@9: Στα Εννιά(2019)
Πρώτη προβολή: 09-01-2020

30 Βαθμολόγιο
με βάση 3 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Σύμφωνα με έναν ακόμα αστικό μύθο, ένα κορίτσι φάντασμα, ηλικίας εννέα ετών, καταλαμβάνει τα κατασχεθέντα από τις τράπεζες διαμερίσματα του κέντρου των Αθηνών και επιτίθεται με βία στους μεσίτες και στους νέους αγοραστές. Ένα νεαρό ερωτευμένο ζευγάρι, στο ξεκίνημα της κοινής του ζωής, θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί το μικρό φάντασμα για δικό του όφελος.

Είδος:Κωμωδία, Φαντασίας
Χώρα:Ελλάδα
Σκηνοθέτης:Άγγελος Σπάρταλης
Πρωταγωνιστούν:Δήμητρα Σπάρταλη, Vassilis Awad, Σοφία Παπαδοπούλου, Βασίλης Φακανάς
Διάρκεια:90
50
Νίνος Φένεκ Μικελιδης
2020-01-06
Ο σκηνοθέτης μπλέκει έντεχνα τους ανθρώπους με τους χώρους, τα όνειρα και τις μνήμες, με την 9χρονη Αλίκη, που εξακολουθεί να παίζει πιάνο, να μαγειρεύει και να πηγαίνει σχολείο, να ανατρέπει την πραγματικότητα, θυμίζοντας την Αλίκη του Λούις Κάρολ. Με τον Σπάρταλη να ντύνει την ταινία του σ' ένα μαγικό ρεαλισμό (αν και όχι πάντα με την ίδια επιτυχία), κάνοντας ταυτόχρονα κι ένα σχόλιο για τα Airbnb διαμερίσματα και τις δήθεν σύγχρονες (καταστροφικές στην πραγματικότητα) αλλαγές στις γειτονιές της Αθήνας.
20
Γιάννης Καντέα-Παπαδόπουλος
2020-01-04
Μια στο χαρτί υποσχόμενη ιδέα μεταφέρεται συγκεχυμένα στη μεγάλη οθόνη και το αλληγορικό στοιχείο παραδίδεται στην ευκολία του διδακτισμού.
20
Λήδα Γαλανού
2020-01-02
Χάνοντας το προσωπικό στίγμα των animation και ντοκιμαντέρ του, αυτή τη φορά ο Σπάρταλης μοιάζει με γκρινιάρη τουρίστα στην πόλη του.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση