Ντούλιτλ(2020)
(Dolittle)  Πρώτη προβολή: 16-01-2020

43 Βαθμολόγιο
με βάση 24 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Επτά χρόνια μετά το χαμό της συζύγου του, ο εκκεντρικός Δόκτορ Ντούλιτλ, ξακουστός γιατρός και κτηνίατρος της Βασίλισσας Βικτώρια, έχει απομονωθεί στην κατοικία του, με μοναδική συντροφιά τα εξωτικά του ζώα. Όταν όμως η νεαρή βασίλισσα αρρωσταίνει σοβαρά, ο αυτοεξόριστος Ντούλιτλ αναγκάζεται να αναχωρήσει για μια επικών διαστάσεων περιπέτεια ώστε να αναζητήσει το αντίδοτο σε ένα μυθικό νησί.

Είδος:Κωμωδία, Περιπέτεια
Χώρα:ΗΠΑ
Σκηνοθέτης:Στίβεν Γκέιγκαν
Πρωταγωνιστούν:Ρόμπερτ Ντάουνι Τζιούνορ, Αντόνιο Μπαντέρας, Μάικλ Σιν, Τζιμ Μπρόουντμεντ
Διάρκεια:106
60
Γιώργος Noir Παπαϊωσήφ
In TownPost
2020-01-20
Πλούσια παραγωγή, άριστα δομημένη με ένα full cast σε συμμετοχές και εξαίσια κατασκευή των εφέ με τις CGI φιγούρες των ζώων δίπλα σε live action ερμηνείες.
50
Γιάννης Ζουμπουλάκης
Το Βήμα
2020-01-18
Το ταξίδι του είναι φαντασμαγορικό, περιπετειώδες και αστείο, ενώ η δουλειά των οπτικών εφέ, εδώ, βγάζει κυριολεκτικά μάτι!
50
Αντριάν Σαλτέ
FilmBoy
2020-01-16
Με τον προϋπολογισμό της ταινίας στα 175 εκατομμύρια δολάρια και με ένα παρόμοιο καστ, το Dolittle θα έπρεπε να αποτελεί κάτι περισσότερο από μια μέτρια ταινία για παιδιά, όπως και να προσφέρει μια καλύτερη συνοχή στην ιστορία του.
40
Γιάννης Καντέα-Παπαδόπουλος
αθηνόραμα
2020-01-14
Η χιουμοριστική πρώτη ύλη της ταινίας μένει ουσιαστικά ανεκμετάλλευτη, με τον πρωταγωνιστή Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ να προσπαθεί να κοπιάρει ανεπιτυχώς τον Τζακ Σπάροου.
40
Άντα Δαλιάκα
Έθνος
2020-01-12
Η πλούσια καλλιτεχνική διεύθυνση, τα εξελιγμένα ειδικά εφέ και η παρέλαση των σταρ μπροστά από την κάμερα αλλά και στο παρασκήνιο με πολλούς διεθνείς ηθοποιούς όπως η Μαριόν Κοτιγιάρ και η Εμα Τόμσον να δανείζουν τις φωνές τους στα ζώα, δεν αρκούν για να διασώσουν την ταινία από τα πολλά της προβλήματα όταν η ηθελημένη παιδικότητα του παραγεμισμένου με σχηματικούς χαρακτήρες σεναρίου κοντράρεται συνεχώς με το εξελιγμένο θέαμα.
40
Αγγελική Αντωνίου
Cinefesto
2020-01-10
Μια προβλέψιμη ταινία περιπέτειας, με ένα εντυπωσιακό cast, υπέροχη εικόνα αλλά επιφανειακό σενάριο.
40
Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος
LiFO
2020-01-08
Αν εξαιρέσουμε μερικές σπιρτόζικες ατάκες και τις απολαυστικές φωνητικές ερμηνείες της πεισματάρας Πόλι (Έμα Τόμσον) και του τίγρη με τα ψυχολογικά προβλήματα (Ρέιφ Φάινς), συνολικά ο Ντούλιτλ είναι βαρύς και άχαρος ‒ και να σκεφτεί κανείς ότι τον υπογράφει ο Στίβεν Γκέιγκαν, σεναριογράφος του Traffic και σκηνοθέτης του Syriana. Πηγή: www.lifo.gr
30
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
Athens Voice
2020-01-06
Ας πούμε ότι είναι ένα παραμυθάκι για όλες τις ηλικίες και κυρίως για φιλόζωους. Οι τελευταίοι ίσως να εκτιμήσουν περισσότερο τη σκιαγράφηση του χαρακτήρα του κάθε ζώου. Η δική μας αδυναμία πάντως είναι ο απολαυστικός γορίλας που απεχθάνεται τη βία.
30
Τάσος Μελεμενίδης
cinemagazine.gr
2020-01-04
Ένας μπερδεμένος και ακατάληπτος Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ ηγείται ενός οπτικοακουστικού χάους με κωμικές εμπνεύσεις που αδυνατούν να το μετατρέψουν σε ένα μοντέρνο παιδικό franchise.
30
Λήδα Γαλανού
efsyn.gr
2020-01-02
...τα ζώα είναι αξιολάτρευτα, αλλά η προβλέψιμη περιπέτεια γρήγορα μετατρέπεται σε μια άρρυθμη, φύρδην μίγδην κωμωδία που δεν έχει κάτι να πει στη γλώσσα των ανθρώπων ή των ζώων.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση