Ο Δρόμος της Επιστροφής(2020)
(The Way Back) | Πρώτη προβολή: 05-03-2020

48 Βαθμολόγιο
με βάση 25 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Ο Τζακ Κάνινγχαμ είχε μπροστά του μια ζωή γεμάτη υποσχέσεις. Στο γυμνάσιο ήταν το παιδί - φαινόμενο στο μπάσκετ, κατορθώνοντας να πάρει πλήρη υποτροφία για το πανεπιστήμιο, όταν ξαφνικά, για άγνωστους λόγους, αποσύρεται από τα πάντα και «βυθίζεται» στο αλκοόλ. Όταν του ζητείται να προπονήσει την ομάδα μπάσκετ του πανεπιστημίου του - που έχει πέσει πολύ σε σχέση με τις ένδοξες εποχές του- αποδέχεται την πρόταση, εκπλήσσοντας περισσότερο απ' όλους τον εαυτό του.

Είδος:Δράμα
Χώρα:ΗΠΑ
Σκηνοθέτης:Γκάβιν Ο'Κόνορ
Πρωταγωνιστούν:Μπεν Άφλεκ, Τζανίνα Γκάβανκαρ, Μικαέλα Γουότκινς, Αλ Μάντριγκαλ
Διάρκεια:108
73
Δημήτρης Αποστολόπουλος
2020-03-20
Ρεαλιστικό κοινωνικό δράμα, με τον Ben Affleck να δίνει μια ερμηνεία γεμάτη πάθος και ψυχή, κουβαλώντας ταυτόχρονα στους ώμους του όλα τα επιμέρους σημεία της ταινίας. Καλοσκηνοθετημένο και με ανάπτυξη χαρακτήρων, το φιλμ αυτό αποτελεί σίγουρα μια μικρή έκπληξη.
60
Γιώργος Noir Παπαϊωσήφ
2020-03-18
Ο Μπεν Άφλεκ βγάζει τον ρόλο (τον εκτιμώ τα μάλα ως σκηνοθέτη όχι ως ηθοποιό) και ο σκηνοθέτης Γκάβιν Ο' Κόνορ, του «Λογιστή», πάλι με τον Άφλεκ, αλλά και του πολύπαθου φιλμ «Η Τζέιν Πήρε το Όπλο της» με την Νάταλι Πόρτμαν, στήνει τον ηθοποιό σωστά στο δραματικό κάδρο του σεναρίου και κινηματογραφεί αυτό που πρέπει όπως του πρέπει, δηλαδή: τον πόνο, τον εθισμό, την επιστροφή και την λύτρωση.
50
Ζουμπουλάκης Γιάννης
2020-03-16
Νομίζεις ότι έχει ήδη δει την ταινία ενώ την παρακολουθείς αλλά τελικά, όχι, για το είδος της πηγαίνει κόντρα στα κλισέ και κάνει την διαφορά.
50
Τάσος Μελεμενίδης
2020-03-14
By the book ανάλυση της θεραπευτικής ιδιότητας των ομαδικών σπόρ προς αυτούς που αναζητούν μια δεύτερη ευκαιρία και προφανής αφηγηματική σύνδεση με την ανάγκη του Μπεν Άφλεκ για επανεκκίνηση καριέρας.
50
Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος
2020-03-12
Κινείται γύρω από τον άξονα της πίστης, με μερική αναβάθμιση στη σύγχρονη γλώσσα, αλλά δεν παύει να φλερτάρει με την ηθικοπλαστική διαδρομή προς την προσωπική κατάκτηση της αρετής, χωρίς πρωτότυπο χειρισμό ‒ τουλάχιστον δεν κάνει διδακτικό θόρυβο.
40
Δημήτρης Δανίκας
2020-03-10
Αμερικανιά
40
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
2020-03-08
Η σκηνοθεσία του Γκάβιν Ο'Κόνορ («Ο λογιστής») προσανατολίζεται προς την επιφανειακή δραματουργία όπου τα κλισέ και η συναισθηματική φόρτιση έχουν τον πρώτο λόγο.
40
Χρήστος Μπακατσέλος
2020-03-06
O Γκάβιν Ο'Κόνορ του «Λογιστή» σκηνοθετεί ξανά τον Μπεν Αφλεκ σε μια ταινία για την συγχώρεση και τις δεύτερες ευκαιρίες. Όχι τόσο «λυτρωτικό» όσο επιθυμούσε ο πρωταγωνιστής του ως προσωπικό του - εν είδει αυτοβιογραφικό - στοίχημα
40
Θοδωρής Δημητρόπουλος
2020-03-04
Περνάει φυσικά η ώρα, αλλά τίποτα που να μην έχουμε ξαναδεί πολλάκις.
30
Χρήστος Μήτσης
2020-03-02
Αφόρητα προβλέψιμο δράμα εξιλέωσης (γ)ραμμένο και κομμένο πάνω στον φιλότιμο αλλά «λίγο» Μπεν Άφλεκ.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση