Ιστορία Γάμου(2019)
(Marriage Story) | Πρώτη προβολή: 28-11-2019

76 Βαθμολόγιο
με βάση 47 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Μια δυνατή, ανθρώπινη ιστορία για τη διάλυση ενός γάμου και τη διατήρηση μιας οικογένειας.

Είδος:Δράμα
Χώρα:ΗΠΑ
Σκηνοθέτης:Νόα Μπόμπακ
Πρωταγωνιστούν:Σκάρλετ Γιόχανσον, Άνταμ Ντράιβερ, Λόρα Ντερν, Άλαν Άλντα
Διάρκεια:136
100
Ηλίας Φραγκούλης
2019-11-20
Σενάριο, σκηνοθεσία, ερμηνείες, μοντάζ, σε αρμονική σχέση έμπνευσης και εκτέλεσης, με αποτέλεσμα το οποίο θα μείνει στην ιστορία του σινεμά.
90
Νίνος Φένεκ Μικελιδης
2019-11-18
Τίποτα στην ταινία του δεν φαίνεται ψεύτικο ή φτιαχτό. Ότι ακούμε και βλέπουμε μπορούσε, και μπορεί, να συμβεί. Και είναι χάρη στις ερμηνείες των ηθοποιών του, βασικά στους δυο πρωταγωνιστές του, τη Σκάρλετ Γιόχανσον (Νικόλ) και τον Άνταμ Ντράιβερ (Τσάρλι), που αυτά μας πείθουν και μας παρασύρουν, είτε σε σκηνές δοσμένες με χιούμορ (ιδιαίτερα στους δεύτερους χαρακτήρες, όπως οι δικηγόροι και η μητέρα της συζύγου), είτε σε σκηνές δραματικές.
80
Γιάννης Καντέα-Παπαδόπουλος
2019-11-16
Έρωτας, απώλεια, θαλπωρή και απόγνωση συνδυάζονται σε ένα ορμητικό, γεμάτο ανθρωπιά φιλμ για το τέλος του έρωτα και το τσάκισμα που τον συνοδεύει τη στιγμή που κάτι εν δυνάμει παντοτινό καταλήγει εφήμερο.
80
Άντα Δαλιάκα
2019-11-14
Στοργικά, με συναισθηματική ειλικρίνεια, ρεαλισμό στην παράθεση των μικροζητημάτων της καθημερινότητας που φτιάχνουν το οικογενειακό σύμπαν, μέσα από διαλόγους με βάθος, πάθος και αιχμηρές γωνίες αλλά και tour de force ερμηνείες όχι μόνο από τους δύο έξοχους στις αντιπαραθέσεις τους πρωταγωνιστές (Σκάρλετ Γιόχανσον, Ανταμ Ντράιβερ), αλλά και από κάθε ηθοποιό που τους περιβάλλει, τούτη η δραμεντί αναδεικνύεται σε μια ανατομία ακριβείας των σύγχρονων γάμων, της αντιπαράθεσης των φύλων και -βεβαίως- των διαζυγίων.
80
Τάσος Χατζηευφραιμίδης
2019-11-12
Η νέα ταινία του Αμερικανού σκηνοθέτη με τις οσκαρικές ερμηνείες του Ανταμ Ντράιβερ και της Σκάρλετ Τζοχάνσον αφηγείται μια ιστορία που έχουμε ξαναδεί, αλλά λίγες φορές έχει αποτυπωθεί τόσο συναισθηματικά αφοπλιστικά.
80
Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος
2019-11-10
Τα πολύ καλά νέα είναι πως η ταινία του είναι μια από τις καλύτερες στο «είδος», γιατί καταφέρνει να είναι θεαματικά ισορροπημένη, χωρίς να φαντάζει ποτέ αντικειμενική, δηλαδή εισαγγελικά μοιρασμένη ανάμεσα στα δύο αντιμαχόμενα μέρη/φύλα.
70
Ζουμπουλάκης Γιάννης
2019-11-08
Θα μπορούσες να πεις ότι η «Ιστορία γάμου» είναι το «Κράμερ εναντίον Κράμερ» της εποχής μας και είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα τη δούμε υποψήφια στα προσεχή βραβεία Οσκαρ.
60
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
2019-11-06
Η επιμονή του στον ρεαλισμό δίχως τη διάθεση να στρογγυλέψει σκληρές γωνίες ή να κάνει πιο φιλικό το φιλμ ως προς τον μέσο θεατή καθιστούν την «Ιστορία γάμου» μια απαιτητική ταινία που παρότι κάποιες στιγμές είναι περισσότερο φλύαρη από ό,τι θα έπρεπε, αξίζει να δει κανείς.
60
Λήδα Γαλανού
2019-11-04
Έχει όμως κι αυτή την ακατανίκητη επιθυμία να φανεί πνευματώδης και, να το πούμε, «quirky» στο σενάριό του, ώστε κάθε φορά που πάει κανείς να παρασυρθεί να του κουνά ένα εγκεφαλικό ή στιλιστικό καμπανάκι. Με αποτέλεσμα την ιστορία του Τσάρλι και της Νικόλ να τη θαυμάζεις, αλλά να μην τη βιώνεις και την ταινία να την εκτιμάς, αλλά να μην την ερωτεύεσαι, όσο κι αν θέλεις να δακρύσεις για χάρη της.
50
Τάσος Μελεμενίδης
2019-11-02
Σκηνές από ένα διαζύγιο, ενδελεχής καταγραφή μιας επίπονης διαδικασίας αλλά και αντικρουόμενο στήσιμο των δύο κεντρικών χαρακτήρων που αμφιταλαντεύονται ανάμεσα στα συναισθήματα και τον κυνισμό.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση