Γκρέτελ & Χάνσελ(2020)
(Gretel & Hansel) | Πρώτη προβολή: 13-02-2020

50 Βαθμολόγιο
με βάση 21 κριτικές
7.0 με βάση 1 χρήστη
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Μια φορά και έναν καιρό σε μια μακρινή εξοχή, ένα νεαρό κορίτσι οδηγεί τον μικρό της αδερφό στο σκοτεινό δάσος ψάχνοντας φαγητό και δουλειά, μόνο για να καταλήξουν άθελά τους στον πυρήνα του κακού. Το κλασικό παραμύθι των αδελφών Γκριμ μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη σε μία σκοτεινή ταινία τρόμου.

Είδος:Φαντασίας
Χώρα:ΗΠΑ
Σκηνοθέτης:Οζ Πέρκινς
Πρωταγωνιστούν:Σοφία Λίλις, Άλις Κριτζ, Τζέσικα Ντε Γκόου, Τσαρλς Μπαμπαλόλα
Διάρκεια:87
64
Αγγελική Αντωνίου
2020-02-20
Μια μινιμαλιστική, ατμοσφαιρική και σκοτεινά όμορφη ταινία, με ενδιαφέρουσες στιγμές αλλά μη ικανοποιητική και ασυνεπής αφήγηση.
60
Χρήστος Μπακατσέλος
2020-02-18
Σίγουρα το «Γκρέτελ & Χάνσελ», με την χαμηλών τόνων arthouse αισθητική του, δεν είναι για όλους. Αλλά όσοι αποφασίσουν να ακολουθήσουν μέσα στις σκοτεινές αίθουσες τα ψίχουλα που πετάει ο Πέρκινς τότε σίγουρα θα ανταμειφθούν με μια πανδαισία, τόσο οπτικά όσο και εγκεφαλικά, σε μια από τις πιο ιδιαίτερες ταινίες τρόμου που έχουν δει τον τελευταίο καιρό.
60
Θοδωρής Δημητρόπουλος
2020-02-16
Μια ταινία τρόμου χωρίς φτηνά τινάγματα, οπωσδήποτε προτεινόμενη για υπομονετικούς θεατές, όπου η ατμόσφαιρα μοιάζει κεντημένη από κάδρο σε κάδρο.
55
Δημήτρης Αποστολόπουλος
2020-02-14
Με μια φανταστική χρήση του απειλητικού δασώδους τοπίου και των φωτισμών στα εσωτερικά πλάνα, το "Gretel and Hansel" προδίδεται δυστυχώς απ'την άκρως ασθματική σκηνοθεσία και σεναριό του, ή για να ακριβολογούμε, απ'την απουσία αυτών.
50
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
2020-02-12
Το περίφημο παραμύθι των αδελφών Γκριμ μεταφέρεται με εικαστική αρτιότητα, διανθισμένη από δυνατές σπλάτερ εικόνες, σε ένα απόλυτα λειτουργικό κατασκεύασμα όπου ο τρόμος και η φαντασία αλληλοσυμπληρώνονται ιδανικά.
50
Σοφία Γουργουλιάνη
2020-02-10
Πρόκειται για μια ταινία που λειτουργεί εν είδει καλοστημένης βιτρίνας, που σε αφήνει όμως τελικά αμήχανο να μην καταλαβαίνεις γιατί την προσπέρασες αδιάφορος.
50
Τάσος Μελεμενίδης
2020-02-08
Με πολύ προσεγμένη δουλειά στη φωτογραφία και στην καλλιτεχνική διεύθυνση, ο Πέρκινς φροντίζει το κομμάτι της ατμόσφαιρας, διατηρώντας ένα υποβλητικό στυλ από την αρχή ως το τέλος και πιθανότατα θα έφτιαχνε ένα ακόμα καλύτερο φιλμ αν δεν είχε να διαχειριστεί το άγχος της κληρονομιάς που κουβαλά ένα κλασικό έργο.
40
Χρήστος Μήτσης
2020-02-06
Το παραμύθι των αδελφών Γκριμ ως μια τρομακτική ιστορία ενηλικίωσης που αντί για τη συναρπαστική αφήγηση προτάσσει τον οπτικό εντυπωσιασμό και τη φεμινιστική παραβολή.
40
Αχιλλέας Βασιλείου
2020-02-04
Η Alice Krige στον ρόλο της αινιγματικής γυναίκας, δίνει τονωτικές ενέσεις απειλής και μυστηρίου με την παρουσία της, αλλά από μόνη της δεν μπορεί να αναβαθμίσει ένα-σχεδόν- αρτιστίκ θρίλερ μεσαίου βεληνεκούς, που δείχνει να θέλει να κάνει την διαφορά αλλά δεν ξέρει ακριβώς τον τρόπο.
10
Νίκος Παλάτος
2020-02-02
Όσοι στο άκουσμα της λέξης «horror» φέρνουν στο μυαλό τους τα σε φάση γαλαρία νεανικά θριλεράκια σύγχρονης κοπής, θα βρεθούν να ξηλώνουν τα καθίσματα των multiplex. Όσοι γοητεύονται από την πιο «καλλιτεχνική» ματιά του είδους που έχει ενσκήψει προσφάτως, μπορεί ίσως και να εκτιμήσουν κάτι από το οπτικό κομμάτι του φιλμ. Όσοι δηλώνουν φίλοι του genre, μακριά κι αγαπημένοι.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση