Ένα Ψηλό Κορίτσι(2019)
(Dylda / Beanpole) | Πρώτη προβολή: 09-01-2020

67 Βαθμολόγιο
με βάση 27 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Λένινγκραντ, 1945. Ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος έχει αφήσει την πόλη σε συντρίμμια, τους ανθρώπους εξαντλημένους σωματικά και ψυχικά. Η πολιορκία τελείωσε αλλά η μάχη για τη ζωή συνεχίζεται. Δύο νεαρές γυναίκες, η Ίγια και η Μασά προσπαθούν να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους.

Είδος:Δράμα
Χώρα:Ρωσία
Σκηνοθέτης:Καντεμίρ Μπαλάγκοφ
Πρωταγωνιστούν:Βικτόρια Μιροσνιτσένκο, Βασιλίσα Περελίγκινα, Αντρέι Μπικόφ
Διάρκεια:130
90
Γιώργος Κρασσακόπουλος
2020-01-20
Μια κινηματογραφική εμπειρία σπάνιας έντασης και σωματικού σχεδόν αντίκτυπου.
80
Στράτος Κερσανίδης
2020-01-18
Με υπαινικτική ματιά, ο Μπαλάγκοφ προσεγγίζει τους χαρακτήρες του και τις συνθήκες μέσα στις οποίες κινούνται. Κινηματογραφεί άμεσα και διεισδυτικά, αναπαριστά την εποχή και την ατμόσφαιρα με τρόπο πειστικό και διαθέτει δύο εξαιρετικές πρωταγωνίστριες για τους δύο πρωταγωνιστικούς ρόλους.
80
Παναγιώτης Μπούγιας
2020-01-16
Η κάμερα του 28χρονου Μπαλάγκοφ – που παρέδωσε εκκωφαντικά διαπιστευτήρια με το μεστό, σκηνοθετικά εντυπωσιακό και πολιτικά ώριμο Closeness – επιτίθεται (σχεδόν) δίχως οίκτο στην χαραγμένη οδύνη (ή την βαθιά «απουσία», όταν εκείνα μοιάζουν να χάνονται) των προσώπων, βυθίζοντάς τα συγχρόνως σε έντονα χρώματα – λες κι οι σοβάδες (ακόμη κι όταν οι μπογιές στάζουν) ή τα πανωφόρια πασχίζουν με απόγνωση (και μια δική τους φωνή) να αναστήσουν (νεκρωμένες) αισθήσεις και ζωή και να σφουγγίσουν τον απλωμένο ζόφο και τη σκοτεινιά του ολέθρου και του θανάτου.
80
Αχιλλέας Βασιλείου
2020-01-14
Δύσκολο στην θέαση του λόγω διάρκειας αλλά και της συγκεκριμένης σχολής, το Beanpole αποτελεί μία από τις ωραιότερες αλλά ταυτόχρονα και πιο ιδιαίτερες ταινίες της φετινής χρονιάς και διεκδικεί επάξια μία θέση στην πεντάδα για το Oscar ξενόγλωσσης ταινίας. Σπασίμπα!
70
Τάσος Ντερτιλής
2020-01-12
Δυνατό και ανατρεπτικό δράμα για τη ζωή στο Λένινγκραντ μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο -υποβολή της Ρωσίας για το Όσκαρ Διεθνούς ταινίας.
70
Γιώργος Noir Παπαϊωσήφ
2020-01-10
Ο Μπαλάγκοφ σκιαγραφεί τόσο προσεκτικά τα ανθρώπινα ράκη, με όλη την σημασία της λέξης, τις σοκαρισμένες ψυχές τους και τα στρεσαρισμένα, ασυντόνιστα πιά μυαλά τους που σε πιάνει η καρδιά σου. Άλλωστε οι Ρώσοι καλλιτέχνες έχουν παρελθόν με αυτό το κλειστό και απέραντα άβολο, είτε στα γραπτά, είτε στην μουσική, είτε στο σινεμά τους.
60
Αλέξανδρος Κυριαζής
2020-01-08
Υπολογίζοντας πως δημιουργός του φιλμ είναι ο μόλις 28 ετών Kantemir Balagov (Tesnota), η σκηνοθεσία είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητική με την αεικίνητη κάμερα και τα στοιχειωτικά γκρο-πλαν να δίνουν ένα πολύ δυνατό αποτέλεσμα, χωρίς όμως κάτι πραγματικά εντυπωσιακό, ενώ το μόνιμα χρυσοχάλκινο φίλτρο γίνεται κουραστικό.
60
Χάρης Αναγνωστάκης
2020-01-06
Εξαιρετικού ενδιαφέροντος θέμα, ιδιαιτέρως ικανοποιητικά κινηματογραφημένου, γεμάτο με φρέσκες ιδέες, που κάνουν τον Μπαλάγκοφ έναν από τους πλέον υποσχόμενους νέους σκηνοθέτες.
60
Απόστολος Κίτσος
2020-01-04
Οπτικοποιεί την τραγωδία και τον αντίκτυπο του πολέμου μέσα από διάφορες γωνίες, εστιάζοντας στην σχέση δύο γυναικών, δίχως να παραλείπει να υπενθυμίζει την φρικαλεότητα και την καταθλιπτική επίδραση των βιαιοτήτων στην ανθρώπινη ψυχολογία.
60
Άγγελος Πολύδωρος
2020-01-02
Συνολικά, ένα καλό κοινωνικό δράμα, που χωρίς μελοδραματισμούς αναδεικνύει τις εντάσεις στη σχέση ειδικά των δύο κοριτσιών, αλλά και τις εσωτερικές συγκρούσεις όλων των βασικών χαρακτήρων της πλοκής.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση