Iuventa(2018)
Πρώτη προβολή: 28-11-2019

55 Βαθμολόγιο
με βάση 4 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Μια ομάδα νέων της ανθρωπιστικής οργάνωσης Jugend Rettet αγοράζει το σκάφος «Iuventa», με στόχο τη διάσωση όσο το δυνατόν περισσότερων προσφύγων και μεταναστών που κινδυνεύουν να χάσουν τη ζωή τους διασχίζοντας τη Μεσόγειο με προορισμό την Ευρώπη.

Είδος:Ντοκιμαντέρ
Χώρα:Ιταλία, Γερμανία
Σκηνοθέτης:Μικέλε Τσίνκουε
Διάρκεια:86
60
Γιάννης Καντέα-Παπαδόπουλος
αθηνόραμα
2019-11-08
Ένα ντοκιμαντέρ-γροθιά στο στομάχι, το οποίο με αφηγηματική οικονομία και εικόνες που πάλλονται από αγωνία και τρυφερότητα απογυμνώνει τις πολύπλοκες αιτίες του προσφυγικού ζητήματος.
60
Χρυσοστομάκης Λακταρίδης
DOC TV
2019-11-06
Λόγω της νεαρής ηλικίας των πρωταγωνιστών, η ταινία είναι ένα είδος εκπαιδευτικής ιστορίας: είναι μπροστά στη φρίκη της τραγωδίας που συμβαίνει καθημερινά στη Μεσόγειο και η σταδιακή συνειδητοποίηση της πολυπλοκότητας των κοινωνικοπολιτικών προβλημάτων που συνδέονται με το μεγάλο θέμα της μετανάστευσης.
60
Νίνος Φένεκ Μικελιδης
Enetpress
2019-11-04
Πρόκειται για μια συγκινητική, όμορφη ταινία γύρω από τον αγώνα των νεαρών αντρών και γυναικών να συμβάλουν με κάθε τρόπο στη μείωση της κρίσης, να υπερασπιστούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους, είτε κατατρεγμένους πολιτικά, είτε στα πρόθυρα του λιμού, που αναζητούν μια καλύτερη ζωή στην Ευρώπη...
40
Άντα Δαλιάκα
Έθνος
2019-11-02
Το μεταναστευτικό πρόβλημα μέσα από την κατάρρευση της νεανικού ιδεαλισμού που συγκρούεται με το σύγχρονο αρτηριοσκληρωτικό πρόσωπο του θεσμικού συστήματος σε ένα χρήσιμο όσο και τηλεοπτικής λογικής ντοκιμαντέρ που απλώς επαναλαμβάνει όλα όσα γνωρίζουμε για το θέμα.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση