1917(2019)
Πρώτη προβολή: 09-01-2020

78 Βαθμολόγιο
με βάση 63 κριτικές
6.0 με βάση 1 χρήστη
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Στην καρδιά του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, δύο νεαροί Βρετανοί στρατιώτες, ο Σκόφιλντ και ο Μπλέικ, αναλαμβάνουν μια σχετικά δύσκολη και επικίνδυνη αποστολή. Σε μια μάχη ενάντια στο χρόνο, πρέπει να περάσουν στα εδάφη του αντιπάλου και να παραδώσουν ένα μήνυμα που θα σταματήσει μια θανάσιμη επίθεση σε εκατοντάδες στρατιώτες. Ανάμεσα σε αυτούς είναι και ο αδερφός του Μπλέικ.

Είδος:Πολεμική
Χώρα:Ην. Βασίλειο, ΗΠΑ
Σκηνοθέτης:Σαμ Μέντες
Πρωταγωνιστούν:Ντιν Τσαρλς Τσάπμαν, Τζορτζ ΜακΚέι, Ντάνιελ Μέις, Κόλιν Φερθ
Διάρκεια:119
100
Ζουμπουλάκης Γιάννης
2020-01-20
Το γεγονός είναι ότι και μόνον αυτή την ταινία να είχε γυρίσει στην ζωή του ο Μέντες, θα είχε αποκτήσει μια θέση ανάμεσα στους μεγάλους δημιουργούς του παγκόσμιου σινεμά.
90
Ηλίας Δημόπουλος
2020-01-18
Μια στεντόρεια αισθητική και πολιτική αντιπολεμική οιμωγή που υπερβαίνει το σινεμά δημιουργού και ενθρονίζεται στις μεγάλες ανάλογες δημιουργίες του σινεμά.
80
Άντα Δαλιάκα
2020-01-16
Δείτε το «1917» γιατί προσεγγίζει νεωτεριστικά την εμπειρία του πολέμου και την εκθέτει ως πλήρες κινηματογραφικό βίωμα ακόμα και όταν – διότι ανά σκηνές συμβαίνει κι αυτό – η τεχνική της κινηματογράφησης προδίδει μια αίσθηση υπερβάλλουσας σκηνοθεσίας.
80
Νίνος Φένεκ Μικελιδης
2020-01-14
Μια αφήγηση εφιαλτική μέσα από ένα διαρκές τράβελιβνγκ, που ο Μέντες το «συνδέει» έξυπνα με το επόμενο, κάνοντας τις αλλαγές σε ορισμένες επιλεγμένες στιγμές (όπως εκείνη όπου ένας από τους δυο του ήρωες λιποθυμά και πέφτει σκοτάδι, σε μια σεκάνς, πρέπει να πω, που δυστυχώς σπάει, την υπόλοιπη ρεαλιστική ατμόσφαιρα, με τον Σκόφιλντ να βρίσκεται ξαφνικά σ' ένα χώρο που μοιάζει με δαντική κόλαση).
80
Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος
2020-01-12
Το 1917 δεν κομίζει νέες απόψεις για τη σημασία του μιλιταρισμού, τις λεπτομέρειες μιας σύρραξης ή το ειδικό βάρος του Α' Παγκοσμίου Πολέμου σε σύγκριση με τους άλλους. Πραγματεύεται με προσήλωση και μαεστρία το προσωπικό καθήκον, όπως επιβιώνει από τη σύγχυση και το χάος ο τελευταίος όρθιος από τη μάχη.
70
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
2020-01-10
Από τα υπόγεια, κλειστοφοβικά καταφύγια μέχρι τα διαλυμένα χωριά και τους αχυρώνες που δίνουν ζωή αλλά κρύβουν και θανάσιμες παγίδες, το «1917» αναδεικνύει μοναδικά –και απρόσμενα προσωπικά– την άλλη (αντιηρωική και απολύτως απάνθρωπη) διάσταση του πολέμου κι αναζητά την ελπίδα εκεί που δεν υπάρχει.
70
Λήδα Γαλανού
2020-01-08
Eίναι ένα φιλμ ρηξικέλευθο, ένα αριστουργηματικό υπόδειγμα της δουλειάς του διευθυντή φωτογραφίας Ρότζερ Ντίκινς και μια ωδή στην ομαδικότητα και αλληλεξάρτηση ενός κινηματογραφικού συνεργείου. Σίγουρα δεν είναι εξίσου αριστουργηματική, σεναριακά, ως μια αντιπολεμική ταινία, ειδικά ως νέα προσθήκη σ' ένα δοξασμένο είδος.
70
Πόλυ Λυκούργου
2020-01-06
Καταιγιστικό, αγωνιώδες, εντυπωσιακό αντιπολεμικό έπος. Ένας θρίαμβος της κινηματογραφικής φόρμας για τον Σαμ Μέντες και τον Ρότζερ Ντίκινς. Είναι αυτό αρκετό;
60
Γιάννης Καντέα-Παπαδόπουλος
2020-01-04
Πολεμικό έπος με όλη τη σημασία της λέξης, το οποίο δρα σαν καθησυχαστική διαβεβαίωση πως όλα θα πάνε καλά, ακόμη και αν η επίδρασή της δεν διαρκεί πολύ.
40
Ηλίας Φραγκούλης
2020-01-02
Λογική γυρίσματος ενός διαρκούς και μοναδικού μονοπλάνου, σε συνδυασμό με εκείνη των... πιστών / levels ενός video game, το «1917» φαντάζει συναρπαστικό όταν ακούς γι' αυτό, αλλά απέχει αρκετά από το να χαρακτηριστεί μία χορταστική κινηματογραφική εμπειρία. Καλοστημένο, προφανώς, αλλά το gimmick τού τρόπου γυρίσματος χαντακώνει σταδιακά ολόκληρο το έργο.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση