Vivarium(2019)
Πρώτη προβολή: 01-10-2020

44 Βαθμολόγιο
με βάση 30 κριτικές
3.5 με βάση 2 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Ένα νεαρό ζευγάρι που αναζητά την τέλεια κατοικία βρίσκεται παγιδευμένο σε μια συνοικία-λαβύρινθο με πανομοιότυπα σπίτια.

Είδος:Μυστηρίου
Χώρα:Ιρλανδία, Δανία, Βέλγιο
Σκηνοθέτης:Λόρκαν Φίνεγκαν
Πρωταγωνιστούν:Τζέσι Άιζενμπεργκ, Ίμοτζεν Πουτς, Ντάνιελ Ράιαν, Ίνα Χάρντγουικ
Διάρκεια:97
70
nikos fekkas
FEKKAS MOVIES
2020-10-20
Ιδιαίτερα περίεργη ταινία που σε ιντριγκάρει με το μυστήριο της και με όλα τα παράξενα που συμβαίνουν!Παρά το μονότονο σκηνικό και την έλλειψη δράσης,η πλοκή με κράτησε καθηλωμένο σε όλη τη διάρκεια και με έκανε να ανυπομονώ να δω που το πάει!
60
Γιώργος Noir Παπαϊωσήφ
InTownPost
2020-10-18
Ως πρώτη γνωριμία με τον Λόρκαν Φίνεγκαν, διακρίνω πως το ανάστημα του στο «Vivarium» είναι άψογο, ατρόμητο, καινοτόμο, στιλάτο έχει φινέτσα και ψυχή και δίχως να βιαστούμε αναμένουμε την επόμενη δουλειά του.
50
Ζουμπουλάκης Γιάννης
Το Βήμα
2020-10-16
Οι δημιουργοί κατασκεύασαν έναν δυστοπικό, μινιμαλιστικό λαβύρινθο (το σκηνικό θυμίζει αρκετά τον «Ψαλιδοχέρη» του Τιμ Μπάρτον) όπου οι δύο κεντρικοί ήρωες σαν μελλοντικοί Αδάμ και Εύα προσπαθούν, επί ματαίω, να βγάλουν την άκρη Κι εμείς μαζί τους...
50
Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος
LiFO
2020-10-14
Το Vivarium έχει σκοπό να κοκαλώσει τον θεατή, εξισώνοντας την κόλαση με μπανάλ ναρκωτικό. Και το καταφέρνει, με συμπαγή αισθητική και ένα ενδιαφέρον ξέσπασμα στο φινάλε.
50
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
Monopoli.gr
2020-10-12
Σαν μεγάλο επεισόδιο της καλτ τηλεοπτικής σειράς «Η ζώνη του λυκόφωτος», το φιλμ του Λόρκαν Φίνεγκαν σε προσκαλεί σε ένα πολλά υποσχόμενο ταξίδι αλλά δεν φτάνει ομαλά στον τελικό προορισμό του.
40
Χρήστος Μήτσης
αθηνόραμα
2020-10-10
Ενδιαφέρον στήσιμο, απειλητικά ψυχρή ατμόσφαιρα, αλλά τίποτα παραπάνω από μια ιδέα για επεισόδιο του «The twilight zone» υπερβολικά διογκωμένη, η οποία καταλήγει σε ένα αμήχανο, «πεζό» φινάλε.
40
Γιώργος Κρασσακόπουλος
FLIX
2020-10-08
Tο «Twilight Zone» συναντά τον Ρόι Αντερσον, στη σκοτεινή, σουρεαλιστική σάτιρα του Λόρκαν Φίνεγκαν που ξεκινά φιλοδοξα αλλά όπως οι ήρωες της παγιδευεται στην επανάληψη.
40
Θοδωρής Δημητρόπουλος
news247.gr
2020-10-06
Το 'Vivarium' δεν είναι ακριβώς φλύαρο βέβαια, όμως στην προσπάθεια να καταλάβει διάρκεια μιας ταινίας μεγάλους μήκους αυτή η ιδέα, χάνει τελικά μέρος της δύναμής της και το φιλμ καταλήγει το ίδιο μέσα σε ένα αδιέξοδο. Για μια δυνατή όμως ιδέα χτισμένη στο σινεμά με αισθητική αρμονία, και μια ελαφρώς απόκοσμη κινηματογραφική απόδραση, η ταινία είναι αξιοπρεπέστατη.
20
Θόδωρος Γιαχουστίδης
Movies Ltd
2020-10-04
Τρομερή η δουλειά στην καλλιτεχνική διεύθυνση, προσπαθούν όσο μπορούν και οι ηθοποιοί, αλλά το τελικό αποτέλεσμα απλά είναι... αχώνευτο.
10
Ηλίας Φραγκούλης
FreeCinema
2020-10-02
Λειτουργεί για λίγη ώρα η κλειστοφοβική του ατμόσφαιρα, αλλά όταν αντιληφθείς ότι το σενάριο δεν έχει να πει κάτι παραπάνω (από τα προφανή), θα θελήσεις ν' αναζητήσεις την έξοδο. Εσύ... θα την βρεις!
1.0
Ananias
Μιάμιση ώρα ανελέητη μπούρδα. Όταν -επιτέλους- τελείωσε, ανακουφίστηκα. Αν θέλετε να κόψετε τις φλέβες σας και διστάζετε, νομίζω ότι είναι η κατάλληλη ταινία για σας... Τόσο χάλια!

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση