Τα πάντα ξεκίνησαν για εμάς ως κάτι μεταξύ σοβαρού και αστείου όταν, τον Απρίλιο του 2015, φτιάξαμε το vgrv.gr, ένα blog στο οποίο θα γράφαμε Reviews από τα παιχνίδια τα όποια παίζουμε… Η ανταπόκριση και η αποδοχή που είχαμε, όμως, από τον κόσμο ήταν κάτι το οποίο πραγματικά δεν το περιμέναμε αφού μετά από 16 μήνες «λειτουργίας» του vgrv.gr είχαμε 40.000 views! Μέτα το αρχικό «σοκ» καταλάβαμε ότι ίσως θα έπρεπε να δούμε τα πράγματα (λίγο) πιο σοβαρά… Και κάπως έτσι, φτάσαμε στην δημιουργία του Gamepad.gr! Μέσα από το Gamepad.gr, θέλουμε να σας μεταφέρουμε τα σημαντικότερα νέα από τον χώρο των videogames, τους προβληματισμούς μας για διάφορες εξελίξεις, τις εντυπώσεις που μας αφήνει το κάθε παιχνίδι που παίζουμε και, μέσα από το section Fantasy Worlds, reviews για βιβλία και Comics πάντα από τον χώρο της φαντασίας. Τα παραπάνω, θέλουμε να το κάνουμε αυτό με τον ίδιο τρόπο που καθόμαστε εμείς σαν παρέα και συζητάμε, καθαρά από μεράκι , πολλές φορές διαφωνώντας, αλλά πάντα με χαβαλέ και καλή διάθεση (εκτός από τις στιγμές που το παρακάνουμε με τις διαφωνίες και τότε γίνεται της κακομοίρας…).

 

Το τεστ των 20 Ερωτήσεων

1. Ποια είναι η εικόνα που έχετε για το απόλυτο παιχνίδι;
Γιώργος Παύλου: Αυτό και αν είναι δύσκολη ερώτηση... Δεν θα αναφερθώ στο προφανές που είναι ότι πρέπει να έχει καλό Gameplay αφού το θεωρώ δεδομένο (είναι σαν να συζητάμε ποιο είναι το απόλυτο καράβι και να δηλώνουμε ότι πρέπει να... επιπλέει). Για μένα το απόλυτο παιχνίδι είναι αυτό που θα καταφέρει να σε «αιχμαλωτίσει» με τον κόσμο του και την υπόθεση του, που θα σε κάνει να θέλεις να επιστρέψεις ξανά και ξανά μπροστά στην οθόνη σου για να δεις τι θα γίνει παρακάτω, που θα σε κάνει να δεθείς με τους χαρακτήρες του και θα σου δώσει αυτή την αίσθηση που δεν μπορεί να σου δώσει κανένα αφηγηματικό μέσο (βιβλία, ταινίες κτλ): Τον έλεγχο της μοίρας τους.
Δημήτρης Παύλου: Κατά την γνώμη μου ο όρος το απόλυτο παιχνίδι δεν υφίσταται. Αυτό που υπάρχει στην βιομηχανία των videogames είναι ο χαρακτηρισμός "Triple A" ή "AAA", με το κάθε γράμμα να αντιστοιχεί στο τρίπτυχο: γραφικά-gameplay-ήχος. Κάτι σαν χρυσή σφραγίδα που δίνεις σε ένα τίτλο που τηρεί όλα τα παραπάνω. Έτσι για μένα κάθε triple A παιχνίδι είναι σημείο αναφοράς στην κατηγορία του.
Βαγγέλης Καρπέτης : Ένα εξαιρετικό παιχνίδι για μένα είναι ένας συνδυασμός εθιστικού, ποικιλόμορφου gameplay με όμορφη δομή, η οποία σε εθίζει στο να δεις την συνέχεια. Εάν αυτά τα στοιχεία συνδυάζονται ταυτόχρονα με έναν άρτιο τεχνικό τομέα και καλό σενάριο, μπαίνουμε πια σε επίπεδα αριστουργήματος!!

2. Ποιον δημιουργό παιχνιδιών εκτιμάτε περισσότερο;
Γιώργος Παύλου: Tον δημιουργό της σειράς Metal Gear Solid, Hideo Kojima! Είμαι ο πρώτος που θα παραδεχτεί ότι σχεδόν όλα τα παιχνίδια της σειράς είναι αυτό που λέμε «Flawed Gems» (σε άπταιστα ελληνικά). Παρόλα αυτά, το παθός που δείχνει στην ανάπτυξη του κάθε τίτλου, οι καινοτομίες που φέρνει η κάθε του δημιουργία και ο μοναδικός τρόπος που παραβιάζει τον «Τέταρτο τοίχο» μεταξύ παίχτη και παιχνιδιού έχουν κερδίσει τον απόλυτο σεβασμό μου!
Δημήτρης Παύλου: Shigeru Miyamoto. Ο Τύπος είναι θρύλος για την βιομηχανία και μας χάρισε απίστευτες παιδικές αναμνήσεις! Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει τον κάθε τίτλο είναι μοναδικός, για μένα είναι κάτι σαν τον Walt Disney των videogames.
Βαγγέλης Καρπέτης: Shigeru Miyamoto FTW! Η μεγαλοφυΐα του μας έχει χαρίσει το Super Mario, το Legend Of Zelda (τις δύο αγαπημένες μου σειρές) , το Star Fox, το Pikmin και είναι πίσω από πάρα πολλές καινοτομίες που θεωρούμε αυτονόητες σήμερα. Μπορεί να είναι λίγο "παλιομοδίτης" σε κάποια ζητήματα αλλά η εκκεντρικότητά του είναι αυτή που φέρνει την τελειότητα. Ολόκληρη η βιομηχανία του χρωστάει περισσότερα από όσα σε οποιονδήποτε άλλον.

3. Ποιον δημιουργό παιχνιδιών απεχθάνεστε περισσότερο;
Γιώργος Παύλου: Μετά το φιάσκο του Mighty Number 9, o Keiji Inafune! Ο άνθρωπος λειτούργησε σαν τυχοδιώκτης! Χρησιμοποίησε την φήμη του, ως δημιουργό του MegaMan και την αγάπη του κόσμου για την σειρά, για να αποσπάσει τεράστια χρηματικά ποσά μέσα από το kickstarter και, μετά από αμέτρητες καθυστερήσεις και αναβολές, να παρουσιάσει ένα παιχνίδι που είχε ελάχιστη σχέση, ποιοτικά, με αυτό που υποσχέθηκε! Υπάρχουν Indie εταιρίες με 2-3 άτομα προσωπικό και το 1/10 των κεφαλαίων που απέσπασε ο Inafune, που έχουν βγάλει platform games μακράν καλύτερα από το Mighty Number 9.
Δημήτρης Παύλου: Δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο όνομα κατά νου. Οποιοδήποτε όνομα ίσως, από αυτούς που βγάζουν unplayable & broken games και δεν έχουν την τσίπα να βγουν και να ζητήσουν δημόσια συγνώμη ή να επανορθώσουν με κάποιο τρόπο το λάθος τους.
Βαγγέλης Καρπέτης: Θα πω και εγώ τον Keiji Inafune. Όχι για την δουλειά του σαν σύνολο αλλά επειδή δεν γίνεται να κυκλοφορείς τον πνευματικό διάδοχο του Mega Man, το Mighty No 9, και να μην είναι άρτιο. Ειδικά με τα υπέρογκα ποσά που συγκέντρωσε από τον κόσμο μέσω του Kickstarter. Και, αν οι μεταφράσεις από την Ιαπωνία είναι ορθές, είχε ισχυριστεί πως "καλύτερα έτσι παρά καθόλου". Δεν είναι αυτή στάση ενός μεγάλου δημιουργού.

4. Ποια είναι η αγαπημένη σας φράση σε παιχνίδι;
Γιώργος Παύλου: Το εμβληματικό «Finish Him» της σειράς Mortal Kombat! Όταν κέρδιζες και ήξερες το fatality του χαρακτήρα σου, έκανε ένα τεράστιο χαμόγελο να απλώνεται στο πρόσωπο σου!
Δημήτρης Παύλου: "It's-a me, Mario!"
Βαγγέλης Καρπέτης: Θα αναφέρω τρείς:
Το "Boom-Shaka-Laka" του NBA Jam, το "Hadouken" του Ryu και κάθε φορά που ο μυστηριώδης G-Man απευθύνεται στον χαρακτήρα μας ως "Mr Freeman" στο Half-Life!! "Rise and Shine Mr. Freeman! Rise and Shine..."

5. Ποιο παιχνίδι θα θέλατε να ξαναπαίξετε;
Γιώργος Παύλου: Το Super Metroid! Ο ορισμός της εξερεύνησης και της αίσθησης αποξένωσης...
Δημήτρης Παύλου: Οποιοδήποτε Gears Of War, άνετα.
Βαγγέλης Καρπέτης: Θα ήθελα να επαναλάβω ολόκληρη την τριλογία του Mass Effect. Θέλω να δω τι αλλαγές επιφέρουν οι διαφορετικές επιλογές σε κρίσιμες αποφάσεις αλλά λόγω έλλειψης χρόνου έζησα μόνο ένα "μονοπάτι"!

6. Ποιο είναι το πιο εξωφρενικό παιχνίδι που έχετε παίξει;
Γιώργος Παύλου: Αν και αποκαλύπτω την ηλικία μου, το πρώτο Discworld... Το πρώτο Adventure που σε έβαζε στον θεότρελο κόσμο του Terry Pratchett. Με έκανε πολλές φορές να γελάσω, αλλά οι λύσεις ορισμένων γρίφων ήταν απλά... Απερίγραπτες!
Δημήτρης Παύλου: Το Postal 2. Νομίζω η πρώτη αποστολή ήταν να κατουρήσεις στον τάφο του πάτερα σου. Επίσης μπορούσες να χρησιμοποιήσεις για σιγαστήρα όπλου, γάτες!!!
Βαγγέλης Καρπέτης: Το Wii έχει την φήμη της πιο...family friendly κονσόλας αλλά υπάρχουν κάποιοι τίτλοι που όχι απλά είναι βίαιοι αλλά αγγίζουν και τα όρια της αηδίας! Βασιλιάς αυτών το House Of The Dead Overkill! Εκτός από τις F-Bombs που πέφτουν με ρυθμό 10/λεπτό, δεν είναι λίγες οι απαίσιες λεπτομέρειες, με αποκορύφωμα την τελική μάχη και ότι ακολουθεί ακριβώς μετά!! Προτιμώ να μην το περιγράψω. Παίξτε το να το βιώσετε. Έτσι κι αλλιώς είναι ένα πολύ καλό on-rail shooter!!

7. Ποιο είναι το αγαπημένο σας παιχνίδι;
Γιώργος Παύλου: Ω, Θεέ μου... Τι, πρέπει να αναφέρω μόνο ένα; Θα πρέπει να πω το Demon Souls... Ειλικρινά, είναι αψεγάδιαστο! Το gameplay, οι μοναδικοί κόσμοι του και, πάνω απ'όλα, η ατμόσφαιρα του, με έκαναν να χάσω την γη κάτω από τα πόδια μου! Απλά, μοναδικό!
Δημήτρης Παύλου: The legend of Zelda: Ocarina of time. Όταν κυκλοφόρησε το 1998 ήταν ότι καλύτερο υπήρχε εκεί έξω! Ο ορισμός του triple A game...
Βαγγέλης Καρπέτης: The Legend Of Zelda: A Link To The Past! Έθεσε τα υψηλά στάνταρτ που ακολουθεί μέχρι και σήμερα η μυθική σειρά και παρά τα 25 του χρόνια (!) εξακολουθεί να είναι άρτιο σε κάθε τομέα! Ένα αριστούργημα!!!

8. Ποιο είναι το πιο εκνευριστικό παιχνίδι που έχετε παίξει;
Γιώργος Παύλου: Το Metal Gear Rising: Revengeance της Platinum! Ειλικρινά δεν έχω λόγια για να περιγράψω πόσο κακό μου φάνηκε... Όταν έχεις μια εταιρία με το ταλέντο της Platinum, και ένα τίτλο που έχει το lore από πίσω του της σειράς Metal Gear, παθαίνεις σοκ όταν βλέπεις πόσο γελοίο είναι πολλές φορές το παιχνίδι.
Δημήτρης Παύλου: Ένα point and click adventure στο PlayStation, το Chronicles of the Sword. Το παιχνίδι είχε αρκετά bugs και τότε δεν υπήρχαν updates. Ήτανε αδύνατο να καταλάβεις ότι δεν προχωράς στην ιστορία επειδή δεν έχεις βρει την λύση ή επειδή έχει φάει κάποιο κόλλημα το παιχνίδι! Τέλος,κάποια αντικείμενα, ο κέρσορας τα έβλεπε μονό άμα τα ακουμπούσε σε κάποια συγκεκριμένα pixel! Εδώ μιλάμε για ψυχική οδύνη.
Βαγγέλης Καρπέτης: Το online κομμάτι κάθε Call Of Duty! Για να μην παρεξηγούμαι, είναι από τα αγαπημένα μου multiplayer παιχνίδια κι έχω φάει άπειρες ώρες μαζί του αλλά η μάστιγα των campers και των boosters είναι πέρα για πέρα εκνευριστική! Ειδικά στο αγαπημένο μου Hardcore...Η Activision πρέπει να γίνει πολύ αυστηρή με αυτά τα κρούσματα, αφού εθελοτυφλεί σε κάθε αναφορά τέτοιων ατόμων.

9. Ποιο παιχνίδι παρατήσατε αμέσως;
Γιώργος Παύλου: Αν και πρέπει να παραδεχτώ ότι δεν είναι κακό παιχνίδι, δεν άντεξα να παίξω πάνω από 3-4 ώρες το πρώτο Borderlands... Το ατελείωτο grinding και το αβυσσαλέο looting που σε ανάγκαζε να κοιτάς όλοι την ώρα στατιστικά όπλων, σε συνδυασμό με τους σχεδόν υπνωτικούς ήχους από τις ακουστικές κιθάρες (αλά Diablo) με έβαζαν σε Zombie-mode. Αν έπαιζα παραπάνω ώρες θα έπεφτα σε κώμα...
Δημήτρης Παύλου: Το Metal Gear Revengeance. Εκείνο το διάστημα είχα τελειώσει το καταπληκτικό The wonderful 101 στο Wii U και είχα το όνομα Platinum συνώνυμο με την ποιότητα. Το ίδιο ισχύει και για το Metal Gear. Πραγματικά δεν άντεξα παραπάνω από μερικές ώρες, το παιχνίδι ήτανε πραγματικό κακό.
Βαγγέλης Καρπέτης: Το Dark Souls!! Όχι γιατί δεν είναι παιχνιδάρα, απλά αποφάσισα να το ξεκινήσω με ένα τρίχρονο μωρό γύρω μας στα 33 μου χρόνια!! Χωρίς άπλετο χρόνο για..."σκότωμα" δεν μπορείς να βιώσεις αυτό το ιδιαίτερο, εξαιρετικό, μαζοχιστικό παιχνίδι! Θα ήθελα να ασχοληθώ μαζί του όταν θα μπορώ...Μάλλον όταν πάρω σύνταξη!!!

10. Ποιο θεωρείτε το πιο υπερεκτιμημένο χαρακτηριστικό στα παιχνίδια;
Γιώργος Παύλου: Το κομμάτι των γραφικών, και ειδικά αυτό που έχει προκύψει το τελευταία χρόνια με το frame rate και την ανάλυση της οθόνης... Εννοείται πως όλοι θέλουμε τα καλύτερα δυνατά γραφικά, αλλά, αν ένα παιχνίδι είναι χάλια απλά δεν θα καθίσεις να παίξεις... Από την άλλη υπάρχουν παιχνίδια με μέτρια (ακόμα και κακά) γραφικά, που δεν μπορούσα να τα αφήσω από τα χέρια μου!
Δημήτρης Παύλου: Το Multiplayer. Κάποια από τα καλύτερα παιχνίδια που έχω παίξει δεν είχαν καμιά δυνατότητα για split screen/LAN ή online multiplayer, άλλα πάλι δεν χρειάζεται, ο κάθε τίτλος να έχει και κάποιο από αυτά. Επειδή συνήθως τέτοιοι τίτλοι κακοχαρακτηρίζονται για αυτήν την έλλειψη τους, οι προγραμματιστές προσπαθούν συνήθως να τα κυκλοφορήσουν με ένα από τα παραπάνω. Το αποτέλεσμα σε αρκετές περιπτώσεις είναι αρκετά κακό και πρόχειρο.
Βαγγέλης Καρπέτης: Τα γραφικά βέβαια! Είναι τόσο υπερεκτιμημένα που κάποιοι αδιαφορούν για όλους τους υπόλοιπους τομείς. Όμορφα παιχνίδια χωρίς ίχνος καινοτομίας ή εθιστικού gameplay, κατάφεραν να πουλήσουν κοροϊδεύοντας αθώες ψυχές! Για καλή μας τύχη, εξαιρετικά indie games άρχισαν να αλλάζουν αυτήν τη δεισιδαιμονία και ο κόσμος άρχισε να καταλαβαίνει την αξία του "παιχνιδιού" και όχι της "εικόνας". Πιστεύω περισσότερο στην όμορφη τεχνοτροπία παρά στην ωμή δύναμη των γραφικών.

11. Ποιο χαρακτηριστικό εκτιμάτε περισσότερο;
Γιώργος Παύλου: Την καλή υπόθεση! Με μια καλή υπόθεση δεν παίζεις απλά ένα παιχνίδι. Το βιώνεις!
Δημήτρης Παύλου: Το Gameplay. Πολύ άπλα η κινητήρια δύναμη πίσω από την κάθε κίνηση που θα σε οδηγήσει να πατήσεις το κουμπάκι της κονσόλας και να πιάσεις το χειριστήριο στο χέρι!
Βαγγέλης Καρπέτης: Το gameplay! Παιχνίδια σαν το Tetris δεν θριάμβευσαν με κινηματογραφικές σκηνές δράσης! Όπως και να το κάνουμε, αν ήθελα να δω ταινία, θα έβλεπα ταινία. Θέλω να παίξω, άρα το κομμάτι που παίζω θέλω να είναι διασκεδαστικό, ποικιλόμορφο κι εθιστικό. Σίγουρα προτιμώ να συνοδεύεται και από ένα όμορφο παρουσιαστικό αλλά δεν είμαι οπαδός του αντίθετου (όμορφο αλλά με βαρετό gameplay).

12. Ποιο παιχνίδι είναι ο μεγαλύτερος μύθος;
Γιώργος Παύλου: Το Metal Gear Solid και μιλάω κυριολεκτικά για ολόκληρη την σειρά! Άλλωστε, η ιστορία ποιου αλλού παιχνιδιού ξετυλίγεται μέσα από 7 διαφορετικούς τίτλους (μετρώντας μόνο τους canon) σε χρονικό διάστημα μισού αιώνα;
Δημήτρης Παύλου: Κυριολεκτικά; Το God of War. Και μονό το γεγονός ότι αντλεί την θεματολογία του από την Ελληνική μυθολογία είναι αρκετό!
Βαγγέλης Καρπέτης: Όπως έλεγε και ένα διαφημιστικό του πριν σχεδόν δύο δεκαετίες...Every Game Has A Story...Only One Is A Legend!! Το The Legend Of Zelda: Ocarina Of Time είναι το αποκορύφωμα του Μύθου! Πήρε το ήδη μυθικό υπόβαθρο του A Link To The Past, το μετέφερε στις τρεις διαστάσεις και εμπλούτισε την ιστορία με έναν τρόπο πιο παραμυθένιο και κινηματογραφικό... Το αποτέλεσμα ήταν ένα ΜΥΘΙΚΟ παιχνίδι, με όλη την έννοια της λέξης!!

13. Ποιο παιχνίδι σας έκανε να λυπηθείτε;
Γιώργος Παύλου: Το Beyond Good & Evil!
Δημήτρης Παύλου: Το The Last of Us. Ο συγκεκριμένος τίτλος είναι μια συγκλονιστική εμπειρία από την αρχή ως το τέλος!
Βαγγέλης Καρπέτης: Το πρώτο μου Zelda ήταν το Link's Awakening στο Game Boy. Αυτό το παιχνίδι απορρόφησε την ζωή μου τόσο πολύ που δεν μπορούσα να το αποχωριστώ. Στο κρεβάτι, έξω από το φροντιστήριο αγγλικών, στην τουαλέτα...αμέτρητες ώρες στο Koholint Island με τους ιδιαίτερους κατοίκους του! Δεν ήθελα να τελειώσει ποτέ. Όταν όμως τέλειωσε, ο κόσμος στον οποίο ήμουν χαμένος τόσο καιρό, σβηνόταν μπροστά στα μάτια μου, με την πιο μελαγχολική μουσική της σειράς ως υπόβαθρο, αφήνοντας την αμφιβολία του αν ήταν πραγματικότητα ή όνειρο...Ναι, έκλαψα!!

14. Ποιο παιχνίδι σας έκανε να χαρείτε;
Γιώργος Παύλου: To Tearaway! Ο λόγος που δεν θα μετανιώσω ποτέ την αγορά του PS Vita. Με έκανε να νοιώσω 10 χρονών!
Δημήτρης Παύλου: Το Yoshi's Island. Τα πάντα σε αυτό το παιχνίδι είναι σαν να βγήκαν από παιδικό όνειρο!
Βαγγέλης Καρπέτης: Όχι τόσο χαρά όσο γέλιο! Πολλά παιχνίδια διαθέτουν όμορφο χιούμορ αλλά οι μαύροι, ξεκαρδιστικοί διάλογοι του Discworld Noir με έκαναν να γελάω εγκάρδια 2-3 η ώρα τα ξημερώματα μόνος μου με όλους στο σπίτι να απορούν αν είχα ψυχολογικά προβλήματα!! Ακόμη δεν υπάρχει τελική απάντηση σε αυτό το ερώτημα....ΜΠΟΥΧΑΧΑΧΑ

15. Στον κόσμο ποιου παιχνιδιού θα θέλατε να ζείτε;
Γιώργος Παύλου: Το πρόβλημα είναι ότι τα παιχνίδια που μου αρέσουν έχουν κόσμους που το προσδόκιμο όριο ζωής είναι τα 15 δευτερόλεπτα... Δεν θα έλεγα, όμως, όχι σε ένα τριημεράκι στον κόσμο του Far Cry Primal.
Δημήτρης Παύλου: Mass Effect, όπου το φλερτ με εξωγήινους και η πλανητική εξερεύνηση είναι δυνατή!
Βαγγέλης Καρπέτης: Μάλλον στην Μανιταροχώρα του Super Mario! Για κάποιον λόγο όλοι δείχνουν ευτυχισμένοι, ακόμη και όταν συμβαίνουν φριχτά πράγματα! Τα σύννεφα χαμογελούν, όλοι χορεύουν στον ρυθμό της μουσικής (ακόμη και οι εχθροί της υπόθεσης!) και έχουν τρομερές αθλητικές ικανότητες ακόμη και με κοιλίτσα! Επίσης δεν πεθαίνει κανείς...μόνιμα!

16. Για ποιο παιχνίδι που παίξατε μετανιώνετε;
Γιώργος Παύλου: To Batman Arkham Origins... Ο ορισμός της μετριότητας.
Δημήτρης Παύλου: Για το Borderlands game of the year edition στο Xbox 360! Εκείνο το διάστημα είχα το Xbox 360 και προσπαθούσα να κάνω όλα τα achievements σε κάθε παιχνίδι που είχα. Το αποτέλεσμα ήταν να βάλω δυσανάλογα πολλές ώρες playtime σε grinding ενώ θα μπορούσα να είχα ασχοληθεί και με κάποιον άλλο τίτλο.
Βαγγέλης Καρπέτης: Για το Baldur's Gate! Το τερμάτισα τρεις φορές από την αρχή. Αν υπολογίσω τις ώρες, θα μπορούσα να έχω μάθει να παίζω τρία διαφορετικά όργανα ή να μιλάω άλλες δύο γλώσσες!!!

17. Ποιος είναι ο αγαπημένος σας ήρωας παιχνιδιού;
Γιώργος Παύλου: Ο Death από το πρώτο Darksiders! Βαρύς και ασήκωτος!
Δημήτρης Παύλου: Geralt of Rivia - the witcher. Μετά το παιχνίδι ξεκίνησα αμέσως να διαβάσω τα μυθιστορήματα!
Βαγγέλης Καρπέτης: Ο Kain από το Legacy Of Kain! Μιλάω για το πρώτο, Blood Omen, στο PS1. Ως θύμα δολοφονίας, επιστρέφει ως βαμπίρ για να πάρει εκδίκηση αλλά...με ποιο τίμημα; Μία ανατριχιαστική μοίρα ακολουθούμενη από την μόνιμη προσπάθεια ηθικής ισορροπίας και η συνεχής ενδυνάμωση του χαρακτήρα με απώτερο σκοπό να σώσει τον κόσμο του Nosgoth ή να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα άλλων; Η τελική απόφαση που θα κληθεί να πάρει είναι από τις πιο βαρύγδουπες σε οποιονδήποτε τίτλο! Ένας αντι-ήρωας με τα όλα του!!

18. Ποιος είναι ο πιο αντιπαθητικός ήρωας παιχνιδιού;
Γιώργος Παύλου: Dante, από τα Devil May Cry! Πιο ψωνισμένος πεθαίνεις...
Δημήτρης Παύλου: Ο Boogerman! Το παιχνίδι ήταν λίαν επιεικώς άθλιο και το concept στηρίζονταν προφανώς στο γεγονός ότι τα 10χρονα το βρίσκουν αστείο και θα αγόραζαν κάτι που έχει μύξες και ρεψίματα.
Βαγγέλης Καρπέτης: Ο σκύλος από το Duck Hunt! Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην ήθελε να τον πυροβολήσει όταν γελούσε χλευαστικά μετά από μια αποτυχημένη μας προσπάθεια!! Δυστυχώς το παιχνίδι δεν το επέτρεπε! Ξυλοφορτώστε τον στο νέο Smash Bros για να βγάλετε το άχτι σας!!

19. Ποιος είναι ο καλύτερος τίτλος παιχνιδιού;
Γιώργος Παύλου: Dark Souls. Σύντομο, περιεκτικό και σου δίνει κατευθείαν να καταλάβεις ότι θα σε φάει το μαύρο σκοτάδι...
Δημήτρης Παύλου: Doom. Μια λέξη, τέσσερα γράμματα, σε βάζει στο κλίμα, ότι πιο πιασάρικο!
Βαγγέλης Καρπέτης: DOOM! Σύντομος και περιεκτικότατος!!!

20. Ποιος είναι ο χειρότερος τίτλος παιχνιδιού;
Γιώργος Παύλου: Alan Wake... Εκπληκτικό παιχνίδι αλλά ο τίτλος είναι ότι πιο ανέπνευστο. Πάλι καλά που έβαλαν το όνομα του χαρακτήρα και όχι το ΑΦΜ του.
Δημήτρης Παύλου: Earthworm Jim, άμα το μεταφράσεις.
Βαγγέλης Καρπέτης: Leisure Suit Larry III : Passionate Patti in Pursuit of the Pulsating Pectorals! Μην ρωτάτε! Ψάξτε στο λεξικό και βγάλτε άκρη!! Το παιχνίδι ήταν απολαυστικό πάντως!

 

Γιώργος Παύλου (Editor in Chief)
Ο ιθύνων νους, ο τυμπανιστής της γαλέρας, ο μέγα-υποκινητής του Gamepad! Η εκπλήρωση των καθηκόντων του ως Editor in Chief είναι ένας ύμνος προς την Δημοκρατία και ανά τακτά χρονικά διαστήματα φροντίζει για την διοργάνωση ευχάριστων δραστηριοτήτων οι οποίες διασφαλίζουν την υψηλή απόδοση των υπόλοιπων μελών του Gamepad (μαστίγωμα δυο φορές την εβδομάδα, ηλεκτροσόκ, πυροβασία κτλ). Οι άλλες του μεγάλες του αγάπες; Η λογοτεχνία τρόμου και φαντασίας, τα comics (αν και τα τελευταία χρόνια έχει ξεχάσει την δυτική αγορά και ασχολείται κυρίως με Manga), τα anime και, φυσικά, η καλή rock μουσική! Όλα αυτά βέβαια έχουν βρει ένα αντιστάθμισμα από την λατρεία του για τον χώρο των κοινωνικοπολιτικών επιστημών και όποτε το ζητούν οι περιστάσεις μπορεί να προσποιηθεί με επιτυχία τον «σοβαρό και ώριμο 30αρη».

 

Δημήτρης Παύλου (Συντάκτης)
Ένας σχεδιαστής εσωτερικών χώρων & αντικειμένων με ενθουσιασμό για το design, την φωτογραφία, την μουσική, το lifestyle και τις τέχνες γενικότερα! Φυσικά πολλά από αυτά τα βρήκα συνδυαστικά στην μορφή τέχνης και ψυχαγωγίας που λέγεται video gaming. Γεννημένος το 1983, μεγάλωσα με την αγαπημένη μου ασχολία όπως εκατομμύρια άλλοι άνθρωποι στον κόσμο. Η αγάπη μου για τα Videogames με οδήγησε τελικά να γίνω συντάκτης και να γράφω review και άρθρα στο gamepad.gr. Ποιος να μου το έλεγε ότι θα έρθει μια μέρα που θα έκανα εγώ αυτά που κάποτε διάβαζα μόνο στον ξένο τύπο και στο ίντερνετ! Ζω και εργάζομαι στον Βόλο.

 

Βαγγέλης Καρπέτης (Συντάκτης)
Ο Βαγγέλης δεν είναι πραγματικός άνθρωπος... Είναι ένα Cyborg που αναπτύχτηκε από τα μυστικά προγράμματα της Nintendo με σκοπό την «εξάλειψη» του ανταγωνισμού. Το πώς ξέφυγε από τα μυστικά εργαστήρια και το πώς βρέθηκε στον χώρο της Μεσογείου αποτελεί ένα αίνιγμα. Προς το παρόν, παριστάνει τον φυσιολογικό άνθρωπο δείχνοντας μια τεραστία αδυναμία στις κονσόλες της Nintendo και στο τερατώδες gaming Laptop του!