διαφορά εδώ για μένα την έκανε η ερμηνεία της Τζίλιαν Άντερσον ως Μάργκαρετ Θάτσερ. Ένας ρόλος εξαιρετικά δύσκολος, καθώς πανεύκολα μπορεί να γλιστρήσει σε μια άκοπη καρικατούρα, αρκεί να διαλέξει κανείς στα τυφλά κάποια από τα πολλά χούγια της μακαρίτισσας και να τα ξεχειλώσει μέχρι αηδίας.
60
Ανδρέας Κύρκος
2020-12-02
Στο The Crown ο ιδεαλισμός έχει κάτσει στη γωνία και οι θεμελιώδεις έννοιες είναι αξιωματικές (εργατική τάξη, δημοκρατικοί θεσμοί, φιλελεύθερη πολιτική). Δεν είναι εκεί όμως το πρόβλημα, αλλά στο ότι η αναπαράσταση μιας ταραγμένης εποχής μετουσιώνεται εδώ σε σκόρπια συναισθηματικά διλήμματα της στιγμής, από άγνοια ή από αφέλεια ή από εσφαλμένη πληροφόρηση ή από καλές προθέσεις. Τα κοστούμια, πάντως, είναι χάρμα οφθαλμών.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση