Μία Κρυφή Ζωή(2019)
(A Hidden Life) | Πρώτη προβολή: 13-02-2020

62 Βαθμολόγιο
με βάση 38 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Ο Φραντς Γιέγκερστετερ, ένας αυστριακός αντιρρησίας συνείδησης, αρνείται να πολεμήσει για τους ναζί κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και εκτελείται από αυτούς το 1943.

Είδος:Δράμα
Χώρα:Γερμανία, ΗΠΑ
Σκηνοθέτης:Τέρενς Μάλικ
Πρωταγωνιστούν:Άουγκουστ Ντίελ, Βαλερί Πάχνερ, Ματίας Σένερτς, Μπρούνο Γκαντς
Διάρκεια:174
80
Στράτος Κερσανίδης
2020-02-20
Οι γωνίες λήψεις, οι φακοί, τα καδραρίσματα, το παιχνίδι με το φως, όλο το αισθητικό και το καλλιτεχνικό του οπλοστάσιο είναι πάντοτε εκεί, δημιουργούν εικόνες και συναισθήματα. Κι ακόμη η ποιητική, ελεγειακή ματιά με την οποία 'βλέπει' τον ήρωά του και την ιστορία του.
80
Χρυσαυγή Πατσάκη
2020-02-18
Μετά τις κενές υπαρξιακές αναζητήσεις των "To the Wonder", "Knight of Cups" και "Song to Song", και πάνω που νομίζαμε ότι το 'χει χάσει πια, ο Τέρενς Μάλικ κατάφερε να ενώσει ξανά εικόνα και ουσία και να μας χαρίσει μια πραγματικά ποιητική σπουδή πάνω στην έννοια του ηρωισμού.
70
Ζουμπουλάκης Γιάννης
2020-02-16
...ένα πολύωρο έργο πανέμορφης αισθητικής και καίριου περιεχομένου...
60
Άντα Δαλιάκα
2020-02-14
«Το νόημα της ζωής είναι στις μικρές πράξεις» τονίζει η κινηματογράφηση του σκηνοθέτη καταθέτοντας μια πολιτική δήλωση σε τούτο το ιστορικό δράμα με άξονα τον ανθρωπισμό, επιχειρώντας ταυτόχρονα μια ενδοσκόπηση του ψυχισμού των ηρώων του μέσα από τις μικρές στιγμές και τις συνδιαλλαγές τους.
60
Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος
2020-02-12
Αποτίνοντας φόρο τιμής στους «άκλαυτους» αντιστασιακούς τω πνεύματι που έπεσαν κρυφά, αν και ηρωικά, και δεν τιμήθηκαν για τη δράση τους, ο Μάλικ σκηνοθετεί υψιπετώς, ως συνήθως, μια σεναριακή αφορμή για τον μόνιμο θρήνο της χαμένης αθωότητας, της άρνησης του ανθρώπου μπροστά σε οτιδήποτε φυσικό και αγνό.
50
Δημήτρης Δανίκας
2020-02-10
Έτσι κι έτσι.
50
Νεκτάριος Σάκκας
2020-02-08
Ο Μάλικ εξακολουθεί να γυρεύει τον Θεό μέσα από τον φακό του, αυτή τη φορά όμως έχει (ευτυχώς) σενάριο, στην με διαφορά καλύτερη ταινία του από τον καιρό του βραβευμένου με Χρυσό Φοίνικα «Δέντρου της Ζωής».
40
Χρήστος Μήτσης
2020-02-06
Επιστροφή στη (μινιμαλιστική) μυθοπλασία για έναν εικαστικά υπνωτιστικό, ονειρικό Τέρενς Μάλικ, ο οποίος επιμένει καλλιγραφικά και αλληγορικά και προσδίδει έντονα χριστιανικές διαστάσεις σε μια αληθινή ιστορία.
40
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
2020-02-04
Η «Κρυφή ζωή» είναι η πιο συμβατική και φιλική προς τον θεατή ταινία του Μάλικ εδώ και καιρό. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι μια πετυχημένη ή αλλιώτικη ως προς τις αφηγηματικές του επιλογές ταινία.
10
Ηλίας Φραγκούλης
2020-02-02
Πόσες φορές χρειάζεσαι για να πειστείς ότι ο Τέρενς Μάλικ μας κοροϊδεύει στεγνά; Είναι η πέμπτη φορά που σου ξανασερβίρει μία από τα ίδια, με τις προηγούμενες τρεις να μην έχουν περάσει ούτε έξω από τις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες (ή για να μην πέσουν σε κώμα οι θεατές ή για να μην τους αναζητούν με το τουφέκι στα ταμεία...). Ειλικρινά, η περίπτωση αποτελεί τον ορισμό της απάτης, πλέον.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση