Καπόνε(2020)
(Capone)  Πρώτη προβολή: 20-08-2020

38 Βαθμολόγιο
με βάση 23 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Οι τελευταίες ημέρες στη ζωή του 47χρονου Αμερικανού γκάνγκστερ Αλ Καπόνε, όταν έπειτα από δέκα χρόνια φυλάκισης, η παραφροσύνη αρχίζει να τρυπώνει στο μυαλό του και οι μνήμες από το βίαιο παρελθόν του έρχονται να τον στοιχειώσουν.

Είδος:Βιογραφία, Δράμα
Χώρα:ΗΠΑ, Καναδάς
Σκηνοθέτης:Τζος Τρανκ
Πρωταγωνιστούν:Τομ Χάρντι, Λίντα Καρντελίνι, Ματ Ντίλον, Νόελ Φίσερ
Διάρκεια:103
60
Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος
LiFO
2020-08-20
Σαν λέων που βρυχάται με πόνο και οργή, γιατί στις διαλείψεις καταλαβαίνιε πως φυραίνει θανάσιμα, ο Καπόνε συνοδεύει τον Ιρλανδό του Σκορσέζε στη γενικότερη ιδέα της άδοξης παρακμής της βίας, προσωποποιώντας το δαίμονα και ψάχνοντας τη λύτρωση μέσα από τις ελάχιστες ανθρώπινες αναλαμπές του.
50
Θοδωρής Δημητρόπουλος
news247.gr
2020-08-18
Η κόλαση είναι μέσα μας, θέλει να πει ο Τρανκ που σε κάποιο μέρος βαθιά στην ψυχή του πίστευε πως δημιουργούσε ένα δικό του «Irishman», όμως εκτός του ότι δεν διαθέτει τον αναγκαίο φορμαλιστικό έλεγχο για τα φιλόδοξα σκοτεινά του όνειρα (το βλέπουμε πια σε όλη τη φιλμογραφία του), ξεχνά πως στην περίπτωση του «Capone», δεν υπάρχει σημείο εκκίνησης.
40
Ηλίας Δημόπουλος
cinemagazine.gr
2020-08-16
Ένας αγνώριστος Τομ Χάρντι και ο σκηνοθέτης του (αποτυχημένου) «Fantastic Four» στην γκροτέσκ περιγραφή της τελευταίας χρονιάς της ζωής του Αλ Καπόνε.
40
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
Monopoli.gr
2020-08-14
Ο Τομ Χάρντι υποδύεται τον Αλ Καπόνε σε μια αλλιώτικη και φιλόδοξη βιογραφία που όμως έχει σοβαρά προβλήματα σε όλους σχεδόν τους τομείς.
30
Ζουμπουλάκης Γιάννης
Το Βήμα
2020-08-12
Αποτυχημένο στοίχημα υπήρξε η ταινία του Τζος Τρανκ στην οποία ο Τομ Χάρντι υποδύεται τον διάσημο γκάνγκστερ του τίτλου, στην απόλυτη και πιο απαξιωτική παρακμή του, σε όλους τους τομείς.
30
Σταύρος Γανωτής
Filmy.gr
2020-08-08
Γενικά, θα μπορούσε κανείς να πει ότι έχουμε μια φιλότιμη αποτυχία, με την έννοια ότι ο Trank καλώς προσπάθησε να μην ακολουθήσει την πεπατημένη. Αλλά αυτό που θα έπρεπε να ήταν ολόγιομο νοηματικών και βαθιών σκέψεων, είναι εντέλει η ιστορία ενός ετοιμοθάνατου... κάποιου.
30
gaRis
Movies Ltd
2020-08-06
O Capone του Josh Trank, απευθείας στο στρημάρισμα (κι όχι μόνο λόγω Κόβιντ) είναι μια νοσηρά δυσάρεστη κινηματογραφική εμπειρία, που παραμένει στη μνήμη για όλους τους λάθος λόγους.
20
Μανώλης Κρανάκης
FLIX
2020-08-04
Οι τελευταίες μέρες του Αλ Καπόνε σε μια ταινία μνημειώδους αποτυχίας προθέσεων και φιλοδοξιών που στο κέντρο της κρύβει και μια από τις (ήθελημένα ή όχι) χειρότερες ερμηνείες που έχουμε δει πρόσφατα στο σινεμά - δυστυχώς από τον Τομ Χάρντι.
10
Βαρβάρα Κοντονή
FreeCinema
2020-08-02
Μπορεί να φαίνεται πως ο Τομ Χάρντι ως Καπόνε αποτελεί την πρώτη απάντηση στην ερώτηση «Τι έχει για να δούμε σήμερα;», αλλά πίστεψέ με όταν σου λέω πως θα αποχωρήσεις από το σινεμά με ένα τεράστιο «Τι έγινε, ρε παιδιά;» να πλανάται πάνω από το κεφάλι σου (και ίσως πριν καν φτάσει το φιλμ στο φινάλε του...). Μίλησα.
50
Νίκος Δρίβας
Cineramen
2020-05-14
Παρόλο που δεν την λες ούτε κακή, ούτε αδιάφορη, είναι ημιτελής και μένει η πραγματικά πάρα πολύ καλή ερμηνεία του πρωταγωνιστή της.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση